Януарската дружинка става на една годинка.

• 28 147
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Сиситу, ядките са - елда, ечемик, ръж и овесени (последните не ги варя, само ги накисвам). Не мога да намеря просо, но като намеря, и просо ще варя. Правя му и качамак за следобедна каша, това мисля, че също може за закуска със сиренце Wink Ама така пък се реже един от плодовете за деня, но може междинно да му се даде  newsm78. От пшенично брашно също правя кашичка, но по-рядко. Пшеницата я яде най-вече чрез хлебче и готови пюрета. Някой ако се сеща за друг начин, моля да сподели Simple Smile
Усмихнато, надушвам, че сме от една порода WinkСъщите неща му готвя и аз. Просо можеш да купиш от Биомагазините, аз много харесах този на Дойран, но не знам, дали ти е удобен HugСъщо и булгур му давам, а попарката му правя с пълнозърнети сухари на Пападопулос.
Накри, дано Криско се оправя бързо.  Hug
Ралче, за лещата аз я готва както за нас-естествено не пържа нищо Simple Smile
Бърборанче, благодаря за загрижеността-Преслав вече пие без проблем АМ на Hipp и много му харесва. Явно е било въпрос на малко повече търпение и опити Hug Hugза сладката Петя
а и се сетих нещо да ви питам...вие давате ли все още вит.Д... аз съм давала точно два пъти в началото и след като прочетох достатъчно спрях да давам...
Същата работа и аз давах за кратък период. Сега още не съм давала Simple Smile
Кокосче, ако Дядо Коледа ме зарадва с фотоапарат, обещавам по-често да снимам Преслав, че след кражбата още не сме се сдобили с нов Simple Smile
Eli_q   много е хубава твоята принцеса  bouquet
Хубава вечер  bouquet

# 121
  • София
Моник, а слушкала ли си  hahaha
Аз докато бях в банята и получих просветление - Накри, да не би да го мъчат зъби детето бе? От майчинската ми практика с 2 деца - "разстроят" ли се и зъба е налице  newsm78 Та не мъчи Крис излишно. Ако няма други симптоми стряскащи.

# 122
Добър вечер! Аз отново кацам с парашута си насред седянката...

Понеже ви чета вече от седмица и все не успявах да стигна докрай, та в общи линии. Тъкмо щях да питам само моето  ли се гевези със заспиването и ми стана ясно.  Crazy
От тук до РД-то съм запланувала н-брай кулинарни изкушения, но не бях включила в сметките плексит, неврит, възпален нерв или не знам кое точно, което насмалко да ме отведе в Пирогов, но не ми се слушаха тиради на тема отбиване и несъвместимост с кърмене и някак се боря с билкови мазила. Ефектът е...... ми май има някакъв.

За Коледа си пожелавам здрави джуджета за цялата идна година, пък на следващата Коледа пак. Да не пракалявам!  Heart Eyes Иначе се включвам към желанието на Кокоса и за пътуването и за топлото местенце и ако можеше така днес съм тук, утре там... Само джуджетата няма кой да вземе дори за няколко часа, та сме или в тройна или в четворна комбинация. Това лично желание какво беше?

Единствената новост е казашката подстрижка на Матей, та от бебе стана голямо бебе, но не го докарахме така професионално като Доника.

