Януарската дружинка става на една годинка.

• 28 144
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Накри, опитай с оризова каша, сварен оризр картофи.
Аз не бих оставила детето без мляко. Толкова ли е тежко положението?
Oриза го варя с картофите и после ги пасирам?
Лорини от обяд е така.Вчера нищо му ниамаше... Hug

# 106
Накри, опитай с оризова каша, сварен оризр картофи.
Аз не бих оставила детето без мляко. Толкова ли е тежко положението?
Oриза го варя с картофите и после ги пасирам?

Да точно така ,обаче си сложи повече от бульончето в което са вряли те , защото иначе става много гъсто и лепкаво и може да не го хареса. Hug Hug Hug

Скорошно оздравяване.

elli_q  имаш си прекрасна кукла, дори  и сърдита е много красива пу, пу  Hug Hug Hug

# 107
Накри, моят син, когато беше бебе веднъж беше с разстройство и лекарката също забрани да му давам мляко, каза да давам лечебна хумана. Може да даваш сварен намачкан картоф, или сварен ориз. Може да му даваш да пие водичка, в която е врял ориз - оризова вода. Може да му направиш супа Моро: обелваш морковче, махаш вътрешната по-твърда част, нарязваш, вариш и пасираш във водата, в която е вряло. Трябва да пие много течности, за да не се обезводни.

# 108
  • Варна
Аз бих ти предложила да си слушаш педиатъра. Щом е казал без мляко, значи нищо няма да му стане на детето, още повече щом поема други течности.

# 109
  • София
Аз бих ти предложила да си слушаш педиатъра. Щом е казал без мляко, значи нищо няма да му стане на детето, още повече щом поема други течности.
newsm10 И едно хомеопатично лекарство, което не знам дали го има в Италия - Гастрокинд...
...пък за него съм харесала едно HTC, че одавна иска...

какво е НТС newsm78
Ягодке... КОКОСЪТ Е ВИНОВНА! Отправи питанията си към нея.
ooooh! отдъхнах си, че нали последно АЗ бях  Joy
Днес имахме гости. Майка ми беше в София за 2 часа и познайте - Георги се оказа срамежлив...Не повярвах, че това е моето дете. Като наведе глава и се скри в тукашната си баба - стана ми малко кофти, ама като съм се женила на 400 км Close На лято май ще и гостува самостоятелно с опознавателна цел Rolling Eyes
Мъж ми е на коледно парти...Днес разбрах, че и нашата фирма са правили, но явно съм бита карта, защото не са се сетили за мен Cry
Кокос, тази година като никой друг път не знам какво точно искам. Абе аз искам много неща, но нито са от жизнена необходимост, нито пък да кажеш, че са подходящи като подарък точно за Коледа (като прахосмукачка например hahaha) Виж и аз не бих отказала екскурзия...Накрая викам да вземем да си направим резервация двете(мъжете да дадат пари само) и да грабваме куфарите на някъде Hug
Та тъй...ау забравих да спомена сладкия Васи - майка му да му яде ушите - Алексссссссссс, чу ли hahaha

# 110
Момичета, благодаря ви за милите думи за малката ми сръдличка  Hug Hug Hug.

Накри, моето мнение съвпада с това на Мим. Каквото и да си говорим тук във форума, най-добре се довери на педиатъра. Все пак ние не сме лекари, единствено споделяме опита си, както Ягодка от позицията си на майка на 2 деца, респективно с повече опит, е направила. Бързо оздравяване на Криско  Hug!

Кокосче, и аз на такъв подарък бих се зарадвала много. Не държа да е на топло местенце, стига ми и една Виена, където между впрочем живее половината рода на мъжа ми, но вече втора година отлагаме празнуването на Коледа там. А коледна Виена е невероятна красива, истинска приказка. Та живи и здрави ще отидем, пък било то и през друг сезон на годината, разбира се с детето.

Иначе по-реален и съответно вече заявен подарък е една гривна.

# 111
Накри, и аз съм на мнение да си слушаш доктора. Сигурно адаптето все пак се отразява в това отношение.. Но все пак гледай да си поема повече течности да не се обезводни. Знаци за обезводняване - сухота около устничките, хлътнала фонтанела (ако още не му се е затворила на Крис) и като щипнеш кожата ако остава така, също е сигнал за обезводняване; ако се прибира веднага, всичко е ок.  Peace И бързо да се оправя  Hug

Ели, снахата и сърдита, пак е много хубава!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

А за Коледа искам... летни гуми за колата! Да, правилно прочетохте. Откраднаха ми моите  #Cussing out Да им се спукат и 4-те дано!  #2gunfire Искам още... плътни завеси за спалнята, комплект хубави ножове, по-малки дупе и шкембе  Mr. Green и изненадваща печалба от нещо си, която да ми покрие кредитите по апартамента или поне по-голямата част от тях  Whistling. И още неща искам, ама забравих вече  Blush  Laughing

Аз пък не знам нашата фирма дали ще прави парти  newsm78. Иначе в петък сме на детско такова и нямам търпение да го заведа Кало да видя колко ще се уплаши от Дядо Коледа и Снежанката  smile3508  hahaha

Лили, тортата ти беше трепач! Страшно много ми харесаха всичките й части, Кало също много одобри бебешката такава!  Grinning Отсега си давам заявка за торта за неговия РД!  Mr. Green Blush Flutter  Praynig

И аз питам какво е НТСnewsm78

Сиситу, за закуска давам варени и пасирани ядки, смесени с някакъв плод. Ядките сутрин гледам да са глутенови, а следобедната каша е безглутенова. Още не съм въвела кисело мляко, но като го направя, ще разнообразявам с кисело мляко с плод  Peace

# 112
Ох, не ми се пише, че снощи малкия ми  вдигна много висока температура, та не съм на кеф.
Искам само да кажа, че за бебета с диария / които са на смесено хранене / по принцип се дава лечебно АМ. Минават на диета само на него. Има много - Humana НN,  Al 110 и др. Все пак е добре след консултация с педиатъра да се прецени по колко и кога да се дава.
П.П. За Коледа искам само здраво и щастливо бебе Praynig

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 21:51 от bubchenceto

# 113
http://www.plesio.bg/pda-c-69977961/hd2-p-280740.html ето това е HTC...

а и се сетих нещо да ви питам...вие давате ли все още вит.Д... аз съм давала точно два пъти в началото и след като прочетох достатъчно спрях да давам...на последната консултация, която беше преди два месеца др каза, че фонтанелата почи се е затворила и че от другия месец най-вероятно няма да давам(понеже тя си мисли, че давам)...и се замислих, че ако наистина и бях давала щеше да и се затоври сигурно още лятото, което си е доста рано...при вас как е...

лека вечер за сега  Hug

Мим, забравих меденките ти изглеждат страхотно...

# 114
Доника бях до аптаката преди малко, но нямаха Гастрокинд... HugСега му мерих температурата имаше 37 и 3. Малко е, но аз за всеки случай му сложих една свещичка. Утре сутрин ще ходим при педиатъра. Rolling Eyes

# 115
  • София
Толкова ниска температура не е наложително да се лекува - остави организма да се пребори сам.

# 116
Добър вечер и от нас.

Благодаря на Лорини, Радостчо и Усмихнатото за предложенията за закуска. Само, Усмихнатото, да те питам какви ядки вариш  newsm78  newsm78  newsm78
Лорини, много хубав подарък за мъжо.
Ели, за Александрина си знаеш. пу- пу...
Накри, само без паника  Hug Запичащи храни, повече вода и всичко ще мине  Peace Да нацелуваш малкия посе.ко  Wink
Ние с мъжо не сме мислили още по въпроса с подаръци. та ние целогодишно си правим. та за Коледа няма да е нищо по- специално. Освен това ще трябва и двамата да измучим от пръстите си какво точно искаме, имаме така да се каже всичко (с изключение на пари Joy ). Та ще го мъдрим пак.
Лорини и Накри, аз съм подарявала ръчен часовник на мъжа си и Слава Богу не се е стигнало до раздяла. Той също ми е правил подарък часовник за рожден ден. Дори напротив- повече се обичаме.  Heart Eyes Аз иначе не вярвам особено в суеверия, но пък подсъзнателно ги спазвам.
А сега лека вечер от нас. Божидар заспа в 20 часа и сега вече е готов за игра. Rolling Eyes

П.С. Накри, при бебета с температура под 38,3 не е наложително да се сваля. До тази граница температурата бори вируса.

# 117
За разстройство...спира се млякото, на детето няма да му стане нищо без мляко 2-3 ДЕНА. Млякото  ПРОКАРВА!!! Увеличават се течностите и се слуша педиатъра.  Затова е хубаво да се избира педиатър, на който имате доверие.

Разбира се,  дават се и  запичащи храни и се ограничават мазнините
Ориз, варен картоф, попара без масло, обикновени бисквити, солети. Дават се и съобразени с възрастта прахчета. Ани беше с разстройство преди няколко дена, давах хидросепт 3по1 прахче + гореизброените неща. Мляко давах само вечр преди заспиване и затова го влачихме повече дни.

Усмихнатото, радвам се, че си харесала тортата. Peace

Калоян научи буквите още миналата година с едни страхотни кубчета и после с  питане, ние му показваме и така. Писмата ги писа до мен като ме питаше като не е сигурен...Неговото(първото) го писа 3 дена, голям зор, накрая го накарах да го препише, че беше много криво и му начертах редове. Второто, за Ани го написа за 2 часа. Много беше горд и щастлив като го завърши. Затова е и подписано. Heart Eyes

# 118
Сиситу, ядките са - елда, ечемик, ръж и овесени (последните не ги варя, само ги накисвам). Не мога да намеря просо, но като намеря, и просо ще варя. Правя му и качамак за следобедна каша, това мисля, че също може за закуска със сиренце Wink Ама така пък се реже един от плодовете за деня, но може междинно да му се даде  newsm78. От пшенично брашно също правя кашичка, но по-рядко. Пшеницата я яде най-вече чрез хлебче и готови пюрета. Някой ако се сеща за друг начин, моля да сподели Simple Smile

Лили, пропуснах да предам, че Виктор Еленски (на Лени демек) също одобри бебешката торта  Mr. Green.  Нищо не каза за заявката ми Sad  Rolling Eyes

# 119
Някой ако се сеща за друг начин, моля да сподели Simple Smile

може да се правят кълнове от пшеница, а и не само от нея...което ме подсеща, че аз още не съм и правила, но пък за мен си правех преди...нещо в последно време хич ме няма в готвенето...

Общи условия

Активация на акаунт