Идеи за Бизнес-5

• 82 905
  • 764
  •   1
Отговори
# 405
впредвид материални неща, естествено и те не са за пренебрегване).

Моята цел е клиентът да остане доволен, дори да няма възможност да купува често от мен, когато е доволен, той ще даде препоръка на друг, ще знае че когато има нужда ще може да разчита ..............
Друга тема е, че според мен по време на криза е по-лесно да разшириш дейността си, защото някои "играчи" се отказват, доставчиците са склонни на много повече компросмиси и ако вече си се доказал като коректен партньор имаш много добри възможности. Това пак го казвам от опит.

[/quote]

Напълно съм съгласна с теб. Доставчиците в момента са много по-сговорчиви.
Прати ми, моля,  на ЛС координатите за онлайн магазина.

# 406
Благодаря ви момичета!

В темата се дискутираха и онлайн магазините. Ние скоро платихме за такъв готов продукт, имаш избор от няколко стандартни дизайна, има включено SEO и поне като за началпокрива моите изисквания за такъв магазин, който да допълва реалнияни магазин. Цената му е 528 лв с ДДС, в нея е включена и 3 месеца техническа поддръжка (консултации) - време достатъчно да си качиш информацията и да се сблъскаш с въпросите, които би имал. За разработка на индиводуален такъв, попоръчка, ни искаха суми от 2000 лв нагоре. Според мен това е много разумно решение за начало, а според мен предлага и доста възможности за развитие в бъдеще. Който се интересува да пише да му пратя на лични координати, за да не се вземе като реклама тук.

Тази цена не включва регистрацията на домейна (името на сайта). Това струва допълнително между 50 и 100 лева на година, може и повече разбира се, зависи какъв план изберете. А горната сума е еднократна - купуваш си продукта. След тези 3 месеца на консултации, ако искаш още консултации - само тях плащаш.
И аз искам да видя онлайн магазина    261uu
Само не съм съгласна с едно нещо - че домейна за година е с такса 50-100лв.
То вярно, че зависи от домейна, но всеки com е за не повече от 9-10$ годишно.

# 407
  • la Città Eterna
Вероятно klamerita  включва и цената на хостинг компанията.

# 408
Вероятно klamerita  включва и цената на хостинг компанията.

Да. Пропуснала съм да го уточня (благодаря за поправката) - цената от 50-100 лева е за домейна и хостинга за 1 година. Когато платих за магазина имах вече регистриран домейн и хостинг - беше между 65 и 70 лева с ДДС за една година. Всъщност сумата за хостинга може да се промени, в зависимост от изискванията ви, а цената на домейна е константа.

# 409
klamerita , дай тук да видим сайта, нали все пак става дума за бизнес  Peace
А като поема компанията по направата на сайта неговото SEO, лесно ли се индексира от търсачките, с една дума имаш ли печалба реално от него вече?

# 410
  • най-шареното място
Това са две различни неща за съжаление Simple Smile. Индексирането води до посещения.

ПС Маргало, в моя дом няма масово рекламирани боклуци /да не ги изреждам пак и аз написаните/ - рекламата не може да ме накара да им повярвам, има обективни критерии за качество Wink

# 411
...
Има такъв научен филм.
Човек тръгва по главна улица в един град със специалист като трябва по време на пътя да разказва на събеседникът си(специалист)какво вижда,какво се случва,няма значение и да е хаотично дори.
...

Маргало, стана ми интересно. Напиши ми моля те как се казва филма. Благодаря.

ArtOfRali, сайт се популялизира като се добавя в множество директории, каталози, форуми, търсачки, класации. Ако е на правилното място и сайта си заслужава ще си събере аудитория. Ако не става, ще го посетят по един път и до там. Затова е много важно и съдържанието.

Домейни има и за 1$, хостинга е по-скъп и той зависи от плана, но и там има изгодни оферти и промоции, така че пак е доста разтеглива сумата.

# 412
klamerita , дай тук да видим сайта, нали все пак става дума за бизнес  Peace
А като поема компанията по направата на сайта неговото SEO, лесно ли се индексира от търсачките, с една дума имаш ли печалба реално от него вече?

http://www.summercart.bg

Аз сега почвам да качвам, почти нямам качени артикули, задала съм много малко ключови думи и ми излезе около 10 резултат. Работя по въпроса, но мисля, че в момента зависи повече от мен. Още се ориентирам и преценявам точно как да кача и опиша нещата. Признавам си, че нямам никакъв опит, затова и нямам претенции моето мнение да е професионално и компетентно. Аз просто си прецених, че за тази цена този продукт ме устойва в момента. Затова всеки, който може да даде мнение, ще съм му благодарна.