Хайде пък дано до общия РД имам 2 здрави деца и 1 ходеща майка, щото ми ОМРЪЗНА ОТ ТИЯ БОЛЕСТИ И БОЛЕЖКИ ЦЯЛА ЕСЕН!!!!! #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 123
Благодаря ви на всички за поздравите! Много сте мили!
Ейй, много са сладки децата, по снимките дето сте сложили Heart Eyes
Накри, и аз като Дони си помислих, че може да е  зъбче. Thinking Каквото и да е бързо да се оправя малчо
Сиситу, давам същите неща като Усмихнатото + пшеницата: с булгур, пшеничен грис. Всички зърнени, без гриса, ги кисна предварително, за да се усвоява по-добре желязото. Това не знам защо, ама четох че накисването помага.
Ангелче, в блога има само рогалах, тези картофените Латкес все несварвам да ги снимам, преди да ги изядем, ама са си живи картофени шницели – настъргани картофи, лук, яйце, малко брашно, бакпулвер, сол, черен пипер и се пължат. Ако ще се ядат сладки се слага захар, вместо сол при картофите и после се ядат с ябълково сладко и заквасена сметана, поръсват се с канела.
Ралче, честита придобивка. Лещата я готвя по рецептата на Ягодка, става страхотна
Мим, много вкусно изглеждат меденките
lorini, давам по 2 капки вит Д от две-три седмици насам, че слънцето вече хич го няма. Иначе бях спряла април някъде с капките
Барборанче, сложи снимка на Бони, че Клайд се затъжи за любимата. Heart Eyes
Lang, да оздравяваш!
За подаръците: Усмихнато, много ме развесели. Аз пък искам нов мощен кухненски робот, нов фотоапарат, и да не ходя на работааааааааа..............ама няма. Шегата на страна, искам да сме здрави всички в къщи, другото ще се нареди

Аз като видна клюкарка да кажа, че януарки 2010 си имат днес бебе. Да е живо и здраво!

Хубава и спокойна нощ!  bouquet

# 124
Еспа , много ми хареса блогът ти , днес го разгледах и  аз  Hug

Angelviolet , все ще те питам и все забравям : Как се определяш като ангелска виолетка или като виолетово ангелче ? И сложи моля те ,  една снимчица на Рафата  да му видим прекрасните очета  Hug

Lang , да ти минават всички болежки и ти скоро не си ни показвала Матей .

Ааааа  Naughty и чакаме снимки от рождения ден на Вики Кокосов , както го нарече Бубченцето .

Сладурке , що не спиш ?

# 125
Добро утро, сладурки.

Ние пак сме тук и сме същите Simple Smile
 За отскок: ето  една почерпка от малкия Именник Даниел:

Поздрави и целувки на всички празнуващи с пожелание за много обич, доброта и красота около вас! Хубав ден!  Hug Ще бягам да се приготвям за партито довечера   chef bowuu

# 126
Добро утро!
Сладурке , що не спиш?
Едно чаве тази нощ реши да напомни за присъствието си в 4 през нощта.  

Аз подаръци не искам. Само здраве и... една екскурзийка например до Лондон или Париж напролет.

Да ви се оплача - Никола е телевизоман  #Crazy. Гледа рекламите и разни там надписи като хипнотизиран. Лошото е, че е толкова пристрастен, че като изключа телевизора и глеееееда към него и чака да му го пусна   Rolling Eyes.

За пореден път съм възмутена от услугите в България. Два дни се разправям с тъпите Аико и накрая ми заявяват, че ще ми приемат "рекламацията" и съгласно дотовора, при рекламация са длъжни да реагират до 30 работни дни  Shocked Значи ако отидеш в магазина и си поръчаш един шкаф, а ти направят само вратите му се счита за рекламация  Shocked. (щото при нас е точно същото, но друга мебел) Просто онемях.

що ще ни лишиш от колоритното си присъствие на общия рожден ден  Sad. Тъкмо си мислех, че ако ни доскучее ще ни развеселяваш или в краен случай ще спорим и ще си дърпаме косите  Wink Joy.  
Ти ся хвалиш ли се или се жалваш?  newsm78
Ех, ти пък от майтап не разбираш. Просто попитах що така твърдо си решила да не идваш. Щеше ми се да те подстрекая да размислиш и да видим най-сетне ПреКраси наживо. Много е сладък на снимка, пу пу.

Бърборанче, Данче, къде пък около вас наблизо има детски клуб?  newsm78

# 127
  • Варна
Добрутро!

Честит имен ден на всички празнуващи!!!

