Има ли шампоан, който ви се стори Различен

• 76 845
  • 373
  •   1
Отговори
# 345
Е добре де , това че един шампоан струва 25 лв. ли точно го прави лечебен препарат ?! .... продава ли се с листовка за пациента , начин на приложение . ..... да има такива шампоани , напр. Низорал / и не само той / , не струва 25 лв. но е препарат за лечение . Peace

Самото наименование "медицинска козметика" е некоректно и не съществува официално. Peace  

Да, така се продава.
Низорал на мен не ми помага, въобще не ми действа.
Не ме интересува препарат за лечение ли е, медицинска козметика ли е. Продава се в аптеките, предписал ми го е лекар  Wink
Цената я споменах, във връзка с това, че купувам този шампоан, не за да се правя на интересна и претенциозна, а защото наистина ми помага (нали темата е за различен шампоан, е за мен този е различен от всички останали, които съм ползвала ).

Ок ,разбрах че това е различният за теб шампоан   Wink ..... но поста ми беше провокиран от това да разбера този шампоан козметика ли е или лекарствен продукт. Peace

# 346

Цитат
този шампоан козметика ли е или лекарствен продукт. Peace
второто, регистриран е в ИАЛ.

# 347
Цитат
този шампоан козметика ли е или лекарствен продукт. Peace
второто, регистриран е в ИАЛ.

bouquet

# 348
  • Варна
Благодаря, момичета!
8558, можеш ли да препоръчаш хубав балсам, подреждащ хубаво косата щом ползваш само медицински такива?

Бих ти препоръчала балсама на Клоран с манго. От няколко месеца съм с него и определено съм много доволна. Косата ми е с твърд косъм. Не утежнява и запазва еластичността. Прави дължините прибрани и гладки. Изглеждат живи. За малко опитах  Фито 7 и маската с жожоба на Фито. Кремът без отмиване не ми омекотяваше достатъчно, а и косата не изглеждаше добре. Маската е по ефикасна, но се върнах на балсама, защото е по - добър. За него прочетох тук във форума. Има и флуид от същата серия. Той е без отмиване и не съм сигурна  newsm78 

# 349
Здравейте бихте ли ми препоръчали някакъв шампоан за обем, който да не предизвиква пърхот  Simple Smile

# 350
Clear за обем наистина прави обем и е против пърхот, а е и много мек шампоан. От по-висок клас точно за обем не съм ползвала. Но ако си с чувствителен скалп, от повечето шампоани може да се сдобиеш с пърхот, включително и от такива, които уж го премахват... и цената не е никаква гаранция, за съжаление.

# 351
Clear за обем наистина прави обем и е против пърхот, а е и много мек шампоан. От по-висок клас точно за обем не съм ползвала. Но ако си с чувствителен скалп, от повечето шампоани може да се сдобиеш с пърхот, включително и от такива, които уж го премахват... и цената не е никаква гаранция, за съжаление.

Благодаря  Hug

# 352
Така е аз от всички шампоани получавам сърбеж и пърхот. Вече съм се видяла в чудо, а опитвала съм какво ли не - без парабени и СЛС, био шампоани, флуида на Био дерма... Сега съм с шампоан от 2лв. на Арома май беше, против пърхот и съм сравнително добре, пак излиза пърхот, ако се бутна по косата, но поне нямам нетърпим сърбеж. Ако някой сподели с  какво да се мия, че да съм добре, ще съм много благодарна.

# 353
Така е аз от всички шампоани получавам сърбеж и пърхот. Вече съм се видяла в чудо, а опитвала съм какво ли не - без парабени и СЛС, био шампоани, флуида на Био дерма... Сега съм с шампоан от 2лв. на Арома май беше, против пърхот и съм сравнително добре, пак излиза пърхот, ако се бутна по косата, но поне нямам нетърпим сърбеж. Ако някой сподели с  какво да се мия, че да съм добре, ще съм много благодарна.
Аз ползвах един за мазен дерматит от аптеката на La Roche Posay Kerium DS  с червената лентичка. Ако си спомням добре имаше и за суха коса. Малко е скъп около 25-30 лв. ама много ми помогна. Аз си изчистих пърхота с него. Миризмата му не е лоша-ментова

# 354
acer, щом от повечето шампоани имаш нетърпим сърбеж, трябва да отидеш на дерматолог, ако още не си била. И аз имам такива сърбежи понякога. Истината е, че само шампоан не е решение - може да замаже положението донякъде, но причините за проблема обикновено са вътрешни. Добре е да се направи прочистване на организма, да се погледне храненето, понякога хормоналния фон, въобще да се оздрави начина на живот. Дано при теб причината да е външна /от неподходяща козметика/ и скоро да се оправиш!

# 355
Страхотни впечатления имам от Дюкре, който е за косопад и някои шампоани на Рене Фюртере.
Но и аз не съм открила шампоан, който да нарека Различен.

# 356
  • Belgium
Моят различен шампоан е Shu Uemura Prime Plenish  Heart Eyes

След толкова търсене и пробване на какво ли не, най-накрая го открих. Прави косата плътна, хлъзгава, жива, а ароматът е разкош в бутилка.

# 357
acer, щом от повечето шампоани имаш нетърпим сърбеж, трябва да отидеш на дерматолог, ако още не си била. И аз имам такива сърбежи понякога. Истината е, че само шампоан не е решение - може да замаже положението донякъде, но причините за проблема обикновено са вътрешни. Добре е да се направи прочистване на организма, да се погледне храненето, понякога хормоналния фон, въобще да се оздрави начина на живот. Дано при теб причината да е външна /от неподходяща козметика/ и скоро да се оправиш!
Ходих и на дерматолог, но не ми помогна - изписа ми Низорал шампоан, а след него някакви козметики, май на Авен... Не съм доволна, до кога да обикалям лекари...Те не знаят от какво съм така Sad

# 358
Разбирам те. И на мен ми е писнало да ходя по дерматолози, ендокринолози и дори гинеколог, за да установя най-накрая, че косопадът ми е на нервна почва, а себореята и противозачатъчните, които пиех само заради косата, влошават положението. Съгласна съм, че някои не знаят и колкото нас самите. Наблюдението ми потвърждава, че от обикаляне по лекари само се влошава положението. Хубавото е поне, че като излязат хормоните и др. изследвания поне се успокоявам, че всичко ми е наред, но косата ми си оредява и се сгъстява, когато си иска...
Извинявам се за лиричното отклонение. Успех на всички в откриването на перфектната грижа за косата!

# 359
Моят различен шампоан е Shu Uemura Prime Plenish  Heart Eyes

След толкова търсене и пробване на какво ли не, най-накрая го открих. Прави косата плътна, хлъзгава, жива, а ароматът е разкош в бутилка.
Лу от къде го купи шампоана? Гледах по сайтове, но са скъпички, дали мога да намеря мостра, че много ме зайнтригува, а ако и от него ме сърби ще се изям да го подаря.

Общи условия

Активация на акаунт