Идеи за Бизнес-5

• 82 880
  • 764
  •   1
Отговори
# 255
  • на Мелмак
От извесно време ми се върти една идея в главата, но още е доста мътна  Laughing Иска ми се да продавам бебешки колички. Някой занимавал ли се с това? Забелязах, че цените на по- евтините колички имат разминавания в цената, докато скъпите са с еднакви цени навсякъде, включително и в интернет магазините. Интересът ми е насочен към скъпите колички, та се зачудих дали самите вносители имат изисквания да се продават на еднакви цени или ?  Rolling Eyes Обмислям да продавам по интернет, не ми се занимава с отваряне на "реален" магазин. Всичко ми е едно мъгляво и всякаква информация ще ми е полезна.  Hug
погледни за цени и модели в ибей-немски,английски
трябва да им осигуриш и гаранция
или говори с вносителите да им предлагаш стоката, при какъв процент
дали ще си струва?
чиполино дават отстъпки на магазини,но не знам какви
а с другите просто се свържи и питай

# 256
  • най-шареното място
Всяко четене за SEO ще ви помогне.
Няма нужда да де пита код за да се постигне добър резултата. Стига сайтът да е добър.

За кризата... сега му е времето. Първо защото някой сега му е дощло времето и желанието - сега е му е шанса, и второ защото е криза и всичко става.

# 257
Здравейте,
бих искала да питам, дали някой от вас има информация как се усвояват пари от Еврофондовете? Ще ви бъда много благодарна ако успея да намеря ориентир от къде да започна. Имам една идейка, но за реализирането й ми трябва "малко" финансова помощ....

Ели, аз в момента се обучавам в тази сфера. Коя програма те интересува и знаеш ли мярката, по която искаш да кандидатстваш?

# 258
Момичета,
Трябва ми бус под наем 8+1, или повече местен.
Естествено, прозвънях всякакви рент а кар, но ми трябва по-ниска цена.
В общи линии търся човек, който има такъв бус, в момента няма работа за него  и желае да го даде под наем. Трябва ми може би 2 -3 дни в седмицата за по 1 ден. Спешно е, има необходимост веднага да се наеме. Пишете ми на лични, за да не спамим.

# 259
От извесно време ми се върти една идея в главата, но още е доста мътна  Laughing Иска ми се да продавам бебешки колички. Някой занимавал ли се с това? Забелязах, че цените на по- евтините колички имат разминавания в цената, докато скъпите са с еднакви цени навсякъде, включително и в интернет магазините. Интересът ми е насочен към скъпите колички, та се зачудих дали самите вносители имат изисквания да се продават на еднакви цени или ?  Rolling Eyes Обмислям да продавам по интернет, не ми се занимава с отваряне на "реален" магазин. Всичко ми е едно мъгляво и всякаква информация ще ми е полезна.  Hug

Здравей, с риск да опонирам на ArtOfRali, ще ти кажа че е добре първо да си изясниш концепцията и след това да изградиш сайт, който да й пасне най-добре. Не е едно и също дали ще продаваш бебешки стоки или да кажем компютри и периферия. Самата визия на сайта, позиционирането на стоките и опциите, които ще използваш ще бъдат различни. Концепцията ще ти е необходима и когато дойде време да обясниш на програмиста какво точно смяташ да продаваш и как виждаш бъдещия си магазин, за да може и той да стъпи на нещо.  Това е мое мнение, разбира се. Относно осигуряване на стоки. В България става по следни начин: Отиваш при производителя или в твоя случай по-скоро при вносителя, казваш им че искаш да работиш с тях и да продаваш техните стоки онлайн. Почти всички работят с електронни магазини, така че имат утвърдена практика. Ще ти кажат каква отстъпка ще ти дадат и ще си стиснете ръцете. При повечето случаи дори не се подписва договор. Не знам каква отстъпка дават фирмите точно за тези стоки. Единствената фирма с която съм работила беше Макском (внасят Чиполино). Техният процент е 20%. Предполагам и при другите е горе - долу толкова. Видях, че искаш да се ориентираш към  маркови колички. Но от опит знам, че по-голям дял в продажбите имат по-евтините стоки, затова ти препоръчвам да продаваш колички от по - нисък до висок клас. Има си клиенти за всичко. Разбира се, това е само съвет  Peace Ако имаш въпроси, питай  Hug

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 01:06 от aleni_cvetya

# 260
Виждам, че доста хора се опитват да се занимават с несвойственни за тях работи ( например SEO). Интересно ми е като правихте сайтовете си, тези неща не ги ли обсъдихте с програмиста? Защото при мен специално за тези неща говорихме още на първата ни среща. Доверих му се за много от нещата, които ми препоръча и наистина са ми много от полза. Дори промените доведоха до изменения в концепцията ми. Няма нужда аз да откривам топлата вода, като е вече открита.