Тайс, ние ходим в Пфое Мол, на 3тия етаж, много е спокойно. Преди няколко дена бяхме самички, а в неделя имаше 7-8 деца. Малката направо е във вихъра там Joy

Лорини, не давам вит.Д от пролетта, но педи и пипа фонтанелата преди това и така прецени. После на есен пак пипа и ме пита нали не давам. Та май е по преценка.

Сега Доника като каза, наистина може и зъби да са. Елия ги вади така - без други признаци, само разтройство.

Сладурче, и Елия запчочнат ли реклами, не я търси.

# 128
  • София
Добро утро, момичета
Тази сутрин ми е едно такова..никакво, мъжа ми днес си беше взел два часа свободни, за да мине първо да плати застраховката на колата, и се бяхме разбрали, че ще пием заедно кафе сутринта, като се събудихме, гледам, че навън има и сняг и ми беше едно такова хубаво, ама успяхме да се скараме с него....защото аз залях една чисто нова блузка на ЙоЙо с кафе, от там пък той започна, че това за него не е нищо, аз пък продължих, че разбира се, че той ще мисли така, като ходи на работа, а не стой с детето вкъщи и, че няма как даме разбере напълно.....и в крайна сметка той излезе ядосан, скарахме се и от хубава сутрин, която мислехме да прекараме заедно не излезе нищо Tired
Момичета, много ви благодаря за отговорите за лещата и за хубавите пожелания за новата ни придобивка, и аз така я направих, както бяхте ми писали и стана много хубава, ЙоЙо си изяде цялата купичка Grinning
Ели- много е сладка Александринка Heart Eyes
Накри- дано бързо се оправя Криси : Praynig
Сиситу- и аз давам тези неща, като Уамихнатото и Еспа, като гледам да ги редувам, да не яде и на закуска и следобяд едно и също, аз обаче вече не следя дали са глутенови или не, защото аз одавна вече съм въвела всичките неща, друго, което правя за закуска и което много обича Йоанка е пасиран плод, например банан с бишкоти и АМ, това когато не съм се сетила да накисна някакви ядки, а и ми е най-лесно.
Сладурче- и ЙоЙо е така с телевизора, особено пък сега с новия, дето екрана му е 2 пъти по-голям от на предишния Laughing
Усмихнато- в тази връзка за ядките, просо съм намирала в Пикадилито на Мола, на щанда за диабетичните храни, големи пакети от по 1 килограм, аз последния път си взех два и сега имам още за поне два месеца Laughing

# 129
Да дам и аз като никога малко отчет - взеха кръв на Рафа, а той не само, че не гъкна, ами и муцка не направи  Grinning Хилеше се и се закачаше, все едно съм го завела на луна парка, а не в поликлиника. Та по този повод, Лорини, и на нас ни казаха още 2 месеца вигантол, въпреки че на Рафа фонтанелата си се затваря добре и аз също от април не съм давала.
Патилинка, липсавше ми, както обикновено. Честит ти именник, да ти е жив и здрав! Честито и на Киша, на квадрат при това! Eспа, подозирам, че и ти имаш повод да се развихриш днес с някоя вкусотия. Ако пропускам някой, моля да се чувства поздравен и ще се поправя Grinning
Ралче, недей пък и ти така!Явно ни се е натрупала умора на всички и намаленото слънцегреене допринася, да сме по-чувствителни и да се разправяме за глупости. Я му звънни бързо на твоя мъж да му кажеш колко го обичаш! Голям праз, ако ще и да е най-хубавата тениска. Аз загубех МК -ското суитчерче на Рафа още при второто му обличане, и какво-купих му ново. Ама не си струва за едно парцалче цял ден да се кривите двамата с любимия ти човек.
Сладурче, съжалявам! За тези неща нищо успокоително не мога да ти кажа, и аз едва ги понасям! Единствено да те  Hug  Лично аз бих им изпраскала една жалба в Агенцията за защита на потребителите, като преди това ги информирам Айко подробно и доста вледеняващо по въпроса. Досега винаги е имало чудесен и реактивен ефект, макар и не конкретно с Айко. Но и други приятелки там са ги мотали много. Ако искаш да мислим тескта, само ме скайпни, с удоволствие ще се включа.
Наталия,  поне в тази тема няма нужда да те номерирам, защото си ни единствена, а и хич не харесвам номерирането на хората, ами да съм нещо "вкоренено" далеч по-не ми допада, аз съм по движението, та от вкоренената част за мен само аромата и цвета  Joy. Казах ли ти, че доставката на детското заграждение ми излизаше 2 пъти по-скъпа от самата ограда и се отказах от този вариант.
Еспа, когато чета твоите кулинарни обяснения, направо ..... Ако решиш и ти по почина на Лили, или като някоя холивудска звезда да осиновяваш наред, имай моля те предвид в списъка едно заблудено виолетково с опърпано ореолче  Joy. Тази заявка съм я дала и при Дзверчето, ама там сложно ......току виж наред с разни вкусотии ям бой с повод и без повод.
Алекс, да го ям ли Васи?Щото ми е един от любимите сладкиши, наред с щолена и сладките ти, дето все ме лъжеш с тях  #Puppy dog
Иначе, пожелавам на всички да получат това, което са си набелязали за подаръци! Поискай си пък може ида получиш, ав краен случай и да се самозаведеш с дядо Коледа на ваканция или в магазина  Wink И наистина най-важното си е да сме здрави!
Аз понеже не съм чувала суеверието за часовника, а пък и то в БГ и не само за всяко едно нещо има по някакво суеверие, та за мен часовникът си е един стилен класически подарък.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 10:42 от Angelviolet

# 130
Добро утро! Ех, че хубав сняг и слънце! Жалко, че не са съвместими  Laughing.

Лорини, как кълнове? Купувам ги от някъде (къде например  newsm78) и?  newsm78 За вит. Д - ние бяхме на 3 капки, даже на 4, но аз казвах на педката, че давам 3. Истината е, че давам когато се сетя, което е от дъжд на вятър  Crazy. На последната консултация каза да минаваме на 2 капки и толкоз. Аз пак ще давам когато се сетя, че все пак му е огромна фонтанелата още, пък нали си е някакъв сигнал за предразположеност към рахит.

Моник, явно сме доста от една порода  Mr. Green. А за булгур не се бях сетила! Сигурно е защото не го обичам  Sick. Но ще пробвам някой път с дребния.  Peace

Лангooooh!, и теб не са те подминали гадните болежки..  Tired Ха дано скоро всичко да е зад гърба ви и за Коледа и рождения ден на астралното близначе да сте здравички!  Heart Eyes  Hug

Еспа, снощи със свекърва ми дружно ровихме из твоя блог и ни потекоха лигите, да знаеш  Mr. Green. И ще се пробвам тия дни да направя рогалах, че само като си помисля и ... мммммм  Heart Eyes Хайде сложи и този Латкес (винаги като го видя, прочитам "латекс" и  Shocked  hahaha), че да направим и от него Wink.

Патилина, честит имен ден на Дани! Да ти е жив и здрав и бели да ти прави Wink  Hug

За детския клуб все ще пиша и все забравям  ooooh!. Та не съм го водила, не ми е и минавало през ума, по дифолта ми там е за по-големи деца  Crazy. Може и да поразгледам наоколо какво има и да го пробвам, въпреки че какъвто ми е пъзльо и глезльо, ще се разреве на 5-тата минута макс  Rolling Eyes

Сладурчеста, Аико като ти продадоха мебелите какъв документ ти връчиха? Бележка ли само? Щото ако си пише какво трябва да са ти доставили преспокойно можеш да се оплачеш на комисията за защита на потребителите, мисля. Ангелчето да ме поправи, ако греша (пък и другите де Wink) Че това не е рекламация, те не са си свършили работата просто. Я ходи им вдигни един скандал, както подобава на една жена!  Mr. Green И не се ядосвай, ще се наредят нещата, явно повече време ще ви отнеме  Hug

За рекламите и ТВ-то - Калоян е същият! Просто като се ококори и край. Потънал в телевизора. Аз затова вече не гледам ТВ в негово присъствие. То пък и гледа ли се като иска все да ходи, респективно да го водя  Crazy. Е, онзи ден, признавам си без бой, го оставих в кошарата му и му пуснах нарочно ТВ-то на музикален канал, че имах бая работа да върша, пък той иначе реве за мен  Blush.

А за просото - Дойран не ми е много удобно - в Люлин живея Wink. Но като пообикалям, все ще намеря отнякъде. Не ми е зор сега, честно казано.

Еспа, пропуснах да те питам - за колко време ги накисваш ядките? И аз гледам да ги накисвам, но то все набързо трябва да ги приготвя и не остава време, та ако докарам и 5 минути накисване, си е цяло щастие  Laughing.

Накри, как е дечко днес?

Ха, аз докато се обясня, тя Зари ме изпреварила Wink

# 131
Изпреварило, ма пет пъти се връща да пише и брише  Joy Спи ми се та две не виждам тия дни. Трябва на Виолетково мече евентуално да се прекръстя с тая моята зимна летаргия.
И за да не поправям пак-отделно за рекламите, Сиси, Сладурче, и Рафа е така и много други деца, доколкото знам!Тези дни си го говорихме с момичетата.  При положение, че аз избягвам да пускам телевизия пред детето, точно като омагьосан ги зяпа.  Едно че звукът им е по-силен и са шарени, но се чудя и ми се мотае в главата, че едно време в някаква лекция за пропагандата ни бяха говорили за някакъв 25 кадър с цел подсъзнателни внушения...някой ако се занимава с маркетинг и реклама, да обясни моля? Защото на мен наистина ми е притеснено и да ви кажа, старая се веднага да превключа и да не ги гледа, ама ако въобще забележа, че ги дават де ... Иначе за музика и танци и Рафа си умира, даже и куфее докато танцува, та голям смях пада и падаме от смях (буквално)
Ланг,  Sad и аз старадам от плексит от тинейджърка, така че  и за Мини ми беше много мъчно, сега и за теб! Направо светът ти докривява от болката. На мене йогата много добре ми действа, тя е като вътрешен масаж. А и се пазя много-деколтето изчезва от гардероба ми щом захлади.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 10:58 от Angelviolet

# 132
Добро утро и от нас!
Ние буквално преди половин час станахме  Blush. Александрина се събуди в 6, яде, игра, после заспа, респективно и мама заспа. Напоследък и аз не мога да се наспя, не че има конктретна причина, като цяло 7-8 часа сън ми се събират. Нито имам сега изпити, че да съм натоварена, нито пък някаква друга обективна причина. Обаче ми е доста сънливо. Та мисля като ходим да вземаме кръв за изследванията на бебичка другия месец, да си пусна и аз една кръв, да не би хемоглобинът да е паднал. След като родих беше 100, но се предполага, че после от пълноценното хранене се е повишил, а и досега не съм се чувствала толкова изморена.

Виолетово ангелче, и аз съм чувала това за подсъзнателните внушение при рекламите в определен кадър, даже скоро гледах някакъв трилър, в който именно по този начин се въ здействаше върху героите да правят разни неща. Иначе рекламите са явно много магнетични за децата. Когато започне такава Александрина не отмества поглед от телевизора, мъжът ми я пробва и застава пред нея, но тя го бута или започва да се катери по него, че да гледа.
Също не оставям включен телевизор когато е сама в стаята, за моя радост тя се заиграва много с играчките си. Но когато ние сме там тв е пуснат и тя съответно се зазяпва.

Сладурче, наистина добре е да пуснеш жалба до Комисията за защита на потребителите. Те между другото са една от малкото доста своевременно реагиращи институции. Два пъти съм се занимавала с рекламации на стоки, закупени от Германос, но по закон си изчакахме 30 дневния срок съответно за поправка или подмяна на повредената стока. В нашия случай бяха много коректни.

Ланг, много неприятно това с плексита, възпалени нерви и т.н. Бързо да се оправяш и болежките от тук насетне далеч от вас.

Честит имен ден на Киша и на Дани на Патилина. Много здраве и късмет!

За витамин Д - давах от самото начало по 2 капки. Лятото не съм давала, сега педиатърката каза пак да почна, но нали поразлях малко върху детето и въпреки, че не знаем колко и изобщо дали е погълнала повече, решихме поне 2 седмици да не давам. Фонтанелата се затваря добре, така че освен профилактичната доза за сезона, повече не се налага да давам.

За ядките - сутрин за закуска давам овесени ядки - фини, с пресен плод най-често банан и ябълка стрита. Пшеницата я приемаме чрез сухарчетата на Пападополу, но също и от хляба, който ние ядем, Александрина обича да яде сух хляб  Laughing. Давам и каши на Слънчо, също много ги обича, но не повече от 2 пъти седмично за следобедна закуска.

Ралче, миличка, не се ядосвай за такива дребни неща. Но понякога именно дребните неща водят до големите скандали  Wink, факт!

# 133
Почерпете се по случай имения ми ден с едни Рогалах, че днес още не съм се спретнала д друго. Обаче съм се заканила да направя един кекс с Нутела, ама ако Шуши е кротък

Патилинке, да ти е жив и здрав именика.
Киша, да сте живи и здрави и весел празник

Angelviolet, 25 тия кадър е мит и легенда - мъж ми е копирайтър. Няма такова нещо. Децата се зазяпват заради цветовете и защото доста по-динамични са кадрите от колкото на други предавания. И заради музиката.
Аз изобщо не пускам ТВ пред Шушона. Обаче чудеса върши музика и песнички – то са танци, то е чудо
Усмихнато, сутешните ги кисна от вечерта, следобедните, като сваря сутрешните. Ама от време на време забравям. А латкеса и аз все латекс го чета, като го видя написан Laughing
Сладурче, не се ядосвай. Ще се наредят нещата. Твойто си е жива неизпълнена поръчка, не е рекламация.
Накри, как е малчо?
natali81, Усмихнато, Ангелче, много сте мили  Hug
Хаха Ангелче за основяването, много ме развесели. Недей с Дзверчето, че там верно е опасно - много бойна ми се вижда Mr. Green
Ралче, не си разваляй деня, сдобрете се с любимия. Стига пък ти, за една тениска. То верно от грижите в къщи покрай детето на човек му идва в повече понякога и трябва да изпусне парата. Гуш за теб и ЙоЙо и се усмихни, денят е прекрасен Hug

Прекрасен и усмихнат ден от мен, изчезвам че цялата къща е наопаки  bouquet

# 134
Честит имен ден ,на всички които празнуват!Да са живи и здрави и с гордост да носят името си. Hug  bouquet Hug

Аз докато се сетя да пиша в новата тема,вие сте я преполовили  Grinning.Дано в нея има само коледно настроение и положителна нагласа.

А сега за малко коледно настроение,пък и бях обещала , малко снимки от нашата украса

Сътворих и още много други неща от цветни блокчета и разни др. джаджи,звездата на Лорини също ,тя е много лесна ,апък много ефектна.
А ето моята Магдалина как се грижи за украсата  Grinning:

аз творя ,та къса ...
Някой пита за закуската аз редувам попара,кус кус,каша като половината е каша а другото пасирани плодове.Гледам задължително всеки ден да яде плодове или да пие фреш.
За спането,заспива сама,не съм я учила.Докато бяха коликите винаги съм я приспивала на ръце,но след това сама се отказа,кърмя я ,погушкам я и я слагам в креватчето и заспива сама.
Ама не си мислете,че стои сама и си играе ,това важи само като е време за сън ,иначе рев ако е сама,не мога да я оставя за секунда , чакам рекламите които гледа като хипнотизирана,а аз през това време бяга я до тоалет,я да и претопля яденето ,и така.
Вит.Д давам по една капка от дъжд на вятър,т.е. като се сетя.
А за празниците ще сме си вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт