На кого да вярваме-на гинеколога си или съфорумките????

• 6 736
  • 153
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Има гинеколози, които отхвърлят необходимостта от ФК. На мен лично една такави ми каза да не пия (пих, защото друг лекар ми каза да го правя). Не можем да разчитаме само на информация от форумите, но можем да следим и в тях някои тенденции. И все пак когато прочета нещо във форума питам док и вярвам на него.

# 16
  • София
този гинеколог е за смяна.ФК и аз доколкото знам се пие преди да забременееш и първите 3 месеца от бременността,но може и сега да си я пие тя не вреди с нищо.Ако не помогне поне няма да навреди.Но най-добре да посети друг гинеколог,който да я посъветва.

# 17
Има гинеколози, които отхвърлят необходимостта от ФК. На мен лично една такави ми каза да не пия (пих, защото друг лекар ми каза да го правя).

Оф, тия пък!  Tired По едно нещо няма да имат съгласие значи! #Cussing out

# 18
и аз съм на същото мнение,че трябва да се информираш от няколко места и тогава да отсееш нсй-доброто за себе си.Не мисля,че форума изцяло замества мнението на специалистите,защото тук има хора разни и мнения всякакви.Както има много невежи,така има и много умни и начетени майки тук,които могат да ти дадат разумен съвет.Правилото е да уцелиш златната среда на нещата. WinkНо не съм съвсем съгласна с едно по-горно мнение,че преди да забременееш трябва да четеш.Има жени,които забременяват случайно и непланувано.Това какво означава,че са невежи и необразовани,само защото не са чели информация относно беременността и всичко останало,преди да забременеят.

# 19
  • Пловдив
И аз съм на мнение,че човек трябва да търси и събира информация,но тя трябва да се пресява.

Всеки може да напише каквото си иска в интернет.Това не означва сляпо да му се вярва или да се отменят посещенията при лекаря.

# 20
  • София
И моят доктор не ми изписа фолиева к-на,сама си купих и пих,не ми каза за БХС,не ми каза кога трябва да отида на 3Д-добре,че има достъпна информация навсякъде,иначе щеше да си изкара скандала...

# 21
Аз не съм пила фолиева киселина. Но въпреки това не смятам, че моят гинеколог е недоучен и изостанал. Напротви, за мен той е голям капацитет. Обсъждала съм впоследствие с него въпроса за ФК, но отговорът му е недвузначен: преди около 30 г. бумна големият бум, че аспиринът е суперполезен и всеки ден човек трябва да пие поне по един, дори и да не е болен. После обаче се оказа, че това не е точно така. При положение, че всички изследвания на бременната са в норма, не е непремнно необходимо да се пие фолиева киселина. Още повече, че приемът й е превантивна мярка, но не е стопроцентова панацея.

# 22
Ново инфо и съвети не отказвам, после си взимам решение на база чуто и прочетено.

# 23
Аз лично ходех при двама доктори, по време на бременността си. По ЗК и на частно, и двамата ми казваха едно и също, и изцяло съм се доверявала на тях.

# 24
  • София
Аз не вярвам много на лекарите. Всичко проверявам. Хващала съм ги безчет пъти в грешка. Но като се разболее човек, вече е сериозна работата. Тогава имат повече опит и слушам.

# 25
Аз съм на мнение, че всеки трябва да се информира от възможно най-много източници вкл. форуми, статии, лекари, приятели, но решения за здравето си до взима сам. Всеки има глава на раменете си и особено в днешно време информацията е на един клик разтояние, така че който се интересува, ще знае!

# 26
  • София
Естествено, че трябва да се вярва на лекарите. Не случайно учат по толкова години. Имах и все още има пълна вяра на гинеколога си. Във вашия случай, обаче, е странно защо не е изписал фолиева киселина. На мен ми беше изписана в момента, който се установи бремеността.

# 27
 На собствената си преценка.
 Колкото до фолиевата киселина- ето произволна статия от нета. Който търси, намира.  Моят лекар ме предупреди да започна приема на ФК  на прегледа преди опитите за бебе. Т.е. отговора за мен, в случая- на лекаря.

# 28
О, със сигурност има много неща, на които да се доверим във форума. Защото има споделяния, от много жени, преживяли това или онова. Най-малкото човек може доста добра обратна връзка да извлече дали е попаднал на добър лекар или е момента да го смени  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 29
Аз не съм пила фолиева киселина. Но въпреки това не смятам, че моят гинеколог е недоучен и изостанал. Напротви, за мен той е голям капацитет. Обсъждала съм впоследствие с него въпроса за ФК, но отговорът му е недвузначен: преди около 30 г. бумна големият бум, че аспиринът е суперполезен и всеки ден човек трябва да пие поне по един, дори и да не е болен. После обаче се оказа, че това не е точно така. При положение, че всички изследвания на бременната са в норма, не е непремнно необходимо да се пие фолиева киселина. Още повече, че приемът й е превантивна мярка, но не е стопроцентова панацея.

Така е, ако няма конкретен проблем, който да увеличава риска от Спина Бифида или Аненцефалия, човек може да си добави достатъчно количество фолиева киселина като яде достатъчно храни, които я съдържат- боб, грах, плодове-портокали, пъпеши медена роса,малини, авокадо, зеленчуци, слънчоглед, ядки и т.н. Хубавото в този случай е, че не може да се предозира. В хляба също има добавена фолиева киселина.

Според мен човек не трябва да съди за лекаря си заради нещо чуто от форума. А като чуе нещо, да потърси информация. Едва тогава може да направи някакво заключение.

Общи условия

Активация на акаунт