Януарската дружинка става на една годинка.

• 28 397
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте, момичета
И аз честитя рожденния ден на Самуил на Бръм, да е жив и здрав и да расте щастливо дете  bouquet
Ние сме при моите родители във Видин и чаках с нетърпение и аз посрещането на Нова Година, но от сутринта ЙоЙо кашля Tired, няма хрема и температура, но кашлицата е налице, по телефона педито каза да давам Проспан Витамин Ц ампули, дан да помогнат и да не се влоши Praynig, стискайте палци да се размине само с това Praynig
Весело посрещане на празника и от нас и ви желая и вие, и дечицата да сте здрави, по-важно няма от това Hug

# 586
Елена, радвам се, че сте по-добре. Ами то, да ти кажа, си е различно при всеки.. Явно на някои не им се отразява това, но аз просто се разбих  Tired.

Ралче, Калоян кашля от 1 месец вече  Laughing То не е смешно де, ама...  Rolling Eyes И не е от гърдите. Давах Проспан, давах Вит. С, ама тц. И спрях да давам, то явно няма да мине така. Правя му инхалации с физ.разтвор от време на време де.. И пръскам в носа, че явно е от там при нас. Айде, дано не се разболява ЙоЙо  Hug

Иники, абе те нашите баш у Добърско ще спят  Mr. Green. Тате е купил едно местенце там - земичка убава и "равна", но няма къще и затова ще опъват палатките там  Mr. Green А то на нас ходене много не ни трябва - дай софрата и мезето и гледай сеир  Mr. Green

# 587
 Усмиханати кашкавали недни.  Twisted Evil Къде казваш е парцелчето?  На морни планинари нали не се отказва...  Mr. Green

Досега пазарувах. Опашките в Била са има няма до средата на магазина, но пък всичко е пресно, пресно... че и на новия хлаб случих... Ся ще готвя. Това упражнение в мое изпълнение обикновено може да се опише като много моткане и малко мислене.  Вчера и снощи развалих последователно едни соленки и един кекс. Както всички знаем, Доника е виновна.  Crazy Днес смятам да опропастя кило и половина телешки пържоли, 500 грама гъби, кило картофи, буркан кисели краставички, 400 грама кашкавал, бутилка сос тартар и куп мерудийки. Понеже аз съм изключително изобретателна, когато става дума за правене от нещо нищо, ще се опитам да сготвя общо пет ястия... Всъщност единственото, което вероятно няма да опропастя е белия руснак, но е напълно достатъчно... въпреки че технически погледнато не е ястие. Sunglasses

Таткото и Краси слагаха мокет... Не успяха да го развалят, но пък таткото предвидливо беше взел мокет 36 квадратни метра мокет, за 25 квадратния си хол. Остатъците се използват като огради, за да не може Краси да излезе от "мокетното престранство", където може да прави онова действие, което прилича много пълзене.

# 588
Мъж ми като рече, че ще ме води на палатка (тогава още гаджета) ми звучеше, че ще отивам на землянка. Адски ми хареса обаче, оставаме всяка година по 1 месец на море.
Но ние сме адски оборудвани. Палатката ни е с 3 спални (по една за всяко дете и за нас) + още около 1000 други къмпингарски джаджи. Детето по цял ден е на въздух и по тениска и бански, шляе се където си иска, просто забравяш за него, като се съберат една банда деца.  Няма такъв кеф, но наистина си е до човек и до условията, които си създадеш.  Само че вече няма къде да се ходи в БГ.  Другата година живот и здраве, искам в Гърция да отидем.
Пожелавам на всички приятно посрещане на Новата година. Аз се навих на едно празнуване дето сега хич не ми се занимава.... честно да ви кажа , бих си легнала в 0.30 с най-голямо удоволствие...
Миналата година нали бях още в Шейново, и с една мацка мрънкахме на старшата да ни пусне, и че ще се преберем на сутринта за 7.00 ни водеха бебоците. Тя се съгласи, взехме ние една бутилка водка за пазача да му се подмажем да ни пусне сутринта. В 5.30 с нея се срещаме отпред, звъним на пазача, хвърляме камъни, викаме.. - не и не, тоя заспал, нафиркан с нашта водка, най-вероятно, ама кой да предположи такова развитие на нещата...  ooooh!Болницата заключена, с една ми ти ограда, от никъде не може да влезем.... ooooh! Обикаляхме и накрая решихме , че ще прескачаме оградата - няма друг начин да влезем, а все пак сме нелегално навън.... Шевове ли, преди 3 дни раждали ли, я скок, пък разкрач.... Joy, оградата с едни шишове от ковано желязо... Sick ама, пусто бебето ти горе само ще седи, как няма да скочиш.... Joy Joy
Та така си изкарах аз миналата нова година.  Mr. Green
Само не знам, ако беше дошла някоя дето наистина трябва да ражда....

# 589
Честит рожден ден на Самуил!
Да е здрав и много послушен!

Честита месечинка и на Васил!

Накри, блогът не е мой, но съм правила неща по много рецепти от там и съм много доволна.

Ние с мъжа ми две от летата, докато ходехме, прекарахме почивката на море на палатка. Еми няма такъв кеф! Само дето пясъкът е навсякъде... Crazy

За кашлянето, ако има парно вкъщи, може от сухия въздух  да е. Ние слагаме разни съдове с вода по парното, иначе ръцете ми примерно ужасно се напукват от него.

При нас пържолите и баклавата са готови, следва продължение с  баница с късмети и питка в машината за хляб, руска салата и други традиционни работи. Мим, ти да не видиш нещо! hahaha

На Коледа разправям на мъжа ми, че това ми е най-хубавата Коледа с двете деца. Малко след това протече тръбата на мивката в кухнята, така че тази Коледа ще си я спомням, няма как. Laughing

Весело посрещане на Новата година!

# 590
Честит Първи Рожден Ден на Сами!
Да расте добро и здраво дете за радост на мама и тати!

Честита единайста месечинка на Васи!

Усмихнато, стига с тея болести! Амаха, да остават в старата година всичките!
И аз онзи ден пак вдигнах температура, обаче бързо-бързо го преборих – сега съм пушка
Всички болни и кашлящи деца бързичко да се оправят Hug
Сиситу, не се вкисвай,  удари едно питие и всичко ще си дойде на мястото. Crazy
Аз сега лоча яйчен ликьор (за мен безалкохолен).
Нането, взе ми акъла с това прескачане на оградата! Laughing Направо паднах под бюрото от смях, а пък като се сетя мен как ме боляха шевовете ooooh!...напро не знам как сте се справили Shocked
За палатка мъж ми много ме навива, аз още не съм ходила никога, но тържествено бях обещала, че като се роди детето ще ходим. Сериозно допускам че много ще ми хареса Grinning
Вчера пазарувах, че не исках днес да си причинявам ужаса от блъсканицата в магазина, не че вчера беше по-добре де. Почти съм сготвила, до сега точих първата баница в живота ми! Сега я пека и ходя час по час да я гледам. Laughing
Малко се притеснявам довечера като почнат бумтежите и бомбичкете, малчо да не си изкара акъла.

Весело посрещане на Нова Година!  bouquet

# 591
Честит Рожден Ден на Сами и от нас!!! Да е много здрав и щастлив.

# 592
  • Пазарджик

# 593
Здравейте за последно тази година  Wink.
Първо да честитим рождения ден на Сами! Да е жив и здрав, много усмихнат и щастлив! Весел празник!

Свате, аз на теб оферта съм ти отправила съвсем официална, придружена със солиден снимков материал  Mr. Green, така че идвате ли насам и ние също сме тук среща ще има, живи и здрави да сме само. Гушки на Кало!
За ходенето на палатки - ходили сме като деца с нашите, но също перфектно оборудвани като Нането. Правехме си същински бивак  - имаше трапезария, място за готвене, WC, генератор за ток и какво ли още не.  Имам чудесни спомени, предимно от яз. Доспат. По Пирин като сме ходили - само по хижите, любимата ми е Безбог, а моята любов за Самодивските езера на няколко часа път от хижата. Мъжът ми обаче хич не е фен на ходене по хижи, палатки и сие, той е по хотелите, даже рядко се навива да ходим на някоя вила или къща за гости в Троянския балкан. Та откровено ми липсва къмпингуването и планинските преходи  Sad.

Ние сме готови с менюто за довечера - баница с късмети, баклава, торта, руска, млечна и картофена салати, една традиционна салата от тоя край наречена целуварки, пържолите и суджуците мъжът ми ще пече на камината след час някъде и това е в общи линии.

Ами момичета пожелавам ви весело посрещане на Новата година в уютна, домашна атмосфера с любимите хора или пък купонясвайки някъде с приятели.

# 594
  • Варна
Честит рожден ден на Самуил! Да расте здрав , палав и щастлив!
Espa и аз да се включа по твоите въпроси . Дани се размрънква през нощта - обикновено поне 3 пъти до 11 , докато си легна и аз , след това не го знам , щото вече спя повече от него и си го гушкам в просъница . Понякога суче , но по-често иска само да го гушна . Това все още ми е супер странно , защото Митко беше пристрастено кърмаче , през нощта не признаваше гушкане без цица . А това малкото сега , какво да го правя му се чудя . Умира да се гушка , също нещо , което първият ми син не обичаше . Така че децата са различни . Дани има 8 зъба и не бих казала , че сме имали проблеми при избиването на който и да е . И да , все още е на кърма . През деня яде , каквото си хареса от нашата храна . На  Бъдни вечер изяде съдържанието на 2 постни сърми , както си бяха с гъби и черен пипер . Което ме навежда за подправките - ми слагам си , каквото слагам по принцип - чубрица , магданоз , босилек , лук ( обикновено без черния пипер де).
За палатките - ние нали сме на морето , та преди да се оженим ходихме с мъж ми всяка година на палатка на планина . До сега с децата не сме ходили - то аз нали съм все бременна или кърмеща малко дете от 3 г насам  Laughing За догодина се надявам , ако всичко е наред , да отидем . Смятам , че децата супер ще се накефят . Миналата година бях опънала палатката в спалнята и Митко си умираше от кеф да играе в нея .
Ей , голяма зарибявка е машината за хляб .  Joy Аз за моята се тръшках близо година , купихме си я миналата Коледа , за една година почти не сме купували хляб ( само като забравя да я пусна Embarassed) , майка ми и тя я хареса и лятото й купих от Ларедут , преди да откажат доставките .
За това колко бременността и кърменето се отразяват на имунитета съм склонна да поспоря . Най-малкото защото и едното , и другото са нормално физиологично състояние за  женския организъм . До колко със или без тях би се разболявала една жена си е Божа работа .
И от мен весело посрещане на Новата година с много радостни моменти и добро настроение!

# 595
  • Русе
Честит Рожден Ден на Самуил! Честита 11 месечинка на Васи! Весело посрещане на Новата 2010 от всички!
Ралче, дано ЙоЙо да не се разболее.
На палатка съм ходила веднъж, още като бяхме млади гаджета с мъжът ми. Бяхме на един язовир до гр. Елена. Наваля ни градушка с големината на яйце, дойде ми цикълът, на другия ден като си тръгвахме затънахме в една кал и едвам се прибрахме. Едва ли ще повторя.
И да се похваля набързо: снощи Кари направи първите си самостоятелни стъпчици  newsm44 Много се вълнувам. Днес е още по-уверена. Ако живот и здраве не падне да се уплаши и да спре, след празниците ще правим прощапулник!!!
Едвам я приспахме, цял следобяд я мъчим. Тук вече се започна с гърмежите  Sad Дано успее да поспи поне час. Хайде, чао ви и весело! Наздраве, кой с каквото има!

# 596
  • София
Момичета, да ви попитам, ЙоЙо ми се стори топла сега и й измерих температурата под мишнищата с живачен термометър, показа 37.7, трябва ли да давам нещо за сваляне Rolling Eyes и въобще това повишена температура ли е....одавна не ми се е налаго да я меря, а и досега тя не е вдигала и аз не съм й давала нищо....вие как мислите newsm78
Любито- честити първи стъпчици на Кари Hug
Назраве от мен и приятно изкарване на празника Hug

# 597
  • София
Момичета, да ви попитам, ЙоЙо ми се стори топла сега и й измерих температурата под мишнищата с живачен термометър, показа 37.7, трябва ли да давам нещо за сваляне Rolling Eyes и въобще това повишена температура ли е....
тц. Над 38-38.5 дай нещо.
Хайде до догодина - аз отивам да се правя на красива за купона   4470 А при Патилинка вече е 2010  Joy

# 598
  • Русе
Ралче, това не е много висока Т, но аз лично давам Панадол и при най-малко повишение. Иначе знам, че уж до 38 и нещо не се смята за сериозна Т. Ама и аз го написаах..

# 599
  • София
Момичета, честита Нова Година, да ви донесе здраве, щастие, късмет и всичко, което сте мечтали да ви се случи, да е спорна и успешна  bouquet
ЙоЙо вдигна 38 и 4 Tired, дадох Панадол да видим дали ще спадне...

Общи условия

Активация на акаунт