Отговори
# 15
Желателно е да се спазва определен режим, но не стриктно. Може да има толеранс +/-30 минути... Всичко си зависи от детето. То си показва, кога е гладно и кога не.
Хубаво е детето да има режим Peace,но не и задължително.

# 16
  • София
Моят син никога не е имал режим на хранене.Яде,когато си поиска,т.е. когато е гладен.През нощта,ако се събуди,и ревне ,че е гладен ОК.Ама що да си будя детето насила да яде,само и само да го направя "програмирано тамагочи" и да ми яде на определен час.
Определено не робувам на никакви режими  за хранене,съм и пр.

# 17
Режима го спазвам само през деня.До 21 часа когато заспи.След това ,акос е събуди давам кис. мляко,ако не здраве да е Peace

# 18
И двете ми деца се хранеха(а малкото все още се храни) под режим,който сами си създадоха.Стриктно часове не съм следила,защото както нощния сън,така и следобедния продължават различно време.Съответно часовете на храненията се изместват.

# 19
Според мен е хубаво детето да си има режим на хранене, който да се създаде още от началото. Така или иначе в началото ревът е голям- причини колкото щеш, нека поне да се знае че когато дойде часът за хранене и детето се разплаче, то е защото е гладно, а не че реве от нещо друго. Не може винаги да се гадае дали е гладно, жадно, студено ли му е, топло ли му е, дали е напълнило памперса, или евентуално има колики. Вярно че всяко дете само си създава режима, но мисля че не е лошо и майката да се опита да му създаде такъв, просто за нейно улеснение. Но за хранене всеки ден в един и същи час може да се говори едва към 8-9 месец според мен, не за друго ами тогава децата си създават сами и режим на съня.

# 20
Детето трябва да яде, когато усети глад. Сама така ще успее да регулира режима си. Няма никакъв начин всички бебета да огладняват в един и същи час  Stop от там идват злоядите деца, защото са насилвани. Както и тези с наднормено тегло.

# 21
  • София
Написали са вече храни детето на поискване.
Дъщеря си навремето хранех едва ли не под часовник. Ако случайно заспи на обяд преди да е обядвала, аз се спусках да я будя. Добре, че имаше комшийки, които ме разубеждаваха Simple Smile
Синът си храня на поискване. Кърмех до 5ти месец. След това го хранех с АМ. Сам си направи режим, показваше кога е гладен. Макар и с режим не се храни под час. Не говори, но много добре знае пътя към кухнята Simple Smile

# 22
Детето трябва да яде, когато усети глад. Сама така ще успее да регулира режима си. Няма никакъв начин всички бебета да огладняват в един и същи час  Stop от там идват злоядите деца, защото са насилвани. Както и тези с наднормено тегло.

202uu

Аз самата ще си намразя живота ако трябва да ям, пия и спя по график.  Joy
Не бих го причинила и на детето си.  Naughty
Той си създаде собствен ритъм и аз се водя по него.  Peace

# 23
Ооо, абсурд  Peace
В смисъл, дори да се следва някакъв ориентировъчен режим, това "всеки ден в един и същи час" все пак супер крайно. Няма как да стане. Не би могло един ден да прилича на следващия до минути и секунди.
Аz почти не следвах режим с малката, след като мина на АМ. Преди това пък съвсем.. Е, имаше си нещо подобно като мина малко време, но сама си го направи. Никога в живота й не съм я будила zа ядене, нито пък съм й пречила да zаспи. Когато, тогава...
Което обаче се опитвах да правя с батко й, на времето.. Много ме е яд, че го причинявах на детето, пък и на себе си.. Ама толкова ми бил акъла  Rolling Eyes Видях сега колко е добре иначе...

# 24
Режима си го направи сама моята дъщеря.От нощното хранене се отказа сама още преди 40-я ден, сутрешното хранене в 6 се отказа на 4 месеца.
Не съм следвала някакви строги часове на хранене, но долу горе гледах да яде в прилично време.Ако не беше гладна не съм я насилвала, но пък и не съм я чакала да се разреве, че е гладна.

# 25
  • София
Почваш да се нагаждаш според часовете от нощното хранене - през 3 ч например. В един момент, то ще почне да ти се буди в 7 сутринта и от там нататък почваш с фиксираните часове по-танам за деня.

# 26
Никога не съм я хранела под час.Когато поиска-тогава  Peace

# 27
Не е задължително, но е по-хубаво да си има режим. От самото начало(първия месец) на Томи му създадох режим, после той си го нагоди как на него му е добре , но общо взето си се храни в едни и същи часове - като часовник е  (понякога прави отклонение, но +/- половин час не е проблем. Така и на мен ми е по-удобно, особено ако сме навън. Но когато спи, естествено не го будя за хранене, но той си е свикнал с режима и когато дойде време за ядене, си се буди сам. Peace

# 28
  • Ню Йорк
Винаги съм хранила сина ми в точно определени часове, които с времето са се променяли. И до момента той си яде по график. Смятам, че така е най-добре и най-здравословно. Храненето в точни часове е препоръчително и за възрастните хора.

Общи условия

Активация на акаунт