Коледно-новогодишно-пролетна тема за ПОРОДЕНИ деца! *28*

• 30 034
  • 686
  •   1
Отговори
# 645
Аня, успех на интервюто Simple Smile

Не знам как стана при нас, някак си се наместиха нещата, успяхме да включим Митко към заниманията с бебето, и обратно - Крум да наместим в заниманията на брат му (когато е възможно), и засега са ок. Но действително, след раждането на Крум, Митко се държи много по-резервирано с мен; преди по цял ден се време да се гушка и целува, а сега това почти не се случва. Търси баща си за такива нежности. Но и това явно е период, и отминава, защото напоследък започва пак да става гальовен; когато приспим бебето и го оставим в кошчето му, идва при мен, гушка се, онзи ден ми пя "Мила моя мамо"  Heart Eyes
Хайде прекъснаха ми мисълта Simple Smile има глааад  Mr. Green

# 646
Ревност няма как да няма, особено със залепените за майките си деца. Като моята дъщеря.
Но и това си е етап, който по-бавно или по-бързо - отминава. Първата седмица-две ми беше трудно да балансирам - бебето ми виси на гърдите непрекъснато, каката си иска своето ... Имаше и истерии с цел привличане на внманието на мама. Но успявам вече някак си да се организирам така, че да прекарвам някакво време само с нея - пазаруваме, танцуваме гушнати, къпем се заедно, четем книжки.
И, разбира се, доколкото е съгласна каката, заедно обгрижваме бебето.

Засега приспиването и събуждането ми е трудно, че заспиват и се будят по едно и също време и си имат различни нужди и двете. Обаче влизаме в ритъм Mr. Green Дори с домакинските омразности се справям вече.

Само таткото остава ощетен на тоя етап, но и неговия ред ще дойде Laughing

Вече обмислям Новата година. Та по тоя повод - давайте идеи за приятни местенца, подходящи за семейства с малки деца.

# 647
аз съм на вълна хелоуин, когато и пипа има РД. започнахме подготовката: http://majceto.snimka.bg/family/before-petra-039-s-5th-btp.543484.21132295
за НГ ще сме при моите родители най-вероятно, а за коледа, когато и филков е роден, ще сме при неговите. равноправие за всички  bowuu

# 648
  • София
Леле, Маик, пак чудеса правиш за партито на Пипа!

А аз си изгубих твоята рецепта за меденките, ще ровя назад в темата, че нали ни е от миналата Коледа и ако не я намеря пак за нея ще те питам! Покрай тебе получих вдъхновение тази година и направих парти на Миа у нас за рождения и ден, защото нямах възможност за клуб и се получи много хубаво. Догодина пак ще крадна идеи за детските празници от тебе   Grinning
Още нещо, Маик, нали правеше и ти поръчки от ларедут - имам питане за детските чорапогащници, извинявайте всички, че така направо в темата питам, как да се ориентирам с номерацията, не можах да намеря информация за размерите им...

p.s. Аня, успех на интервюто! Стискам палци!  Grinning

# 649
  • София
offioly, happymammy, благодаря ви  Hug, мина добре, но май аз ще откажа.

# 650
мдам. и аз бях на вълна смяна на работата миналата седмица, че бях изпушила генерално от нерви, злоба и лошотия. но ми мина и си дадох сметка, че е по-добре да си налягам парцалите отколкото да правя глупости заради някаква си там нервна ситуация  Peace

хепимама - не съм поръчвала. чела съм, че номрецията отговаряла на номера на обувката. т.е. ако размерът е е 22-23, значи е за карче с обувка номер 22-23. а, сега се сетих! веднъж си поръчах лот от 2 чопарпогащника за 1-2 Е, размер 39-41 (аз съм с крак 39-40), и ми бяха ужасно малки. значи изгнорирай всичко, дето го писах. не знам как се определят  Rolling Eyes

меденките са от форума -= май са най-популярните и несбъркаеми: смесваш 800 гр. брашно, 280 гр. пудра захар, 2 ч.л. сода, 2 ч.л. подправки (преобладаващо канела); в друго съдче смесваш разтопено 120 гр. масло + 5 с.л. мед + 2 яйца + 2 жълтъка. тия течните ги слагаш в кладенче в сухите, месиш, разточваш, печеш на разстояние, защото бухват малко заради содата. аз пека на 180 градуса с вентилация малко време - около 7-8 минути може би; към 2та останали белтъка добавяш няколко капки лимон, разбъркваш на полу-твърда пяна и добавяш около 150-200 гр. пресята пудара захар. парвилото е на 1 белтък да сложиш 90 гр. захарм, но си зависи от големината на яйцето. оцветяваш айсинга и рисуваш. толкоз.
майстор не съм. мацките от тортената тема са майстори. аз там дори не пиша, че не им стъпвам и на малкто кутре. обаче като за лични смейни цели тортите и сладките ми вършат работа. хеле пък за това парти, когато ще дойдат 30 деца и двойно родители, и ако трябва да поръчвам торта за 100 човека, то цифрата ще удари цена на сватбена торта. така че моя ще е тортата пък кавато стане. уж съм правила торта с формата на тиква и знам как става, но габаритът може да ме провали. каквото. важното е да е от сърце  Peace

# 651
  • София
мдам. и аз бях на вълна смяна на работата миналата седмица, че бях изпушила генерално от нерви, злоба и лошотия. но ми мина и си дадох сметка, че е по-добре да си налягам парцалите отколкото да правя глупости заради някаква си там нервна ситуация  Peace
мен ще ме съкращават, тъй че нямам избор в случая Wink. но аз го очаквах, лятото имаше организационни промени и ме преназначиха, но още тогава бях с нагласата, че няма да съм дълго тук.

# 652
Преписвам си меденките и аз!
Нещо не ме кефи много да готвя, но пък сладки и торти правя с кеф. Уча се все още, и опитвам от всичко, засега съм "нацелила" едни жестоки бадемови мъфини, мисля да си ги сложа в семейния тефтер, щото дори мъжа ми ги яде в несвяст, а той много рядко опитва сладко.
Докато сме на тази вълна, някой може ли да даде идея за игри за деца на 3 години? В смисъл, за детско тържество. Аз се сетих за две неща - забождане на магарешка опашка със завързани очи, и улавяне на ябълка с уста на въженце, или в кофа с вода (според сезона). Подсетете още нещо подходящо, за малко дворче. Може би нещо с пукане на балони, ама какво да е условието...  За туистър са малки още май?
Той рождения ден на Митко е чаааак през юни, но напоследък съм го замислила, като гледам каква хубава градинка стана пред кооперацията, мисля там да е. (то и в града възможностите за клуб са .... умопомрачително отчайващи).

Напоследък и мен ме гризе постоянно да си сменям работата; някакво нетърпение ме е обхванало, да почвам да "аплайвам", ама Крум да стане поне на 10-11 месеца чакам. Сега дори не смея да погледна по професионалните сайтове, че като се знам как ми се изсипват нещата винаги от първия път, ще взема да намеря някаква подходяща оферта и после ще умра в съмнения какво да правя с това малко бебе (ама съм оптимист де  Mr. Green)

Хайде до после!

# 653
  • София
Я дай рецептата за мъфините. Wink

# 654
  • София
Маик, много благодаря за рецептата!
Ох, за работата, не е лесно и от вкъщи да се работи, въпреки че отстрани изглежда като чуден вариант, но съм сигурна, че си има своите негативи цялата работа... Но докато децата са малки и я има тази опция и се изкарват парички ... си е ок вариант...
И аз сега пращам св-та, ходя на конкурси и нищо. Все ще се намери нещо, но в момента пазарът на труда е малко особен и нещата се случват трудно и бавно. Особено за такива като мен дето са стояли вкъщи толкова време по майчинство...

offioly, за идеи за игри за детско тържество - на мен много ми допада идеята за пинята. Това е направена от шарена хартия играчка, конче, магаренце, може и фея например и пълно с разни лакомства. Закача се на таван или другаде и се дава на малкото рождениче една бухалка, такава специална и то започва да налага пинятата докато се разкъса и се разпилеят лакомствата. Има и превръзка за очичките ако иска детенцето... Гледах в ebay и mytoys - ще купя аз  Grinning Гледала съм по разни поводи и много се забавляват децата.

http://cgi.ebay.co.uk/El-Burro-The-Donkey-Pull-Pinata-Party-/380 … sh=item5889b98415

http://www.mytoys.de/catalog/search?query=Pinata&productsPerPage=20
http://www.youtube.com/watch?v=MSvgdIOwJ4k

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 23:40 от happymammy

# 655
  • София
Браво! Направихте меденките, изкарахте още един семеен бюджет!
Аз не зная как някой може да се концентрира да работи при наличието на породени, поне аз не мога. Все някой нещо иска, дори когато спи!
Моите, откакто са на вълна пубертет, нещо взеха да недочуват! Викам им тази вечер да раздигнат масата, единият чу на второто казване, другият хич не чул! Обаче, нали се изтарикатиха вече, всеки гледа да не се мине - половината маса остана неприбрана, докато на втория не му се възвърна чуването. Иначе, бистрят дружно клюките от училище, пускат ми леко мръсни песнички, които в момента са хит в училище, направо веселба! Какво да ги направя, това си е част от субкултурата, бунта на пуберите и по-добре песнички с малко простотии, отколкото нещо сериозно! И ние навремето съчинявахме такива, пък не сме пропаднали!

# 656
За работа си говорим,  като са здрави... HR в мен е на линия:
 7,30 - ставане  обличане за детската,
бавачката в 8 часа поема малкия,
 аз карам каката на детска,
 в 8:30 на работа, правя новия ни апартамент ,уча право - последна година,
 в  17 часа вземам каката от детска,
17:30 освобождавам бавачката
 и после с двамата - песни и танци на народите до 20-21, като си дойде таткото,хранене къпане, писпиване до към 22

Работа от вкъщи...  Laughing... вечер след 11 с отдълечен достъп до сърварите и си въвеждам дела до 1 часа.

Това го правех И докато бях бременна с втория номер, само дето бавачката се занимаваше с каката тогава /да ми е жива и здрава Кинчето вече 2г.  половина е при нас/.

Та в общи линии, без работа не мога. Сега като съм по майчинство работя в офиса на съпруга си, а иначе съм банков служител който вече 4 ГОДИНИ е по майчинство. Мисля, че имам още 1,5 г. имам платени и неплатени отпуски - тъкмо да си завърша и Правото.

offioly, тъкмо си търсим още 2ма служители в офиса, но ... сме във Велико Търново.  Sad

майк ... как успяваш, да работиш от вкъщи с двамата. Аз не смея да си отворя лаптопа докато са будни, а другия компютър - целево го махнах от вкъщи. Моите са ми като гербови марки, мама готви - и те готвят, мама  говори по тел.  и те говорят по телефона, мама пере и те перат, мама чисти с прахосмукачка и те чистят ... Mr. Green. Като порастват има ли надежда да си използават и  детската стая  newsm78

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 11:59 от Egisihora

# 657
Честито на новоизлюпилите се майки на породени!   bouquet Живи и здрави да са ви рожбите и ревността бързо да премине!(то че я има, има я, без нея като че ли не може)

Аня, стиснати палци за бързо намиране на работа! Както и на останалите търсещи Simple Smile

Маик, страхотна цветна наслада за окото, не се съмнявам и за устата.

Egisihora и аз това се чудя, за сега детската е само за спане (и добре, че вече е за спане, до лятото си беше само гардероб за дрехи, но изведнъж посикаха там да спят. Само дето на мен ми идва зор ставането през нощта, когато някой измрънка в просъница, или пък му се допишка. Преди само хващахме ръчичка в леглата до нас, или набързо до тоалетната, или галехме главица и готово. А сега, стани, отиди, приспи пак, и после као можеш заспи от раз.....знаех си, че местенето в отделна стая е грешка за  наспиването ми, ха ха Simple Smile Та мисълта ми е, че се надявам някой ден да се случи и същото с играчките, да се преместят в детската, след като ги ползват, някак си да намерят пътя пак обратно в стаята. Хъм....дали  Laughing

offioly баткото беше малък, когато се роди девойката, и той изведнъж се лепна за татко си, само него признаваше, когато си бяхме всички в къщи, а за мен беше голямо изпитание. Даже на рев ме е избивало. Но минава, при нас повечко време отне, отдавам го на възрастта от 13 м., че той си беше още бебешор.

Нашите маимуни ще се местят в нова деткса градина, т.е. сменят местоположението. За сега приемат спокойно ситуацията, на опаковане на играчки и разчистване в групите им, дано леко да премине свикването с новата сграда, стай и място за игра. Иначе ще им е съвсем новеничка сградата, малко по-близо до нас. Не се оплаквам, но е и по-голяма, по грозновата и не толкова уютна на външен поглед, като досегашните.

Отдвам се на работата, че след малко ще трябва да си взимаме децата от градина, а тук даже и валиииии. Дано при вас е слънчево  “(

# 658
  • София
Вали, та се къса! От снощи е започнало и сякаш няма намерение да спира!

# 659

offioly баткото беше малък, когато се роди девойката, и той изведнъж се лепна за татко си, само него признаваше, когато си бяхме всички в къщи, а за мен беше голямо изпитание. Даже на рев ме е избивало. Но минава, при нас повечко време отне, отдавам го на възрастта от 13 м., че той си беше още бебешор.

Абсолютно същото положение беше и дълго време се самообвинявах,че не съм му обяснявала достатъчно за бебето,докато най-сетне не включих,че той е много малък,за да разбере подобно сложно ново нещо(1.5месеца)и спрях да се самообвинявам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт