Примерна схема за захранване 20

• 29 884
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • София
ами ще дават сокове, я, като слушат педиатрите. Според моята вече сме за кухня   ooooh!

# 586
  • Варна
Здравейте Simple Smile Моето момиче вече четвърти ден хапва картофче Simple Smile От начало беше безкрайно изненадана, но си го изяде. Започнахме с една лъжичка, днес сме на 7. По съвет на педиатърката ще го давам 10 дни, след това тиква и морков - пак по десет дни. Аз останах леко учудена, че и втория, и третия зеленчук по толкова дълго време трябва да ги въвеждам. До колкото знам, дори за първия дават 7 дни, а следващите - от 3-4-5 дни в зависимост от вида им. Вие какво мислите?

Някой ползва ли термосензорни лъжички Nuby и има ли идея колко грама съдържат?

# 587
За паузите - никога не съм правила съзнателно такива.

keit, вземи някакъв съд с вода, който знаеш колко събира - някакъв градуиран, в краен случай шише със скала. И изброй колко лъжички (толкова пълни, колкото са с храна) ще прелееш ... и ще си измериш най-точно по колко всъщност даваш ...

# 588
Много удължено въвеждане на храните?
Има ли детето алергии или е фамилно обременено?
Ако не, от три до пет дни са нормални за даването на всеки вид нов зеленчук, плод, каша....

# 589
  • not found
Аз така давах първите храни - тиква , катроф и морков  Peace Нямаме алергии и пр. , просто да се презастраховам  Peace

# 590
Кейт - 4-5 дни е добре,  не е нужно по десет, няма да ти стигне времето да въведеш храните в срок Crazy Аз има термолъжичките, стандартно количество са - 5гр.,ако не се лъжа. Не се впрягай до грамчетата чак.

# 591
  • Варна
Е, какво значи в срок Simple Smile Нали няма някакъв краен срок до когато са въведени всички храни  Crazy
Тя няма алергии, баща й е бил алергичен към шоколад като малък, ама защото бил прекалил с него, не знам дали има връзка.
Мисля само с първите три храни ще е така бавно.

А за лъжичките - май са по 2,5 грама, напълних 120 мл вода с 50 лъжички. Но не знам дали е съизмеримо пюрето с водата. Абе, вярно, че няма да се втелясвам чак толкова, но все пак искам да знам приблизително колко изяжда.

Всеки ден с по две лъжички ли трябва да увеличавам или може от един момент нататък да й дам колкото тя поиска да изяде (като максимума трябва да е 80 грама, според педиатърката).

# 592
Аз въвеждам 3-5-7-колкото изяде  Peace  Паузи между храните не правя...
Ако толкова ти се играе и си пълнила 120гр. вода, можеш да направиш едно домашно пюре и да измериш по същия начин Wink

# 593
Срок в смисъл, че има препоръчителни месеци, например, между 6-ти и 8-ми, в които трябва да се въведе еди какво си. Ако се движиш по линията, която тук повечето мами спазват, а именно - зеленчук---плод----каша---месо---глутен и т.н. - и ако даваш само 1 зеленук по десет дни, за месец ще въведеш 3 зеленчука, после 3 плода за 1 месец, Диана ще е вече на 8 месеца, а ще стигнете до кашата само, когато е време за месото вече. Аз така ги виждам нещата, решенията взимаш ти обаче Simple Smile така или иначе, първите плодове и зеленчуци се водят ниско алергенни, с малки изключения, децата ги приемат добре. Сложностите и арисковете от алергии идват по-късно с другите храни. Иначе за лъжичките - мисля, че са по 5 гр., но най-лесно се ориентирай по бурканче от пюре, виж колко лъжички се събират вътре.
Аз първо давах с лъжички - 4/6/8, но имаше пюрета, които не се ограничиха само с лъжички, много му се усладиха и в един момент взех да му давам колкото иска. Ще се ориентираш по детето Simple Smile Ти кърмиш, така че, по-добре не давай цяло пюре, за да не заместиш цяло хранене. Давай примерно половин бурканче, макс., останалото да си го цока от теб.

# 594
Кейт, аз имам такива лъжички от мен да знаеш да не даваш морков ,тиква и червена чушка с тях- зацапва се гумичката и после много трудно се чисти и вече не действа много добре, понеже ако е много захабена не се вижда дали се променя- според мен са наполовина на една чаена лъжичка, ако не намериш мярката колко е ще ти издиря от една книга
5 дни за втора и трета храна е ок. Wink

# 595
Гунди, Миссенце: не мисля, че тук е място за избиване на комплекси. Хайде, вие сте под-бри майки от мен, щот не давате сок и ст емодерни  Laughing Щом съм дала сок, съм имала сериозна причина. Каквото и ще да е не мисля, че някой има право да съди който и да било тук  Peace Попитах за съвет и толкова. От други коментари няма нужда, наистна!

# 596
Повярвай ми аз комплекси НЕ избивам. Давай си колкото искаш сокове, последният ми пост беше дори доста добронамерен.

# 597
  • София
Гунди, Миссенце: не мисля, че тук е място за избиване на комплекси. Хайде, вие сте под-бри майки от мен, щот не давате сок и ст емодерни  Laughing Щом съм дала сок, съм имала сериозна причина. Каквото и ще да е не мисля, че някой има право да съди който и да било тук  Peace Попитах за съвет и толкова. От други коментари няма нужда, наистна!

тук не сме, за да се мерим коя каква майка е, а за да обменяме опит. Всяка майка сама преценява кога какво и по колко да дава на детето си. Не съм обсъждала точно твоето даване на сок, а го използвах като продължение на темата, че повечето от педиатритене са мръднали за 30г. една крачка напред, а си знаят все едно и също. Твоят начин на захранване си е твоя работа и твое право. Ние кои сме, че да те съдим какво даваш или не на детето си. С това слагам точка на темата "сокове", що се отнася до мен.

А, дали съм модерна и добра майка незнам, но знам, че момичетата от темата и от форума като цяло много ми помогнаха и продължават да ми помагат със съвети, тъй като това ми е първо дете и отначало идея нямах как се гледа, захранва и т.н. бебе.

Използвам случая да кажа едно БЛАГОДАРЯ bouquet

gundie ,

ечемичните ядки като ги сваря (преди това ги меля на прах и кисна) стават някак си едри. Има зрънца колкото оризови. Защо така????

# 598
Момичета, не се карайте, няма смисъл...
За съжаление, масово педиатрите насърчават даването на сокове в прекалено ранна възраст, без причина (аз не виждам сериозна причина да се прави това, не съм чувала - освен заради дефицит на витамин Д) и когато някоя майка каже, че е давала сок - всички инстинктивно са противят, защото е неправилно...не защото осъждат или критикуват майката с лошо...Яна, дано ме разбираш какво имам предвид, не го приемай като заяждане, упрек или нещо лошо Hug Наистина, всеки сам си знае кое, какво, как. Тук всички гледаме да си помагаме, така че - да запазим добрия тон на темата, все пак всички сме се събрали за доброто на децата ни Simple Smile

# 599
  • София
Цитат
Момичета, не се карайте, няма смисъл...Наистина, всеки сам си знае кое, какво, как. Тук всички гледаме да си помагаме, така че - да запазим добрия тон на темата, все пак всички сме се събрали за доброто на децата ни

изобщо не съм се карала, това имах предвид и аз. Не е задължително съветите тук да се приемат за 100% правилни Peace 

Общи условия

Активация на акаунт