Има ли шампоан, който ви се стори Различен

• 77 012
  • 373
  •   1
Отговори
# 315
tanch, спри се, пишеш глупости и изобщо не си запозната.  :lol

Абе ти май нещо много остро ми влизаш, я успокой малко заповедите, че не ми харесва тонът ти, ама никак. Така можеш да говориш на децата от площадката, на непознат - не, най-меко казано е липса на възпитание. Гледната ти точка няма как да я уважа, поради начина, по който се опитваш да тропаш с краченце и да я налагаш с някакъв заповеднически тон. С какво съм запозната и с какво не малко трудно можеш да се изказваш, май нямам спомен да се познаваме newsm78 Казах, че можем да поспорим доста, ама не му е мястото и ти като някаква махленска скандалджийка прегърна идеята. Скучно ли ти е, или убиваш време? Има клюкарник за тази цел Wink Наблюдения върху шампоана на Пантен? Нямаш явно, понеже не си споделила, или ти друго, освен Lierac не слагаш върху себе си? Нещо да споделиш за съставките на Пантен? Парабени, туй, онуй, изкарай химичните уравнения да се научим и ние простолюдието, че като ти " слушам " тона, май ме вземаш за някаква копърка Naughty Не разводнявайте темата, моля, има си места за спорове относно компетентността ви, преместете се там.

# 316
Да, пробвала съм шампоаните на Pantenе. Какво точно те интересува за шампоаните на Pantene ?  Simple Smile
Разбирам, че не те интересува и не би уважила моята гледна точна, но успя ли да разбереш гледната точка на CI?  Mr. Green
Не разбирам защо някой трябва да се мести за да можеш ти напълно необезпокоявана да пишеш в тази тема неверни неща.

Доколкото съм запозната с Lierac, не използват парабени, феноксиетанол, изкуствени оцветители, а където е възможно и парфюми.
Ето че без да те познавам, мога да си направя изводи, че не си запозната.
В продуктите на Lierac няма нищо медицинско и са бъкани с парабени. Ако човек използва техните кремове, изобщо не му е нужен парфюм  Laughing

П.П. Не е красиво една дама да използва думички като абе  Mr. Green За мен това е проява на лош вкус и на лошо възпитание.

# 317
1.ЛИЕРАК ДИОПТИ СЕРН
--------------------------------------------------------------------------------
 DIOPTICERNE е предназначен за намаляване на тъмните кръгове под очите благодарение на съчетание от активни съставки. Ефикасен спрямо двата вида тъмни кръгове (кафеникави или синкави), гелът съдържа екстракти от арника, рускус и витамин Е, с помощта на които подобрява микроциркулацията и намалява сенките.
 Нанасяйте сутрин и вечер поне 1 месец върху тъмните кръгове под очите чрез леки потупващи движения.
 Състав:Витамин E, растителни екстракти от рускус и арника, депигментиращ комплекс от стабилизиран витамин C, екстракт от мандреси, екстракт от микроводорасло. Без парабени, феноксиетанол и синтетични оцветители и аромати
2.ЛИЕРАК ДИОПТИ КАЛМ
--------------------------------------------------------------------------------
 DIOPTICALM е успокояващ и дрениращ балсам за очите, който е особено подходящ за чувствителни и лесно раздразними клепачи. Той съчетава растителни активни съставки с противовъзпалителни свойства и качества за омекотяване на кожата (флорална вода от вирджински орех).
 Нанася се с леки масажни движения с върха на пръстите, сутрин преди нанасянето на грима или вечер след отстраняването на грима.
 Може да се ползва и като маска като се нанася дебел слой, оставя се за 5 минути.Остатъкът се отстранява.
 Състав:Проантоциани от липа и горски слез с успокояващо действие, 31 % успокояващи флорални води от метличина и вирджински орех. Без парабени, феноксиетанол и синтетични оцветители и аромати.
3.ЛИЕРАК ГЕЛ-ДЕМАКИАНТ ЗА ОЧИ 100МЛ
Гел-демакиант за очи за лесно отстраняване на грим.Предпазва миглите от накъсване и освежава околоочния контур.Нежна формула, която не оставя мазен филм върху клепачите и заздравява миглите.
 Използва се чрез нанасяне с памучен тампон върху клепачите. Повтаряйте докато памучният тампон остане чист.
 Състав:Омекотяващ комплекс на основата на флорални води от роза и метличина и екстракти от горски слез и липа. Комплекс за предпазване на миглите от накъсване: кератин деривати, витамин B5. Без парабени, феноксиетанол и синтетични оцветители и аромати.
На теб ли да вярвам, или на съдържанието newsm78
Или може би ти си си направила собствени лабораторни изследвания newsm78 Относно мнението на CI, ами не го приемам, но го уважавам, изказано по този начин, с една дума- възпитано PeaceПрекратявам дискусията с теб.

# 318
tanch, това което си копирала е рекламният текст описващ продукта. Съставките ги няма.
Едно е да се напишат всички съставки и съвсем друго е да се напише само една малка част от състава с рекламна цел.
Аз не съм ползвала абсолютно всички продукти на Lierac, но имам известен опит с техните продукти.

При Lierac има нещо което ме подразни. В аптеката ми дадоха една книжка с описание на продуктите и там нещата така бяха представени, че все едно серията Premium е без парабени, а на практика се оказа, че само околоочният е без парабени. Аз използвам продукти с парабени, но се дразня от подобни опити да се заблудят клиентите. В книжката имаше снимка на продуктите и бяха написали  "без парабени", но не ставаше ясно, че това се отнася само за околоочният крем

Много хора не знаят какво е това парабен, но непрекъснато чуват парабени, парабени и като прочетат без парабени и веднага си казват - ето това е една хубава медицинска козметика от аптеката. А в действителност в една голяма част от тази козметика има парабени и са с парфюм.
Аз си купих цялата серия и се оказа, че в крема има парабени, но в аптеката бяха залепили етикетче точно на мястото където беше написан състава.

Eто състава на Hydra chrono на  Lierac
Water, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Hydrolyzed Sweet Almond Protein, Glycerin, Urea, Glycine, Sodium PCA, Sodium Lactate, Potassium Hyaluronate, Betaine, Porphyridium Cruentum Extract, Hydrogenated Polyisobutene, Dimethicone, Polysorbate 60, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Sorbitan Stearate, Hydrogenated Polydecene, Butyrospermun Parkii, Glyceryl Ethylhexanoate/Stearate/Adipate, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Ceteareth-30, Tocopherol, Fragance, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Titanium Dioxide, CI 77891, Red 4, CI 14700, Red 33, CI 17200

Кое му е медицинското и специалното на този крем? С какво се различава от другите кремове освен с това, че се продава в аптеката?  Отговорът на тези въпроси е: с нищо и в крема няма нищо медицинско за да се нарича медицинска козметика.  Mr. Green
Медицинска козметика няма, но има козметика, която се продава в аптеките.

А по повод мнението на CI, ако го беше разбрала, то щеше и да го приемеш  Simple Smile   

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 04:10 от B & C

# 319
  • София
Здравейте на всички мами във форума byeАз съм страшно доволна от шампоана на Neutrogena T/Gel с катран.Пратиха ми го от Англия. Сега се опитвам да го намеря тук в България,но безуспешно засега.Ако някоя от вас която живее във Варна може да ми каже от къде тук да си го купя ще съм й много благодарна

# 320
Няма медицинска козметика. Има козметика, която се продава в аптеките, но тя не е по-ценна от другата. С нищо. Просто политика на фирмите, за да влияят на хората  Grinning
И аз съм на това мнение, но хората масово твърдят, че има медицинска козметика и си мислят, че след като са си купили нещо от аптеките то е върхът, а това не е така.

По-голяма тъпотия не бях чела!
Посочете една марка немедицинска козметика, която да предлага продукти за атопична, алергична, чувствителна, акнеична, кожа с розацея, псориазис, екземи и това са само една част от продуктите, които предлага медицинската козметика. Кой обикновен продукт или такъв от висок клас предлага козметика за такива проблеми?

# 321

и пантен  Grinning Grinning

# 322
Няма медицинска козметика. Има козметика, която се продава в аптеките, но тя не е по-ценна от другата. С нищо. Просто политика на фирмите, за да влияят на хората  Grinning
И аз съм на това мнение, но хората масово твърдят, че има медицинска козметика и си мислят, че след като са си купили нещо от аптеките то е върхът, а това не е така.

По-голяма тъпотия не бях чела!
Посочете една марка немедицинска козметика, която да предлага продукти за атопична, алергична, чувствителна, акнеична, кожа с розацея, псориазис, екземи и това са само една част от продуктите, които предлага медицинската козметика. Кой обикновен продукт или такъв от висок клас предлага козметика за такива проблеми?

Н а т и , моля те дай линк или ми посочи къде и как в законодателството е формулиран и регламентиран термина "медицинска козметика".

Аз такова нещо не съм срещала   Thinking ..... един продукт е или козметичен или медицински.....всяка друга интерпретация за мен е рекламен трик  с цел продажба.

" Съгласно европейското и българското законодателство т. нар. медицинска козметика не съществува, уточни още д-р Димитров. Един продукт може да бъде или само "козметичен" или само "лекарствен", но не и двете едновременно, категоричен бе той. Смесването на понятията е некоректно, добави експертът. "
http://www.dnes.bg/evrointegracia/2008/01/24/syglasno-zakonodate … yshtestvuva.46592

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 12:19 от dachita

# 323
dachita, големи юристи се извъдихте - законодателство ще ти цитирам... Laughing Мен законодателството не ме интересува, при положение, че правя алергична реакция при ползването на обикновена козметика, пък било тя и от висок клас.
Ползвам много марки медицинска козметика и нямам проблеми. Само от Виши правя алергия.
Виж, ако ти е важно да се захванеш за термина "медицинска козметика" и да ми цитираш някакъв си д-р Димитров, о`к направи си този гъдел. Дори да не се нарича точно така, мен не ме интересува. Но е факт, че голяма част от т.нар. медицинска козметика е хипоалергенна, а обикновенната дори не е дерматологично тествана в повечето случаи.
Освен това в предния си пост зададох един конретен въпрос:

# 324
dachita, големи юристи се извъдихте - законодателство ще ти цитирам... Laughing Мен законодателството не ме интересува, при положение, че правя алергична реакция при ползването на обикновена козметика, пък било тя и от висок клас.
Ползвам много марки медицинска козметика и нямам проблеми. Само от Виши правя алергия.
Виж, ако ти е важно да се захванеш за термина "медицинска козметика" и да ми цитираш някакъв си д-р Димитров, о`к направи си този гъдел. Дори да не се нарича точно така, мен не ме интересува. Но е факт, че голяма част от т.нар. медицинска козметика е хипоалергенна, а обикновенната дори не е дерматологично тествана в повечето случаи.
Освен това в предния си пост зададох един конретен въпрос:

Прочитайки поста ти останах  Rolling Eyes Shocked ... и не за друго , но той показва пълно невежество по въпроса , а даваш категорични мнения , които дори не можеш да защитиш.

Относно въпроса ти
Цитат
Кой обикновен продукт или такъв от висок клас предлага козметика за такива проблеми?
ти сама си си дала отговор за подходящите козметични продукти за теб.

# 325
  • София
По темата- шампоанът на Клоран с овес, за мен е идеален, въпреки че съм с кожно заболяване. Купувам вече н-та опаковка.

# 326
dachita, а случайно да ти прави впечатление, че подходящите козметични продукти за мен са единствено тези, които се водят медицинска козметика... Laughing Това какво говори, че съставките в тях са съобразени с определени типове проблемна кожа - в случая моята е атопична, алергична и чувствителна.
Мога ли да ползвам обикновена козметика - не, не мога. Това какво означава, че т.нар. медицинска козметика обслужва определени типове проблемна кожа, нещо което не можеш да кажеш за масовата такава, при това под определени типове нямам предвид суха, смесена или мазна, а кожа с проблеми, нуждаеща се от лечение и специална поддръжка.
Аз съм пробвала продукти от класа на Шанел и други по-скъпи марки и не казвам, че това не е добра козметика, напротив много ми се иска да мога да ползвам такава, но не мога, защото правя тежки алергии.
Защо Шанел като са толкова добра марка нямат продукти за проблемна кожа да речем от моя тип? Нали има според вас знак за равенство между медицинска и обикновена козметика и всичко е реклама?
Пак казвам - мен не ме интересува точното наименование и не държа на термина "медицинска козметика". Все ми е тая как се нарича, но че има разлика между единия и другия вид е сигурно.
Защо дерматолозите не изписват за лечение Нивея или Диор (примерно)  Laughing

