Отговори
Здравейте мами, искам да попитам задължително ли е бебокът да се храни всеки ден в един и същи час, например 8, 12, 16, 20, 24, 4, или не, защото сега се отучваме от нощното хранене и понякога през нощта ми прави интервал от 5 часа, а понякога от 6, с което се изменя и часът на ядене. Питам, защото чета различни мнения. Храним се на АМ, 130 мл., през 3 часа и половина.

Цитат
zdraveite mami, iskam da popitam zadaljitelno li e beboka da se hrani vseki den v edin i sashti chas, naprime 8,12,16,20,24,4 ili ne, zashtoto  sega se otuchvame ot noshtnoto hranene i ponqkoga prez noshta mi pravi interval ot 5 chasa a ponqkoga ot 6, s koeto se izmenq i chasa na qdene. pitam zashtoto cheta razlichni mneniq. hranim se na am, 130ml, pez 3chasa i polovina

--------------------------------
Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 22:58 от Vivi

# 1
Аз храня на поискване. Само сега като въвеждам за обяд пюре се старая да хапва между 12 и 13 часа. Има дни когато яде по 4 пъти има дни когато яде по 6 пъти. Това е още от началото. А колкото до нощното хранене ,остави детето само да се откаже. Peace

# 2
  • София
Първо искам да те помоля да пишеш на кирилица. Колко е голямо бебето ти?
Не знам кой ти е казал да храниш детето в точно определен час, храниш го когато е гладно, режима е нещо относително.
И защо отучвате нощното хранене, че нещо не ми стана ясно?

# 3
  • Razgrad
аз не съм хранила детето си под час,то си иска когато е гладно,т.е.разбираш когато е гладно

# 4
А пък храня под режим..ориентировачен обаче(-/+ 30мин не са ми от проблем).Храня в 9ч,12ч,16ч,19ч.Сега вече всичките и хранета са заместени,но и преди като я кърмех си спазвах часове.Исках от малка да си изгради някакъв режим на хранене..така и стана.Доволна съм Laughing

# 5
ne go otkazvam az, dalech sam ot tazi misal, toi sam zapochna da pospiva poveche, no kakto spomenah, edin pat se budi na 6 chasa, dr pat na 5. nemoga da pisha na kirilica, zashtoto mi e razvalen neshto kompa, ako tova ti e problem sori

# 6
Аз давах АМ на определен интервал от време, независимо колко часа се падаше.
Важно е между храненията да има поне 3 часа време,  в което АМ да се усвои.
Синът ми също се будеше нощем в различно време и това съответно променяше часовете за хранене през деня. Но след като го захраних си спазвах часовете за хранене и до сега  е така.
Закуска между 8 и 9 часа
обед в 12.30
следобедна закуска в 16.30
и вечеря в 19.30
Естествено плюс минус няколко минути.

# 7
Като беше по-малък му давах когато е гладен. Нито съм го будила за хранене, нито съм го държала гладен, за да спазя "часа му за хранене". Сега вече има по-установен ритъм - храни се 5 пъти на ден като последното хранене не го иска след 19ч. - изпусна ли момента иска да си ляга гладен.  Laughing Общо взето се водя по него - каквото и когато иска да яде.  Peace

# 8
ne go otkazvam az, dalech sam ot tazi misal, toi sam zapochna da pospiva poveche, no kakto spomenah, edin pat se budi na 6 chasa, dr pat na 5. nemoga da pisha na kirilica, zashtoto mi e razvalen neshto kompa, ako tova ti e problem sori
Няма такова "разваляне" на компютъра поради което да не може да се пише на кирилица. И спазвай правилата! Тук се пише на кирилица. Naughty

# 9

Нека си спи детето - сънят също "храни".  Simple Smile

# 10
  • Бургас
Желателно е да се спазва определен режим, но не стриктно. Може да има толеранс +/-30 минути... Всичко си зависи от детето. То си показва, кога е гладно и кога не.

# 11
Не сьм хранила по час,когато поиска тогава.Сам си отказа нощните хранения.

# 12
  • Стара Загора
Направихме си режим чак към 8 месец,до тогава е яла когато си иска.Имало е дни,когато е яла по едно и също време,после си променя времето.Нощното хранене си го махна още 2 месец,но е хранена основно с АМ.

# 13
благодаря на всички

# 14
  • София
Още от раждането си моята дъщеричка спазва часовете на хранене. Никога не съм имала проблем в това отношение. Дори не ядеше през нощта - започна чак, когато й поникна първото зъбче и продължи около 2 месеца този период на нощно хранене.

Общи условия

Активация на акаунт