Примерна схема за захранване 20

• 29 902
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Стеф, и ние от 1 седмица сме така..даже писах в друга тема за съвет.Трябва да изяжда 180мл, а тя едва 130  Sad

Да попитам защо царевицата някъде пише след годинка, а на друго място срещам 6-8месец  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 19:59 от Venera-81

# 556
  • Видин
И моето диване стачкува, та и аз в кюпа  Tired

# 557
Стеф, същите сме, вярно смята яденето за загуба на време, върти се, бръмчи, захапва, пуска, пак захапва и така... Не знам дали е правилно да слагаш повече лъжички мляко в кашата и евентуално в пюрето  newsm78

# 558
Espa, gundie  Hug

За кашите съм чувала от майки, че бебоците хич не се кефели на безмлечни, и ако купят такава я разреждали с АМ, та то си е същото да вземеш млечна(ако е с ам, разбира се). Затова попитах, дано да я яде и без мляко (ние сме си на кърма).

На мен пък никога не ми е и хрумвало да дам безмлечна каша. Разтварям ги в кърма но наистина много се втечняват. Хубавото е, че така давам повече суха каша в по-малък обем (винаги след това предлагам първо мляко, после вода, водата рядко се пие и по малко). Резултат - на предишната консултация бяхме 68 cm и 6,7 kg, на последната - 69 cm и 7,4 kg (700 g за месец и половина). Обаче така ги избирам кашите ... че в магазина на глас се смеят като почна да чета кутиите  Mr. Green те все нямат това което съм набелязала от нета, а това което зареждат е ... неприемливо за мен ...

# 559
Стеф, същите сме, вярно смята яденето за загуба на време, върти се, бръмчи, захапва, пуска, пак захапва и така... Не знам дали е правилно да слагаш повече лъжички мляко в кашата и евентуално в пюрето  newsm78
Ами то става прекалено гъсто ако прекаля с колчеството, дори в нормални дози самото мляко е гъстичко - с Лактана сме...
Поне се успокоявам, че не сме само ние във фаза, благодаря ви, момичета Blush

# 560
Здравейте на всички мамчета от форума, може ли да ме приемете в списъка на Августинчетата дъщеря ми се роди на 7.08.2009. Надявам се някои да ми даде съвет за  моята бебка на 7.01.2010 почна 6 месеца лекарката ми каза ако имам карма да продалжа да кърмя, но може и да захранвам вече аз имам кърма но се притеснявам няма ли да лиша моята бебка от витамини и по-късно ще мине на обща храна.Моля посъветвайте ме какво да правя и кое ще е най-добре за моята принцеса.

# 561
  • not found
Мисенс, ечемичените ядки от къде ги купи ? Пак от Пикадили ли ?

# 562
Ina lady, захранването не означава край на кърменето. Общата храна и кърмата могат да си вървят успоредно още........години  Wink. В началото на захранването количествата "чужда храна" са съвсем малки, колкото за опитване, а основното за нахранване все още си е кърмата. И така е месеци наред, примерно до 1 год. на детето. Понеже през този период бебето има най-голяма нужда точно от мляко. Разбира се има майки, които бързо заместват едно по едно кърменията с пюре/каша, но най-добрият вариант е това да става мноого бавно и плавно, за да дадем време на коремчето да свикне с новата храна и да не се запече или разстрои мъника.
Най-доброто за детето ти е щом имаш достатъчно кърма да кърмиш още, докато то иска. Но ви е и време за захранване, щом бебчето е навършило 6 месеца. Така че можеш да прочетеш назад темите за захранване, да разгледаш кое как и кога се прави, да си изградиш схема за захранване, да поговориш с педиатърката ви и........да започвате  Simple Smile. Успех!

# 563
Само да кажа, че въпреки новата тенденция, която според мен измества все повече захранването и след време, според мен поне, ще се препоръчва след 8 навършени месеца...има един период,който като се прескочи и детето не иска да яде твърда храна-имам една позната с дете на година и половина, което е основно на кърма и не иска да яде твърда храна и е много слабо и малко- това за мен също е прекалено

# 564
Да, има и нещо такова - тогава, ако не се лъжа, се препоръчва педагогическо захранване, защото децата се водят с нарушен хранителен интерес (пак по спомени цитирам).

# 565
Въпросът ми към вас е: срещам доста противочерича информация за червеното цвекло. На едни места чета, че се въвежда в 7-8 мисец, на други към 12-ти. Някой въвел го да ми даде яснота?

# 566
  • София
Зна,, че стана адски объркано, но накратко - да го оставя ли така (изглежда си спокоен, смее се, играе, спи спокойно) или да му давам в сънено състояние мляко? Да докараме поне минимума за деня...
Освен всичко това, много се разсейва по време на хранене, сякаш да го храня за него е загуба на време, предпочита да си зяпа настрани, да ръфа играчките или да се търкаля, вместо да се храни - като си помисля, че доскоро едвам го изхранвах, метафорично казано, странно ми е да го гледам така Rolling Eyes

Аз бих изчакала малко, примерно ПОНЕ седмица, може да е период и да мине. Особено щом няма промяна в поведението.
Калин е на кърма и нямам представа колко яде, в този смисъл това не ме притеснява.
Зъбче  newsm78
Все пак нормите са си норми, а децата са различни!

# 567
Аз съм давала червено цвекло на 7 навършени, в състава на пюре (съдържаше 6% червено цвекло). Но не мисля че има значение кога точно, след като не е преди 5-6 месеца  Mr. Green. Във всеки случай няма никакви обосновани аргументи да не се дава цвекло ... Както и мнооого други плодове и зеленчуци де ...

# 568
Здравейте момичета  Hug
Днес съм с нови въпроси  Grinning Притеснявам се че откакто захраних още не иска да пие вода, знам че би трябвало кърмата да й стига, но все пак се замислям за чай на Хип - разгледах ги - пише за по 4 месеца, но пък има захар в съдържанието - то иначе няма как да са съблазнителни. Как мислите, решение ли е да давам чайче (то не се знае дали ще го хареса), вие давали ли сте?

Попарата към 8ми месец, нали? Май тогава се въвежда най - рано сирене и масло  Rolling Eyes

Еспа, моята помпа си е ръчна, май няма да стане номера, иначе твоята идея е добра за цедене съчетано с кърмене Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 11:04 от sarnichkata

# 569
sarnichkata, вместо чайове предлагай на детето вода с лъжичка. Голямата ми дъщеря така и не пропи вода с шише, а направо с обикновена чаша на 8 месеца.
Попарата по усмотрение и в зависимост кога си решила да въведеш сиренето и маслото.
bibona   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт