Януарската дружинка става на една годинка.

• 28 141
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
И да попитам аз нещо, колкото и да е банално- днес мисля да дам на ЙоЙо пюре от червена леща, та въпроса ми е, само лещата варена и пасирана или мога да сложа и още нещо вътре Rolling Eyes
Ралче, честито първо за новата придобивка! Да си я ползвате със здраве. Вчера дадох за пръв път червена леща на Кари. Използвах рецептата на Ягодка: морковче, лук, малко пресен домат без люспи и семки и магданоз. Стана чудна, дори на мен ми хареса аромата. Оставих без да искам, обаче, повечко водичка и стана рядка като супа. Като я пасирах добавих сухарче " Голдис" стрито на прах. Омете цялото количество.
Еспа, много ми стана интересно за Ханука. До сега бях гледала само по филмите. На една серия на "Приятели" Рос се беше маскирал като бобър по този повод, вместо Дядо Коледа. Честит ви празник на теб и Иники.
Тази сутрин осъмнахме без парно и топла вода. Събудих се с тракащи зъби. Вече всичко е ОК, сигурно авария е имало.
Не съм водила още Кари на детски клуб. Още ми се струва рано. Поне като проходи.
Подаръци също си купуваме сами. Така няма неприятни изненади.
Мим, много са ти хубави меденките. Аз днес мисля да пробвам мини пиците на Бърборанчето.
Наистина, много сте изписали. Както е тръгнало Доника може да прави нова тема за Коледа. Grinning Не успях да си спомня всичко, което изчетох, но надявам се съм се включила по основните въпроси. Приятен ден ви желая!

# 91
Аз на Криско давам чая Нина Нана на Плазмон за спокоен сън и винаги е действал. Hug Спи 12 часа нощем без да се буди и през деня дивее като луд. #Crazy

Направо ти завиждам, за непробудния сън  Mr. Green.

tobito, прекрасна марка.

Ралче ние си я обичаме лещата , от детската кухня поне веднъж седмично задължително има  Shocked и там си е сготвена с морковче и доматче и е много вкусна.

# 92
Мим, ами защо я приспивам... Откакто се е родила е едно гушливо Heart Eyes бебе. Още в родилния дом, щом я оставех и тя ревваше. Все си мислех, че е гладна и понеже ме беше страх да не я затисна, все седнала се опитвах да я кърмя, та чак от това седене(ден и нощ) една вена на бедрото ми се възпали. Явно още от начаото си е имала нужда от топлинка. После се научи да спи в количката, още от първото слагане, явно защото е по-компактна, и заспиваше веднага, ама сега май й стана малка, така че пак се приспиваме като в родилния дом - щом я гушна и се умълчава. Heart Eyes Иначе няма изгледи да заспи така, както описваш за Елия, все е ей така:  1crib Явно си е до детето.
Пепи, забравих да честитя първото зъбче на Настюха! Дано и другите толкова бързо и лесно избиват!
Честита Ханука на Еспа и Иники!
Еспа, много интересен разказ! Заинтересуваха ме кифличклите!
КокосчеLaughing голям екшън при вас, даже с хорър привкус!
Иники, аз пък си мислех, че Станишев е виновен... Жалко за Дзверила, така хубаво се римуваше с Дразнила. Mr. Green
Ели, подари му себе си, в черно(ново!) дантелено бельо(а може и само по парфюм). Sunglasses Така и двамата ще сте доволни!
Копривке, моят син пише определено по-зле! Калоян се е справил чудесно с писмото!
Лорини, и моят син ме пита за елхата, ама и аз нищо не можах да му кажа, само направих връзка с вечността, нали елхата е вечно зелено дръвце.
А след дадения линк от Усмихнатото, май горе-долу съм се справила добре с обяснението. bowuu
Моник, Преслав е невероятен с тази сламеноруса коса! Crazy
Лили, ама ти Калоян как си го изщракала бе жена,  в стил "с днешния вестник"  Crazy
Взе ми думите от устата! Laughing

Много са хубавим меденките на всички! Аз тази година няма да правя сладки, след като миналата само аз си ги ядох, затова сега съм на това дередже с килата. Crossing Arms

И накрая да дам отчет за голямото януарче – 163 см и 46,5 кг. Crazy

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 15:19 от yagodka

# 93

СиситУ, я ми напомни кога съм те поздравила с това "тъпа", щото рядко използвам толкова мили думи. Twisted Evil Като гледам, ще трябва да помисля, върху първото впечатление... като помисля обаче, много си ми е добре такa

Иники, ти не помниш ли жертвите си или те са  тооооолкова мнооого...  Joy  Joy  Joy Това стана преди доста месеци и няма да те пращам в дълбоки води, минало- заминало. Нека има мир  Peace И... Честита Ханука.  Heart Eyes

Еспа, честита Ханука и на теб. Да нацелуваш тази сладка муцунка на аватара ти по случай празника.  Heart Eyes

Сиси8227, Ели- Г, благодаря за комплиментите за снимките, които постнах.

Дони, хубаво, че ти допада моята идея за "Преди и сега" , но защо никой не се включва  Sad  Rolling Eyes  И.. мерсаж за темата, супер е   bouquet

За спането: Никога до сега не е заспивал сам. Трябва да е задължително гушнат в мен и аз да го държа за ръчичката. Трудно заспива в друг и то с доста друсане. С баща си  само се разсейва, ползва го само за игра. Дори посред нощ като се разсъни отива да играе на баща си на главата, а мен ме ползва за сън  Mr. Green Голям кеф. Преди заспиваше на гърда, сега вече с биберон- задължително. Иначе за превързаност се доближаваме до тази с Натали- постоянно е за краката ми и ме ползва за проходилка през деня.

Кокосче, значи, само в напрежение ни държиш и никакви снимки не показваш.  Crossing Arms

Накри, страхотни дрешки има в този сайт. Аз имам няколко дрешки на тази марка само, че от Испания- много съм доволна.

И за хепи енд едно въпросче или по- точно молба: А бе какво давате за закуска на децата? Аз редувам попара, кускуз и от време на време юфката на баба ми, ама все ми се струва, че не е достатъчно разнообразно. Ако имате някакви предложения ще се радвам да ги споделите.  Hug

# 94
честит рожден ден на Рая и Алекс! С малко закъснение Blush

Ягодке, радвам се, че нашите садо приспивни методи са били от полза Grinning

За Коледа на любимия току що поръчах телефон. Утре ще го доставят. Много съм доволна, защото неговия здава багажа и мисля, че освен, че ще се зарадва, ще му е и полезен.

Ми освен и аз да взема да забъркам едни меденки... newsm78

# 95
 СиситУ, много си неуслужлива.  Mr. Green Почти като моята памет. Не си броя жертвите... и сувенири не си пазя.   Twisted Evil

Ягодке... КОКОСЪТ Е ВИНОВНА! Отправи питанията си към нея.

Дами (и смотли), ще се наложи да ви лиша от възвишения си ум и остър дух... или беше обратното... Дойде ми следващата партида бачкане, която има нужда и от двете в промишлени количества.

Все така сте недостойни за снимка на Краси и Мита  Twisted Evil

# 96
Привет и от мен в новата тема  Hug Дано е изпълнена с хубави пожелания, празнично настроение и снимки на прекрасните ни дечица  Heart Eyes
Лорини, имаше едни период, в който Петя заспиваше на гърда и ми беше супер лесно (не че спеше много, но поне спеше...). От известно време приспиването е много трудна задача  ooooh! Вече не иска да суче легнала или гушната, измислила си е някакви супер странни пози за кърмене-права, извита на мост, а понякога се опитва да танцува докато суче...Вчера се бях амбицирала да я науча да заспива сама (и преди съм опитвала, но този път бях решила да съм твърда докрай!). Единственото нещо, което постигнах е много рев, писъци и като резултат от всичко това сега въобще не мога да я оставя в леглото (дори заспала)...Татко и се справя далеч по-добре с приспиването-гушкат се,разхождат се и тя заспива.
Копривке, Калата е страшен сладур...просълзи ме с това писмо  Hug
Мини, ще взема и аз да опитам да направя фрикасе (това е едно от многото неща, които не обичам, но съм решила,че трябва да започна да ям).
Еспа, казваш мини Бони и Клайд си отглеждаме  Hug Гледам, че и за банкови обири ги предлагат вече  Joy Joy Joy
Моник, много е сладък Преслав, вчера си мислех за вас  Hug До къде стигна с млякото? Ако искаш опитай Милумил, от всички, които съп пробвала е най-вкусното мляко (не че Петя го пие де). Другото, за което съм чувала е Friso 3 (което е за след годинка), Данчето каза, че е много вкусно.
За Коледа вече си направихме подарък нов фото апарат. Обожавам празницие, но съм ЗА практичните подаръци. Май единственият, който прави изненади е мъжът ми Simple Smile
Мим, супер са меденките !
lubito, успех с мини пиците  Hug
Ще навивам съседките да посетим близкия, сигурна съм че на децата ще им хареса. Макар че, тук като се събираме в 3 къщи и им е почти като в детски клуб  Laughing
Съседките са навити  Hug

# 97
Сиситу, аз давам на Анджи млечна  каша на хип, като всеки ден я обогатявам с различни пасирани плодове.

Еспа, честита Ханука!

За приспиването- или заспива докато суче и си я пренасям в нейното легло. Или ако до половин час сукане не е заспала си я оставям в кошарата, мрънка малко и заспива. Е...понякога не заспива...

# 98
Привет момичета!

Мим, екстра са ти меденките, с украса или не - важното е, че са вкусни и направени с мерак. Я да питам майсторките в кулинарните изяви за въпросната украса - как се прави, с какво се смесва сладкарската боя? Скоро една позната ми каза, че прецежда белтък и добавя боята, после рисува с шприц върху сладките. Ей тоя номер с белтъка не го схванах  Thinking newsm78.

Моник, Преслав е невероятен сладур и с тези руси коси и лъчезарна усмивка е само за гушкане  Heart Eyes Hug.

Лорини, за Коледа си спазваме нашите традиции - нечетен брой постни ястия на масата, содената питка с фигурки отгоре - кръст, грозд - символ на плодородие, гнездо - символ на семейството и още две неща се слагаха, но вечно забравям какви бяха  Blush и всяка година, когато започна приготовлението на коледната трапеза звъня на майка ми да я питам. Правя обикновено сърми или леща като основно ястие, бобена салата, ушав, тиквеник, няколко салати обикновено от червени чушки, слагала съм и кьопоолу, също така варена пшеница. В една купичка от баба ми знам, че се слагат орехи, глава чесън и лук, все за здраве и берекет. Също така плодове и разбира се свищовско каберне или горчивка. Преди да седнем на масата майка ми обикновено прекадява трапезата с тамян и после го оставяме да догори в камината. Чупим питката, като първото парче се оставя за Богородица на иконата. Спазваме поверието да се оставя по малко във всяка чинии. Ами това е в общи линии. Най-важното е, че се събира цялото семейство.

Ралче, аз леща не съм давала още, но рецептата, която са ти дали момичета, мисля да използвам и аз.

Ели, подари му себе си, в черно(ново!) дантелено бельо(а може и само по парфюм). Sunglasses Така и двамата ще сте доволни!
Ягодка, това ще е бонусът към подаръка  Laughing, само че бельото е червено, вчера си взех страхотно дантелено боди на Христи  Mr. Green. Само по парфюм няма да съм, че съм пусто много зиморничава  Laughing Mr. Green Laughing.

Тобито, чудна пощенска марка, Ивко е много сладък!
Васи на Алекс е също много чаровен.

Ей я и моята цупла, този път сърдита, понеже не й дадох да яде гирлянди и брокатени коледни играчки  Wink. Този път и сълзичка пусна, иначе реве бъз сълзи, когато не е на нейното:

# 99
Момичета Криско е с разстройство. Sad Обадих се на педиатърът и ми даде Ентероджермина на капки.Каза също да не му давам мляко /даде ми и диета/
за 2, 3 дена, докато му мине.Може ли 11 месечно бебе да кара 2, 3 дена без мляко? Confused

# 100
Наккри ,  ти  кърмиш ли го ? Поема ли други течности , освен мляко , защото при разртойство се пият много за да не се обезводни организма .

# 101
Наккри ,  ти  кърмиш ли го ? Поема ли други течности , освен мляко , защото при разртойство се пият много за да не се обезводни организма .
Не не го кърмя.Пие чай и вода, колкото се може повече, но той и мляко си иска. Hug

# 102
  • Варна.....
Накри, опитай с оризова каша, сварен оризр картофи.
Аз не бих оставила детето без мляко. Толкова ли е тежко положението?

# 103
И аз не бих спряла млякото, а бих заложила на запичащи храни - освен ориз и картофи, банани, моркови, печени ябълки...

"И накрая да дам отчет за голямото януарче – 163 см и 46,5 кг. Crazy"
Ягодке, че то и аз съм толкова бе  Mr. Green Само че по-ниска  hahaha

Оправихме подаръците за мъжете и децата, мисля че е време за нас да поммислим  Mr. Green Кой какво иска от дядо Коледа?

Аз искам дядо Коледа да ме заведе на екскурзия възможно най-далеч по топлото време на годината. От сега само обещание и резервация евентуално искам  Mr. Green Скромно, нали? Simple Smile

# 104
nakriHug Hug Hug дано бързо се оправи Крис...ама от кога е така..вчера нищо не каза...от ядене ли е или от вирус...и аз като другите момичета мисля, че не трябва да го оставяш без мляко...

Kokonut пожелавам ти сбъдване на подаръка...аз обичам изненадите, но като познавам коко подарък няма да получа...така, че съм си харесала едни кецове на адидас, няколко бижута и още куп боклучета, така че все ще си купя нещо...пък за него съм харесала едно HTC, че одавна иска...

СиСиТу понеже аз закусвам плодове и се опитвам и катерина да я науча да закусва плодове, но така или иначе тя не закусва...само на кърма го дава...иначе и предлагам едни оризови гризини...тя х ги хапва, но друго напоследък хич не яде...има дни, вкоито не мога да я спра, но вчера и днес освен краставици и хляб друго не е яла...

elli_g Александрина и намръщена е безкрайно прекрасна...тя и Стефания на mini са ми любимки...целувки и за двете...

ние сме добре, а аз днес си купих гланцово блокче и почвам да си правя разни хартиени украси, от сайта който даде elli_g

Общи условия

Активация на акаунт