Извинявам се, че оспамих темата.

# 327
Аз не съм с чак толкова проблемна кожа, но си имам проблеми, които никоя козметика (от т.нар. масови) не е решила. Бях на дерматолог и ми каза да купя Биодерма за акнетична кожа, понеже имат серии, специално ориентирани към моя проблем, а не от масовите продукти 5 в 1 или там не знам си колко, които само замазват проблема, НО НЕ ЛЕКУВАТ ПРИЧИНАТА. Това и направих и ефект имаше почти веднага. Сега не слагам друго на лицето си. Смея да твърдя от личен опит, че това ЛЕКУВА, а знаете, че лекуват медикаментите, т.е. във въпросния продукт има някакъв медикамент, от което следва изводът, че е медицински продукт малко или много. Споровете  са абсолютно излишни, фактите говорят сами, без значение как се нарича този вид козметика - специализирана в борбата с точно определен проблем или медицинска. Името няма никакво значение, важни са резултатите в крайна сметка. Хванахте се за тоя термин като за някакъв световен проблем, не е хубаво чак такава дребнавост. Докато дерматолозите използват термина " медицинска " и аз стоя зад него.

# 328
Цитат
Според европейското законодателство понятието медицинска козметика не съществува. Един продукт може да бъде или само козметичен, или само лекарствен, обясни вчера д-р Димитър Димитров, експерт в здравното министерство. Освен това е забранено рекламата или етикетите на козметични средства да ги представят като имащи лечебен или профилактичен ефект.
От 2003 г. българското законодателство в тази област е хармонизирано с това в ЕС, но въпреки това рекламите на "медицинска козметика", пасти за зъби против кариеси и шампоани срещу пърхот са факт.
Има козметични продукти, чиято реклама твърди, че имат лечебен ефект, признаха и от МЗ. Санкции няма, тъй като няма подадени сигнали за подобни нарушения, допълниха оттам. Освен това границата между това дали даден продукт има лечебни свойства, или просто има ефект - например срещу бръчки, била много тънка.
За контрола на пазара на козметика следят регионалните инспекции по опазване и контрол на общественото здраве. За да пусне на пазара продукт обаче, производителят само уведомява РИОКОЗ, без инспекторите да проверяват какво е съдържанието му. Фирмата сама е длъжна да направи оценка на безопасността. Не са нужни и клинични изпитания върху хора. Инспекцията проверява вече пуснатите на пазара продукти. Годишно се правят между 2 и 3 проверки на всеки производител или търговец на козметика. Тази година инспекторите проверяват усилено фризьорски и козметични салони.
Цитат
2. Медицинска козметика
Според някои дерматолози това е най-голямата заблуда в козметологията. Медицинска козметика не съществува. Има лекарствени препарати, има и козметични продукти, но няма среден вариант. "Медицинска" често се нарича козметиката, съдържаща  минимални количества медикаментозни препарати. Според специалисти медицинската козметика може да  помогне само в ранните стадии  на акне, но това се постига много по-трудно, отколкото с  лекарства. В напреднали и по-тежки случаи тя е  безполезена. В допълнение на това, медицинската козметика почти винаги е многократно по-скъпа от лекарствата.

# 329
Искам да попитам къде в София може да се купят шампоани от марката VO5? Преди няколко години ги продаваха навсякъде и по-хубав шампоан не съм имала. Косата ми беше лъскава, без пърхут, по цяла седмица можех да не я мия. Питах на няколко места, но отговорът беше, че не се внася вече.

Общи условия

Активация на акаунт