# 261
Титина, разбира се, че говорихме и всичко беше направено както трябва според тогавашните ми изисквания. Индексираме се много добре и в момента, но просто ми трябва определена ключова дума, според която не излизам напред. Това е.
И да, не искам аз да правя неща, от които не разбирам. Казах, че искам да си платя. Друг е въпроса  какво получавам насреща. Попитах тук, защото търся препоръки. Това е.

# 262
много благодаря на всички за отговорите  Hug

От извесно време ми се върти една идея в главата, но още е доста мътна  Laughing Иска ми се да продавам бебешки колички. Някой занимавал ли се с това? Забелязах, че цените на по- евтините колички имат разминавания в цената, докато скъпите са с еднакви цени навсякъде, включително и в интернет магазините. Интересът ми е насочен към скъпите колички, та се зачудих дали самите вносители имат изисквания да се продават на еднакви цени или ?  Rolling Eyes Обмислям да продавам по интернет, не ми се занимава с отваряне на "реален" магазин. Всичко ми е едно мъгляво и всякаква информация ще ми е полезна.  Hug

Здравей, с риск да опонирам на ArtOfRali, ще ти кажа че е добре първо да си изясниш концепцията и след това да изградиш сайт, който да й пасне най-добре. Не е едно и също дали ще продаваш бебешки стоки или да кажем компютри и периферия. Самата визия на сайта, позиционирането на стоките и опциите, които ще използваш ще бъдат различни. Концепцията ще ти е необходима и когато дойде време да обясниш на програмиста какво точно смяташ да продаваш и как виждаш бъдещия си магазин, за да може и той да стъпи на нещо.  Това е мое мнение, разбира се. Относно осигуряване на стоки. В България става по следни начин: Отиваш при производителя или в твоя случай по-скоро при вносителя, казваш им че искаш да работиш с тях и да продаваш техните стоки онлайн. Почти всички работят с електронни магазини, така че имат утвърдена практика. Ще ти кажат каква отстъпка ще ти дадат и ще си стиснете ръцете. При повечето случаи дори не се подписва договор. Не знам каква отстъпка дават фирмите точно за тези стоки. Единствената фирма с която съм работила беше Макском (внасят Чиполино). Техният процент е 20%. Предполагам и при другите е горе - долу толкова. Видях, че искаш да се ориентираш към  маркови колички. Но от опит знам, че по-голям дял в продажбите имат по-евтините стоки, затова ти препоръчвам да продаваш колички от по - нисък до висок клас. Има си клиенти за всичко. Разбира се, това е само съвет  Peace Ако имаш въпроси, питай  Hug
още обмислям идеята и имам доста въпроси. ще се възползвам най- скоро от предложението ти и ще отправя въпросите на ЛС  Hug

# 263
Здравейте отново, извинявам се че ще обърна малко разговора в друга посока, но отново имам въпрос и се надявам някой по-запознат да може да ми даде малко информация. Интересува ме в случай че даден човек произвежда ръчно направени сувенири (да речем декоративни свещи, разни бижута, шалове, шапки и т.н.) и иска да ги продава, трябва ли на етикета на стоката да пише освен производител, телефон за връзка и т.н. че стоката отговаря на разни стандарти, приети в България, какви точно са тези стандарти и как може да се извади удостоверение че въпросната стока отговаря на такива стандарти? Знаете ли дали има някакъв закон или наредба, в които мога да намеря повече информация по този въпрос?  newsm78

# 264
Здравейте отново, извинявам се че ще обърна малко разговора в друга посока, но отново имам въпрос и се надявам някой по-запознат да може да ми даде малко информация. Интересува ме в случай че даден човек произвежда ръчно направени сувенири (да речем декоративни свещи, разни бижута, шалове, шапки и т.н.) и иска да ги продава, трябва ли на етикета на стоката да пише освен производител, телефон за връзка и т.н. че стоката отговаря на разни стандарти, приети в България, какви точно са тези стандарти и как може да се извади удостоверение че въпросната стока отговаря на такива стандарти? Знаете ли дали има някакъв закон или наредба, в които мога да намеря повече информация по този въпрос?  newsm78
Аз лично за първи път чувам за такова нещо, нали все пак са ръчно изработени уникати(или не), как да са създадени по някакви стандарти  newsm78 Виж, ако са детски играчки, може и да има, но аз лично не съм чувала!
Що се отнася до коментара на Titina за обсъждането на СЕО с програмистите - някои от нас сами си правят сайтовете, затова питаме Wink

