Колко езика знаете?

• 15 685
  • 200
  •   1
Отговори
# 60
  • София
При някои,които твърдят ,че знаят толкова много езици,съм забелязвала фрапиращи правописни грешки на български.Ех,това самочувствие.............Ама щом има тема да се похвалим какви сме полиглоти ,що пък не. Wink

Мда, фрапиращи.
Аз пък напоследък често забелязвам неграмнотна употреба на многоточие.
Също и при форматирането на текст забелязвам колебания къде се слага интервала - преди или след запетайката.  Laughing

# 61
Мерси за корекциите, ще имам едно наум....... Wink Колко ли езика знам? Wink

# 62
  • Пловдив
Хмм... като изключим българския, май знам само два езика - английски и френски. Но имам желание да науча поне още един! Simple Smile

# 63
Владея малко над средното ниво френски.
Завършила съм Френската гимназия преди 10 години и от тогава упражнявам езика само в разговори с майка ми, гледане на френска телевизия и четене на книги и то от време на време. Определено обаче доста съм позабравила.  Blush
Английски владея средно говоримо и писмено, но за сметка на това разбирам всичко.
Испански /вторият учен от мен език в гимназията/ говоря слабо, а за граматиката съм кръгла нула.

# 64
Английски,френски и гръцки- и трите доста добре,достатъчно.Всъщност гръцкия ми е най-силният.
Ако се хвана мога да науча и 15 езика,отдава ми се и ми харесва но за момента не виждам нуждата.

# 65
  • pomorie
само Испански  Sick

# 66
Tя тая тема замязала на рибарско надхвалване...

Нещо лошо ли има в това? Wink Като знаем, що пък да не се похвалим? Crazy

Ами то това на мен ми е най-странно. Значи говориш перфектно пет езика, а си безработен. Мъжът ми горкичкия говори само английски мн добре и руски слабо, пък го назначиха в една от най-престижните компании в Европа с офис в Лондон. Това не го казвам изобщо за да се хваля, самата аз не горя от щастие че ще се местим, просто ми изглежда странно това- леле колко много знам, пък съм на минимална заплата. Въпросът не е да поназнайваш 8 езика и да можеш да кажеш здравей и довиждане, а да учиш език с ясната цел за какво ще го използваш и как ще го оползотвориш. Иначе в БЪлгария е пълно с полиглоти, които даже не пишат грамотно.

# 67
 грешка сори  Embarassed

понеже така и така се набутах тук да си кажа

в момента мога да ползвам активно само английски и шведски

докато живеех в Дания проблеми с датския нямах
докато работех с холандски клиенти холандският ми беше ОК
френски: изкарах 6 нива от 12, стигнах до едно добро ниво на владеене, сега ме4тата ми е скоро да си опресня знанията и да ги увели4а
тези 3 езика в момента наро4но съм ги поставила в 3 глуха, заЩото ми пре4ат
но от опит знам, 4е потрябват ли ми, за една седмица мога да превклю4а

п.п. покрай датския и шведския норвежкия не ми се опъва

руски ... хм ... навремето ми беше идеален
сега ми е трудно да го говоря
разбирам ги, ама като си отворя устата и излиза шведски  Embarassed
навик
но може да се промени при желание  Mr. Green

ина4е новите езици ме влекат
оби4ам да ги сравнявам

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 13:40 от Анонимен

# 68
  • до една звездичка
Само един - английски. За сметка на това - перфектно.
Руски също разбирам, но не говоря.

# 69
...просто ми изглежда странно това- леле колко много знам, пък съм на минимална заплата. Въпросът не е да поназнайваш 8 езика и да можеш да кажеш здравей и довиждане, а да учиш език с ясната цел за какво ще го използваш и как ще го оползотвориш. Иначе в БЪлгария е пълно с полиглоти, които даже не пишат грамотно.
Е, аз пък не разбрах колко от хората, разписали се като полиглоти, са на минимална работна заплата. За мен знанието на език отваря много врати и съм се убедила лично в това.
За неграмотността съм съгласна.

# 70
Знам само един добре - английски.
Руски разбирам, но така и не можах да се отпусна да го говоря.
Румънски също разбирам основни неща и мога да кажа елементарни такива.

# 71
Ами то това на мен ми е най-странно. Значи говориш перфектно пет езика, а си безработен. Мъжът ми горкичкия говори само английски мн добре и руски слабо, пък го назначиха в една от най-престижните компании в Европа с офис в Лондон. Това не го казвам изобщо за да се хваля, самата аз не горя от щастие че ще се местим, просто ми изглежда странно това- леле колко много знам, пък съм на минимална заплата. Въпросът не е да поназнайваш 8 езика и да можеш да кажеш здравей и довиждане, а да учиш език с ясната цел за какво ще го използваш и как ще го оползотвориш. Иначе в БЪлгария е пълно с полиглоти, които даже не пишат грамотно.

Хм, много малко хора споделят, че говорят "перфектно" пет езика Wink А колко от полиглотите са на минимална заплата - нямам представа Wink, но подозирам, че не са много Simple Smile Между другото, не за всеки, който обича езиците и те са му страст, според мен, му е цел точно те да му проправят път в престижна компания. Някои хора просто имат афинитет към езиците и не търсят задължително материалната изгода от това Heart Eyes На мен конкретно езиците ми помагат и в бъдеще ще ми помагат в работата, защото тя е свързана с четене и рефериране на материали на чужди езици, участие в разни международни форуми и пр., но определено това не ми е мотивът да уча езици. Просто ми се удават и ми е кеф да ги уча, както, например, не ми е кеф да решавам задачи по математика. Ген. А какъв е мотивът на отделните хора - хайде да оставим всеки да си живее както иска и ако иска да знае 8 езика и да е минималната, но да живее достойно за себе си, да има тоя шанс...

# 72
Руски-втори матерен
Английски- писмено и говоримо отлично
Френски- 5 години във френска паралелка, твърдя, че го знам и като граматика, и като нюанси в писането, и устно
Гръцки-мога да се оправя с поръчка, да кажа 5 приказки,иначе разбирам, но не мога да се пречупя да говоря
И знам около 300 думи на арабски, мога да пиша малко + някакви основни фрази

А по въпроса какво работим с езиците.. безработна съм, явно няма голямо значение колко езика знам и щом съм на 18 автоматично не ставам.

Браво - на 18 с 3 -4 езика. Евала!
Почвам да се комплексирам направо. Няма ли някой да се включи и да каже, че не знае нито един език освен български. Защото аз съм останала с това впечатление за българите като цяло. А  хора знаещи по 2-3 езика почти не познавам.

# 73
Английски и C

# 74
Нито един  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт