Колко езика знаете?

• 15 596
  • 200
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Deutsch macht Spaß ! Laughing
английски,като втори език в езиковата гимназия
руски не много добре,ама по роднинска линия май трябва да ми е добре Mr. Green

# 136
Аз съм с 8, без български, разбира се. Той е ясен.  Grinning

Английски и холандски перфектни.
Немски, френски и африкаанс много добре.
Руски, гръцки и испански разбирам всичко, но по-трудно ги говоря. Трябва ми малко опресняване.

# 137
За колко време ги научи?

# 138
Потребителите на бг-мама, спокойно могат да бъдат обект на завист от редица светила на филологическите науки, професори и академици. Осем езика, еййййй, не е шега работа  Hands Clap
Jani4ka спомена, че говори холандски и африкаанс, което на мен ми подсказва, че мога да прибавя македонски в говорените от мен езици. Така овладените от мен езици стават цели два- български и македонски bowuu

Последна редакция: пт, 01 яну 2010, 22:16 от елиас

# 139
Потребителите на бг-мама, спокойно могат да бъдат обект на завист от редица светила на филологическите науки, професори и академици. Осем езика, еййййй, не е шега работа  Hands Clap
Jani4ka спомена, че говори холандски и африкаанс, което на мен ми подсказва, че мога да прибавя македонски в говорените от мен езици. Така овладените от мен езици стават цели два- български и македонски bowuu

Аз уча много бързо езици. Много ми е лесно. Живях в Холандия 15 години. Бях на 13 когато отидох там и езика го научих за 3 месеца. След около 7-8 месеца никой в Холандия не ми вярваше, че не съм родена там. Английския също много бързо, тук ходех на читалище и разговарях с много колеги англичани на баща ми, така че още на 13 годишна взраст го говорех перфектно. Френския и немския ги учих 6 години в училище, а и имаме приятели във Франция, Швейцария и Германия и честите пътувания до тези държави добре ми дойдоха. Да не ви и разказвам колко са трудни изпитите в Холандия, така че нямаш шанс да не ги научиш, дори и да не искаш. 2 години прекарах в ЮАР заради следването ми, та там и африкаанс научих. Той е близко до холандския, но си трябва определено учене, доста неща се различават. Гръцки говорят майка ми и баща ми и аз покрай тях го понаучих (разбира се с помоща на няколко доста дебели учебника). Испанския имахме курсове в училище за около 3 месеца. А руския преди да замина бях тук 7 години в руско училище.

Ами това е общо взето моята езикова история Flushed

# 140
  • Германия
Бях на 13 когато отидох там и езика го научих за 3 месеца. След около 7-8 месеца никой в Холандия не ми вярваше, че не съм родена там.
Брех, аз съм била много тъпа значи...Почти година ми трябваше да проговоря гладко на немски...пък акцента още си го имам, не ми се вярва да минавам чак за там родена..тц, тц, тц  Whistling
Тази година ми се иска да се захвана с испанския, викаш за 3 месеца ставало, значе няма да ми отнеме кой знае колко време...

# 141
А аз имам голям проблем - английският ми е смесица от американско и британско произношение, като захождам повече към американския. То хубаво, но често се улавям, че едни думи са ми с единия акцент, други с другия  ooooh! И така съм свикнала и няма оправия.... Confused

# 142
Бях на 13 когато отидох там и езика го научих за 3 месеца. След около 7-8 месеца никой в Холандия не ми вярваше, че не съм родена там.
Брех, аз съм била много тъпа значи...

Мамка му, вече две десетилетия практикувам един език и не мога да твърдя това.  Thinking Тъпо парче ще да съм и аз.

# 143
Английски, словашки и руски говоря без притеснения, да кажем много добре. Може би мааалко съм почнала да позабравям падежите на руския, но просто последно време няма с кого да говоря...Разбирам чешки.

# 144
Е вие пък, тъпи били...всеки е добър в нещо. Едни рисуват, други пеят, трети учат лесно езици и ги говорят без акцент. Това не прави другия нито тъп нито по-малко умен! А и не го твърдя аз това, а холандците с които разговарям. И особено когато е по телефона те разбират, че не съм холандка единствено и само след като ми чуят името.

# 145
  • Германия
Jani4ka, сега може и да е така...и аз имам акцент само на определени думи и не винаги ми личи( поне така са ми казвали де), но това просто няма как да се постигне за 7-8 месеца  Peace

# 146

Испанския имахме курсове в училище за около 3 месеца.
След три месеца курсове в училище,испанският вече е квалифициран сред езиците,които се знаят?!?!?!?!?!?!?!WOW!Неам думи,дет се вика......

# 147
# 148

Испанския имахме курсове в училище за около 3 месеца.
След три месеца курсове в училище,испанският вече е квалифициран сред езиците,които се знаят?!?!?!?!?!?!?!WOW!Неам думи,дет се вика......

Не, испанския е квалифициран като език, който разбирам, но не говоря!!! Четете малко по-добре моля!!!

# 149
Вярно е, че има хора с талант за научаване на езици, и други, на които им вървят трудно и мъчително. Вторите обикновено са хора на точните науки.
Но за нов език, срок от 3 месеца е абсолютно и напълно недостатъчен, за да се квалифицирам като език, който владеем. Особено що се касае до училищни, самодейни или проформа курсове. А и курсът, сам по себе си и какъвто и да е, не е никаква гаранция за знания. Едно е да си наизустил учебникови фрази и комбинации, друго е да умееш да използваш лексиката в правилна граматическа форма и да говориш на разбираме и достъпен разговорен език.
Завършила съм езикова гимназия и филология, но когато отидох да си продължа образованието в съответната страна, се изразявах като средновековен рицар, трубадур, поет, с две думи неуместно официално и изкуствено Laughing
Системите за езиково обучение се променят много често и бързо. За щастие, все повече се набляга на разговорното владеене и адекватна лексика Peace
И не на последно място бих добавила - освен чуждите езици, моля ви, не забравяйте, че българският(устен и писмен) е също толкова важен и показателен Peace

Общи условия

Активация на акаунт