# 265
  • най-шареното място
Виждам, че доста хора се опитват да се занимават с несвойственни за тях работи ( например SEO). Интересно ми е като правихте сайтовете си, тези неща не ги ли обсъдихте с програмиста? Защото при мен специално за тези неща говорихме още на първата ни среща. Доверих му се за много от нещата, които ми препоръча и наистина са ми много от полза. Дори промените доведоха до изменения в концепцията ми. Няма нужда аз да откривам топлата вода, като е вече открита.

Точно така се прави!

Обаче ако ти започнеш да се занимаваш сериозно с нещо, което на програмиста му е в периферията на дейността, консултациите почват да текат в другата посока и ти искаш от програмиста промени и определяш какви. Да си програмист не значи да си добър оптимизатор. А да имаш сайт и да не го познаваш добре не е за всеки. Поне в моя стил не е.

# 266
  • най-шареното място
Здравейте отново, извинявам се че ще обърна малко разговора в друга посока, но отново имам въпрос и се надявам някой по-запознат да може да ми даде малко информация. Интересува ме в случай че даден човек произвежда ръчно направени сувенири (да речем декоративни свещи, разни бижута, шалове, шапки и т.н.) и иска да ги продава, трябва ли на етикета на стоката да пише освен производител, телефон за връзка и т.н. че стоката отговаря на разни стандарти, приети в България, какви точно са тези стандарти и как може да се извади удостоверение че въпросната стока отговаря на такива стандарти? Знаете ли дали има някакъв закон или наредба, в които мога да намеря повече информация по този въпрос?  newsm78

Има регулации за етикетите / етикетите по принцип/ и май скоро ги промениха.
Иначе ако е приложима безопастност - опиши си каквото е нужно.
Зависи къде предлагаш. Самото място може би има изисквания.

# 267
Аз лично за първи път чувам за такова нещо, нали все пак са ръчно изработени уникати(или не), как да са създадени по някакви стандарти  newsm78 Виж, ако са детски играчки, може и да има, но аз лично не съм чувала!
Що се отнася до коментара на Titina за обсъждането на СЕО с програмистите - някои от нас сами си правят сайтовете, затова питаме Wink

Не, не става въпрос за детски стоки, нито пък за масово производство - просто имам позната, която се занимава с ръчно изрботени предмети, има фирма в чиято регистрация е посочено като дейност продажба на стоки собствено производство и би искала да ги продава, но наскоро мислихме по този въпрос и се чудехме дали няма някакви специални изисквания.

# 268
Здравейте отново, извинявам се че ще обърна малко разговора в друга посока, но отново имам въпрос и се надявам някой по-запознат да може да ми даде малко информация. Интересува ме в случай че даден човек произвежда ръчно направени сувенири (да речем декоративни свещи, разни бижута, шалове, шапки и т.н.) и иска да ги продава, трябва ли на етикета на стоката да пише освен производител, телефон за връзка и т.н. че стоката отговаря на разни стандарти, приети в България, какви точно са тези стандарти и как може да се извади удостоверение че въпросната стока отговаря на такива стандарти? Знаете ли дали има някакъв закон или наредба, в които мога да намеря повече информация по този въпрос?  newsm78

Има регулации за етикетите / етикетите по принцип/ и май скоро ги промениха.
Иначе ако е приложима безопастност - опиши си каквото е нужно.
Зависи къде предлагаш. Самото място може би има изисквания.

Всъщност за момента никъде не ги предлага - жената е без работа, така или иначе по цял ден се занимава с такива неща, красиви са и аз лично бих си купила нещо подобно, аз също когато имам време правя разни ръчно изработени джунджурийки, имам и други познати които изработват разни неща, та си мислехме за онлайн магазинче, или предлагане на нещата по разни местни магазини за сувенири. Естествено не става въпрос за нещо от което се очакват кой-знае какви приходи, просто странична дейност, така да се каже начин човек да има поле за изява на артистични заложби  Wink

# 269
  • най-шареното място
Skin, аз се занимавам с портал за занаяти, където може да ги предлагате ако желаете.
За подробности ЛС, че да не нагазим тука лука.

Общи условия

Активация на акаунт