Примерна схема за захранване 20

• 30 392
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Мами, я и тук да питам за съвет Simple Smile Захраних дъщеря си на 5м със зеленчуци. Сега на6 искам да въведа нова храна, но се колебая между плодове и месо. (Каши не, на този етап!) Според вас кое е по-добре? Заради хемоглобина, който падал след 6м педи ми наду главата още от 5тия м да й давам месо. Аз разбира се за адски много неща не я слушам, понеже е от старата школа и някои разсдъждения са й убийствени. Но специално за хемоглобина ме накара да се замисля. В момента й е 114, което за бебета разбрах, че е нормално, но ако й спадне не е ли наистина под-добре месото???  newsm78

# 571
А защо не въведеш последователно и месото и плодовете? Едното няма да пречи на другото.
Може да започнеш с месото и в 15 дневната пауза между първото месо и второто, което си решила да въведеш, може да предложиш и няколко плода.
А ти не беше ли давала на Анди сок? Ако да, значи плодове си давала, какво те притеснява?

# 572
Yana-barborana Ами според СЗО месото може да се въведе между 4 и 7 месеца фино пасирано. В смисъл че развитието на храносмилателната система на бебето е стигнало до степен месото да се усвоява и да не вреди. Така че по принцип няма пречки, въпреки че има и много педиатри, които препоръчват да се въведе по-късно. Аз лично въведох месото като една от първите храни (веднага след кашата, с която захраних).

Изборът е твой! Така или иначе, рано или късно ще въведеш и плодовете, и месото  Laughing.

# 573
Да и аз това си мислех евентуално. Да дам месото на 6м и след 2 седмици плодовете. Или обратното... Задължително минимум 2 седмици между двете(както се препоръчва) ще има. Но не знам кое първо, кое е по-важно на тази възраст. Да, сокчета съм давала, но пюренца не и мислех, че са си отделни неща, нищо, че съдържанието на практика е ендакво  Embarassed  Laughing

# 574
Yana-barborana, след зеленчуковото пюре въведох плодовото по съвет на предиатърката, въпреки че хемоглобинът на бебка й беше много нисък - 103 и след плодовото пюре ще дам месо.

# 575
Ооо те изобщо не са толкова много откачените педиатри, които съветват да се правят паузи от по цели 15 дена ... Ама ако можеха да обяснят защо ...

# 576
Бибона, моето дте чак сега-като му въведох сиренето-започна да пие вода,даже сам си иска, което е голямо постижение...иначе преди 2 месеца го научих да пие с нормална чаша , това много му хареса и така пийваше по малко, но и до сега много се олива с чаша,затова рядко му давам...сирене и масло към 8 м. , маслото и по-рано можеше май

# 577
  • София
Притеснявам се че откакто захраних още не иска да пие вода

Важно е да се предлага всеки ден от началото на захранването. Когато реши, ще пропие.
Калин пропи от пластмасово шише 0,5 л. и от чаша, друго не признава  Peace И това въобще не стана веднага Simple Smile

# 578
http://www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf - това са принципни насоки, в рамките на които педиатрите имат право да препоръчват индивидуални хранителни режими. Забелязвам че в БГ не се спазват особено.

Simple Smile Аз лично като имам предвид качеството на сиренето в магазините ... изобщо не бързам.

# 579
Янче, съдържанието на соковете е важно... От каквото си дала сок от това сега може да даваш пюре.. на практика е въведено Simple Smile Peace
Педиатрите май си правят каквото искат... Като стана моята щерка на 5 месеца педиатърката ми каза да й дам картоф /3-5-7-9 лъжички и така/, седмица да яде само картоф и след това заешко Rolling Eyes Беше ми странно и затова започнах със зеленчуци, когато въведа няколко ще продължа с плодове и после месото.

# 580
Янче, съдържанието на соковете е важно... От каквото си дала сок от това сега може да даваш пюре.. на практика е въведено Simple Smile Peace
Педиатрите май си правят каквото искат... Като стана моята щерка на 5 месеца педиатърката ми каза да й дам картоф /3-5-7-9 лъжички и така/, седмица да яде само картоф и след това заешко Rolling Eyes Беше ми странно и затова започнах със зеленчуци, когато въведа няколко ще продължа с плодове и после месото.

Буболече, мерси и на теб за инфото  Hug А бе и аз така си мислех, че след като давам сокове е все едно дали ще й давам и плодови пюрета, логично съставът е еднакъв, но наистина наивно реших, че се въвеждат отделно сокове и пюрета Embarassed Laughing

Яничка: мерси и на теб  Hug

# 581
какви сокове бе хора-аз чак сега давам по малко

# 582
  • Видин
Гунди някои хора дават сокче от 40 ден и не виждат лошо в това...
Всеки си има глава на раменете - да му мисли.

# 583
какви сокове бе хора-аз чак сега давам по малко
Е, решила - дала Simple Smile Няма да й режеме главата сега  Peace
Всеки си преценява.. аз лично бих предпочела да си ги изсмуква сама соковете от плодовете, когато може  Mr. Green

# 584
Да де, ама някак си противоречат нещата-хем искам да захранвам правилно, хем си карам по старата схема със сокчетата, някак ми звучи-абе както ми е угодно и понеже тук сме все майки, привърженици на по-новите тенденции за по- умерено и по -късно въвеждане на храни с цел по-здравословно захранване, та затова се изненадах малко Wink

Общи условия

Активация на акаунт