Има ли шампоан, който ви се стори Различен

• 76 847
  • 373
  •   1
Отговори
# 330
Аз не съм с чак толкова проблемна кожа, но си имам проблеми, които никоя козметика (от т.нар. масови) не е решила. Бях на дерматолог и ми каза да купя Биодерма за акнетична кожа, понеже имат серии, специално ориентирани към моя проблем, а не от масовите продукти 5 в 1 или там не знам си колко, които само замазват проблема, НО НЕ ЛЕКУВАТ ПРИЧИНАТА. Това и направих и ефект имаше почти веднага. Сега не слагам друго на лицето си. Смея да твърдя от личен опит, че това ЛЕКУВА, а знаете, че лекуват медикаментите, т.е. във въпросния продукт има някакъв медикамент, от което следва изводът, че е медицински продукт малко или много. Споровете  са абсолютно излишни, фактите говорят сами, без значение как се нарича този вид козметика - специализирана в борбата с точно определен проблем или медицинска. Името няма никакво значение, важни са резултатите в крайна сметка. Хванахте се за тоя термин като за някакъв световен проблем, не е хубаво чак такава дребнавост. Докато дерматолозите използват термина " медицинска " и аз стоя зад него.
Хайде джанъм, и чесъна лекува, трябва ли да го обявим за медицина? Активната фармацевтична субстанция има т.нар. DMF (Drug master file) и статии по фармакопеите. Има активни съставки, които категорично и доказано лекуват, дори и псориазис. Проблемът на емулсиите (кремовете) е, че въздействието на активната съставка зависи от страшно много фактори. Но това категорично не е лек, лекарство или медицинска козметика.
Може да се каже хипоалергенна, и толкова.

# 331
  • София
Искам да попитам къде в София може да се купят шампоани от марката VO5? Преди няколко години ги продаваха навсякъде и по-хубав шампоан не съм имала. Косата ми беше лъскава, без пърхут, по цяла седмица можех да не я мия. Питах на няколко места, но отговорът беше, че не се внася вече.

Никъде. Едно, че не се внасят, и второ, самите продукти са променени много. Пращат ми понякога от Англия, пак са си ок, но нямат общо с това, което бяха преди.

# 332
  • Бургас
Ми аз незнам на прехваления Виши да има за повече от 2лв някви що годе полезни съставки
вкарани в състава му. А кое го прави медицински... рекламата най-вероятно?

Напълно подкрепям dachita и  CI !

# 333

Ето този!!! Галсувам с две ръце за него!!! И маската е много добра.

# 334
Аз не съм с чак толкова проблемна кожа, но си имам проблеми, които никоя козметика (от т.нар. масови) не е решила. Бях на дерматолог и ми каза да купя Биодерма за акнетична кожа, понеже имат серии, специално ориентирани към моя проблем, а не от масовите продукти 5 в 1 или там не знам си колко, които само замазват проблема, НО НЕ ЛЕКУВАТ ПРИЧИНАТА. Това и направих и ефект имаше почти веднага. Сега не слагам друго на лицето си. Смея да твърдя от личен опит, че това ЛЕКУВА, а знаете, че лекуват медикаментите, т.е. във въпросния продукт има някакъв медикамент, от което следва изводът, че е медицински продукт малко или много. Споровете  са абсолютно излишни, фактите говорят сами, без значение как се нарича този вид козметика - специализирана в борбата с точно определен проблем или медицинска. Името няма никакво значение, важни са резултатите в крайна сметка. Хванахте се за тоя термин като за някакъв световен проблем, не е хубаво чак такава дребнавост. Докато дерматолозите използват термина " медицинска " и аз стоя зад него.

Подкрепям мнението на tanch, от личен опит мога да кажа, че продукти (наречете ги както искате - медицински, продавани в аптека и т.н.) са на доста по-високо ниво, отколкото масово продаваните такива. Защо тогава, аз, която имам себореен дерматит по лицето, успявам да се справя с проблема си с крема за лице на Биодерма, ориентиран към такава кожа, а тези масовите кремчета, освен да ми дразнят кожата, друго не правят. Аз откривам разлика в продуктите и то немалка. Да вземем например и шампоаните за косопад и ампулите. Кои ли са по-качествени? Едва ли тези боклуци, продавани за по 4-5 лв, от които освен да ми докарват пърхут, друго няма какво да променят.  #Cussing out Говоря за себе си и не се опитвам да налагам мнение, на някой може примерно кремче, купено от кварталния супермаркет да му се отразява добре.  Simple Smile А аз ще продължавам да си купувам "най-голямата заблуда в козметологията - медицинската козметика"  Grinning

# 335
Някой има ли мнение за тези шампоани?
Дюкре - за честа употреба
Клоран - с хинин за здравина на косата
Виши - за честа употреба

# 336
Втория съм ползвала. Нищо особено.

# 337
Определено съм най-доволна от продуктите на Дюкре.
Имам чувствителен и проблемен скалп и шампоаните, които купувам са медицински.
Единственото, което оправя скалпа ми и прави косата ми страхотна е Kelual DS на DUCRAY, и поддържащия Eluton. И маската им е страхотна.
За такива масови шампоани не мога и да си помисля ...

Относно мнение за зеления Дюкре, мога да кажа, че това е изключително лек шампоан, препоръчва се за коси, които се мият всеки ден. Ако нямате навик да миете всеки ден, вероятно ще ви се стори, че много бързо се омазнява косата.

# 338
Няма медицинска козметика. Има козметика, която се продава в аптеките, но тя не е по-ценна от другата. С нищо. Просто политика на фирмите, за да влияят на хората  Grinning
И аз съм на това мнение, но хората масово твърдят, че има медицинска козметика и си мислят, че след като са си купили нещо от аптеките то е върхът, а това не е така.

По-голяма тъпотия не бях чела!
Посочете една марка немедицинска козметика, която да предлага продукти за атопична, алергична, чувствителна, акнеична, кожа с розацея, псориазис, екземи и това са само една част от продуктите, които предлага медицинската козметика. Кой обикновен продукт или такъв от висок клас предлага козметика за такива проблеми?

Това са пълни глупости !
Лично аз ако се измия с нещо различно от гореспоменатите от мен шампоани, скалпа ми става на червени петна, с люспи и сърби, та чак боли ! Говоря от опит !
И аз искам да давам 5,6 лева за шампоан, а не 25 ! Да, ама не става !

# 339
Благодаря, момичета!
8558, можеш ли да препоръчаш хубав балсам, подреждащ хубаво косата щом ползваш само медицински такива?

# 340
Е добре де , това че един шампоан струва 25 лв. ли точно го прави лечебен препарат ?! .... продава ли се с листовка за пациента , начин на приложение . ..... да има такива шампоани , напр. Низорал / и не само той / , не струва 25 лв. но е препарат за лечение . Peace

Самото наименование "медицинска козметика" е некоректно и не съществува официално. Peace 

# 341
Благодаря, момичета!
8558, можеш ли да препоръчаш хубав балсам, подреждащ хубаво косата щом ползваш само медицински такива?

Зависи от косата и какво точно искаш да постигнеш. Лично аз не ползвам балсам, а маска, която нанасям изключително и само в краищата на косата. В корените, близо до скалпа не слагам нищо, само мия с шампоан.
Косата ми е гъста, твърд косъм, дълга. Целта, която искам да постигна е - блясък и гладкост. Постигам я с маската на Дюкре - Нутрисерат. Заменям понякога с Лореал, пак маска.
Наистина може да звуча като техен рекламен агент, но не съм такъв  Laughing

# 342
Е добре де , това че един шампоан струва 25 лв. ли точно го прави лечебен препарат ?! .... продава ли се с листовка за пациента , начин на приложение . ..... да има такива шампоани , напр. Низорал / и не само той / , не струва 25 лв. но е препарат за лечение . Peace

Самото наименование "медицинска козметика" е некоректно и не съществува официално. Peace  

Да, така се продава.
Низорал на мен не ми помага, въобще не ми действа.
Не ме интересува препарат за лечение ли е, медицинска козметика ли е. Продава се в аптеките, предписал ми го е лекар  Wink
Цената я споменах, във връзка с това, че купувам този шампоан, не за да се правя на интересна и претенциозна, а защото наистина ми помага (нали темата е за различен шампоан, е за мен този е различен от всички останали, които съм ползвала ).

# 343
8558,   bouquet.
Съгласна съм с тебе - определено хората със специфични проблеми и чувствителна кожа могат да оценят много медицинската козметика  Peace, но дори да не си от тях качеството си личи!

# 344
8558,   bouquet.
Съгласна съм с тебе - определено хората със специфични проблеми и чувствителна кожа могат да оценят много медицинската козметика  Peace, но дори да не си от тях качеството си личи!

Да, разбира се. Все едно да каже човек, че всички бои за коси са еднакви  ....

Общи условия

Активация на акаунт