Има ли шампоан, който ви се стори Различен

• 77 025
  • 373
  •   1
Отговори
# 300
Някой да е ползвал новия шампоан на Pantene, ето този:

Казха ми, че бил хубав, но много скъп ми се вижда. В DM струваше 7,30 лв., нещо такова. За Pantene ми се вижда страшно много, а и за всеки друг шампоан от магазинната мрежа.

# 301
  • Somewhere far away
Да, аз си го купих. И не помня точно колко пари беше но определено не беше 7.30, взех го от Кауфланд! 4 или 5 лв беше... Peace

Доволна съм, поне засега, защото само два пъти съм го ползвала но наистина прави косата лека и по-жива някакси, по-подвижна. Grinning

# 302
Някой има ли мнение за шампоаните на фарком от серията SERI? Като вляза в парфюмерия шестото ми чувство винаги ми шепне да си взема някой от тях, ама все пак искам вашите отзиви.  Hug
  За блясък за нормална коса - страхотен, дава не 2 пъти повече блясък, както пише на опаковката, а сигурно 3 пъти.
  За мазна /и аз не знам защо го взех  Rolling Eyes / - премива, ако сложиш нормално количество, други поражения за сега не виждам..., но пък като сложа маска/балсам и я държа малко повече време си е ОК.

# 303
Има ли някой с опит от Dove шампоана? Все го заглеждам...и все го оставям на рафта в магазина...

# 304
  • През девет планини в десета...
Петенце Цветенце,   bouquet мерси за отговора. Ще си взема да пробвам.

# 305
Петенце Цветенце,   bouquet мерси за отговора. Ще си взема да пробвам.

Няма защо.   Hug    Но ако ще пробваш този за мазна коса, те съветвам да избереш нещо друго по-меко и щадящо, особено ако не ти е мазна цялата коса, а само корените, защото наистина премива.  Rolling Eyes

Мартина, пробвала съм Dove Intense repair - подхранва добре и дори няма нужда от балсам, което при моята къдрава коса си е постижение, но много бързо се омазнява после и трябва да се мие по-често. Но за нормална или суха коса сигурно е добър.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 15:51 от Петенце Цветенце

# 306
има да - Алтерна хайверена серия- прекрасни са ; косата ми си стоя мека и чиста почти 5 дни - рекорд за мен, обикновено я мия на третия; а балсамът се слага дори и в корените...!
Ето ги - но ги купих от ebay на половината от тази цена:
http://bg.strawberrynet.com/haircare/alterna/anti-aging-seasilk- … ner/87421/#DETAIL
http://bg.strawberrynet.com/haircare/alterna/anti-aging-seasilk- … me-shampoo/87442/

# 307
Някой да е ползвал новия шампоан на Pantene, ето този:

Казха ми, че бил хубав, но много скъп ми се вижда. В DM струваше 7,30 лв., нещо такова. За Pantene ми се вижда страшно много, а и за всеки друг шампоан от магазинната мрежа.
Аз изобщо не съм доволна от този шампоан. Като го купихме наистина ми хареса като начин на измиване, аромат и т.н. Свършихме една опаковка ( да кажа, че го ползваме 5 човека и го започнахме едновременно ). Купихме и втора опаковка онзи ден, обаче аз от известно време забелязах някакви пъпчици по главата и се замислих от какво може да са. Вчера случайно се сетих, че може да е от шампоана, понеже от месеци не съм сменяла нищо друго, което си слагам на косата. Попитах и останалите в семейството, ами от 5 човека на 4 са им излязли такива пъпки и то малко след започване на този шампоан. Направо го изхвърлих. Не знам дали защото е за мазна коса и е силен, или има някаква съставка, но направо ми съсипа скалпа. И да кажа, че не го ползвам всеки ден, та не може да е от прекаляване.
За мен най-добрият шампоан е ето този
Без мирис е и е подходящ за ежедневна употреба, да не говорим, че е медицински, а няма нищо по-хубаво от медицинската козметика Wink

# 308
Няма медицинска козметика. Има козметика, която се продава в аптеките, но тя не е по-ценна от другата. С нищо. Просто политика на фирмите, за да влияят на хората  Grinning

# 309
Няма медицинска козметика. Има козметика, която се продава в аптеките, но тя не е по-ценна от другата. С нищо. Просто политика на фирмите, за да влияят на хората  Grinning
И аз съм на това мнение, но хората масово твърдят, че има медицинска козметика и си мислят, че след като са си купили нещо от аптеките то е върхът, а това не е така.

# 310
Можем да поспорим доста по въпроса, но няма смисъл  bouquetМедицинска козметика има и това е неоспорим факт, не е някаква разработка на военните. Разликите са очевадни дори и за обикновения потребител. Заблуда за клиента няма как да е, най-малкото, защото има козметика, която не се води медицинска и е в пъти по-скъпа от медицинската  bouquet

# 311
Какво медицинско има в Lierac примерно?  newsm78
Не ставайте смешни! Laughing
Аптеките са се превърнали в козметични магазини, които предлагат всевъзможни боклуци при това на доста високи цени.  Rolling Eyes
А за медицина и дума не може да става.

# 312
А защо трябва да ИМА нещо медицинско, не може ли да липсва нещо вредно, което го има в други марки, които не се водят медицинска козметика. Доколкото съм запозната с Lierac, не използват парабени, феноксиетанол, изкуствени оцветители, а където е възможно и парфюми. Освен това, доколкото ми е известно в козметиката, която не се води медицинска е забранена употребата на дълбоко проникващи в кожата вещества, на това имат право единствено производителите на медицинска ( или както ви харесва я наречете, но в БГ това е терминът ) козметика. Аз виждам огромна разлика и то с доста продукти, цената няма нищо общо в случая. В крайна сметка досега не съм чула дерматолог да каже : " Купи си шампоан на Дева за твоя проблем ". Когато един козметичен продукт струва 4 лв., чак ме е страх да си помисля какво има в него, при положение, че само опаковката му излиза в тоя ценови диапазон.
И да спрем да размиваме темата, все пак тема на дискусията не е " Има ли или не медицинска козметика ", темата е за шампоаните специално, а тази за медицинската козметика е друга тема

# 313
Можем да поспорим доста по въпроса, но няма смисъл  bouquetМедицинска козметика има и това е неоспорим факт, не е някаква разработка на военните. Разликите са очевадни дори и за обикновения потребител. Заблуда за клиента няма как да е, най-малкото, защото има козметика, която не се води медицинска и е в пъти по-скъпа от медицинската  bouquet
Наистина няма спор, такова нещо не съществува. Има козметични форми, които се използват във фармацията (мази, разтвори, емулсии, шампоани), но това съвсем не е козметика. За да е лекарство нещо (medicine) трябва да съдържа определно ДОКАЗАНО API - Active Pharmaceutical Ingredients, т.е. да е минало клинични тестове за лекарство. Сещате се колко струват такива и колко години се правят. Давам пример веднага - Низорал - съдържа кетоконазол - продава се на хапчета, като кремче (емулсия) и го има и в шампоан. Регистриран е в ИАЛ (изпълнителна Агенция по Лекарствата). Произвежда се във фармацевтични условия задължително (GMP - Good Manufacturing Practice). Имат си строга дозировка - например 3 на ден, и никой няма да се пробва какво става, ако вземе 10 хапчета или да се маже 10 пъти, нали? Имах предвид никой нормален.
Козметиката е нещо съвсем различно. Питайте дали тази "медицинска козметика" има съответните атрибути? Може ли да се мажете 20 пъти на ден? Може, разбира се. Има и евтини лекарства, но има и много скъпи (да ви не дава Господ да ви трябват). Така и с козметиката, макар там маркетинга да е много по-силен.

# 314
tanch, спри се, пишеш глупости и изобщо не си запозната.  Laughing
Това ли е за теб определението за медицинска козметика - козметика която не съдържа вредни съставки?  Joy
Да ме прощаваш но такава козметика се продава не само в аптеките, а и в обикновените магазини.
С Lierac явно въобще не си запозната. Продуктите на Liearc са бъкани с парабени и парфюмът изобщо не са го щадили.
Заблуда на клиентите има и то голяма.
И в аптеките и в козметичните магазини могат да се намерят натурални и не натурални продукти, с парабени и без паребени, с парфюм и без парфюм.
Медицинска козметика няма! Lierac и другите подобни на него никога не са били медицински, не са и няма и да бъдат.

Общи условия

Активация на акаунт