# 413
Hug

момичета, някой знае ли от къде мога да закупя детски спортни (а и не само) обувчици, маратонки на добри цени на едро?

Благодаря   bouquet

# 414
  • На дивана, под юргана
За мен банерите са отживял метод за реклама много много отдавна. Особено неприятна е практиката да се наредят в огромни количества в горната част на сайта и като го отвориш, да се чудиш къде е и има ли изобщо нещо по темата, за която си търсил информация. Преди години, като учех е-бизнес в СУ, преподавателката ни по маркетинг изкара една статистика, според която на мърдащите рекламни банери реагират само деца до 7 години (кликат и тези, на които им е професия). Съвременната реклама се прави по доста по-дискретен, недразнещ и дори полезен начин (примерно, ако в момента бях направила думите "полезен начин" линк към статия, почти всеки, който го интересува, би кликнал, за да прочете повече). Но като всяко нещо, и на това са му намерили цаката да го прецакат  Laughing Имам предвид портали като гювеч и новинарския им сайт, където са подчертали някоя думичка, но вместо да е линк към статия по въпроса, ти рекламират кисело мляко или козметика, при това изскача като гаден обект над текста, да се чудиш откъде ти е дошло и как да го затвориш (т.е принудително оглеждаш за х-че за затваряне, и се предполага, че обръщаш и внимание на рекламата им). На мен ми изглежда тъпо, но явно има кой да плаща за това.

Ами... имам няколко банера по различни сайтове. И аз мислех, че никой не цъка по банери, преди да ги пусна... На първия банер, за първия ден при появата му бяха цъкнали 80 човека. Вярно, не всеки ден цъкат по толкова - ако всички са като мен никой няма да влиза, но всеки ден има поне 20-30 човека от този банер, а в някои дни са и доста повече... То зависи и от банера и колко често го обновяваш... като рекламата във вестниците е - същото. Може и да не цъкате, но го има отстрани и искате не искате става (някаква) част от начина ви на живот.

# 415
Кой искаше да отваря магазинче за подправки?
Ако в моя град имааше ето такова, щях да съм редовен клиент, дори само заради аромата на някоя от подправките.

http://www.kulinarno-joana.com/2010/01/little-golden-store/

# 416
  • la Città Eterna
Е, то и аз цъкам на красиви банери, ама то е от професионално любопитство. Обичам красивите неща и като видя нещо наистина добре направено, не мога да устоя. Което не значи, че купувам каквото и да е от рекламираното. Не споря, че цъкат. Въпросът е колко продажби реализираш, а не дали цъкат. Тия дни мернах едно заяждане някъде в нета на някакъв сладур, дето клика на платени банери и в края на месеца му превеждат чек със сума, пропорционална на броя цъкания. И да не е само той.

Между другото, у нас не е пълно с нищо, рекламирано по телевизията. Всяко нещо, което купувам, минава през личната ми преценка. Бульони и кока-кола избягвам, защото съм чела и за вредата от тях. Праховете за пране - имам лично мнение за всеки от тях, и съм ги купувала, за да пробвам, а не защото ги рекламират. За много продукти, които ме заинтересуват в магазина (не от рекламата им) съм била свидетел как качеството в началото е страхотно, после се размива и с времето съвсем изчезва...

Вярвам в силата на рекламата, но тя може да продаде силен продукт, ако продукта е кофти, никой няма да се прежали за повторна покупка. Иначе нямаше да работя в рекламния бизнес. Във всеки случай не рекламирам неща, в които не съм убедена и съветвам клиентите ми да не лъжат за продуктите си - ако изброяват качества, нека са истински. Лъжливата реклама става антиреклама в последствие. По-коректно е да си признаят за какво или за кого не е подходящ един продукт, отколкото да раздуват качества, които не притежава.

Като цяло имам по-изкривен поглед към рекламите - оценявам как са направени като колега, а не качествата на рекламирания продукт. Продуктите ги оценявам след като си купя пробно количество. Обичам да експериментирам с нови неща, но и съм вярна на любимите си марки, т.е. ако харесам нещо, продължавам да купувам, докато не го развалят, което не пречи да пробвам и други подобни и да вземам паралелно и от тях. То е като дали да имаш само едно червило или само един парфюм - не че е невъзможно, но обикновено всеки има по няколко едновременно.

# 417
Това за подправките може да се направи и в интернет.
Обаче трябва да е някой кулинарен спец, че толкова много и различни подправки, лелее, докато ги научиш  Laughing
Не че не можеш да ги научиш при добра воля, даже ми грабна интереса..

# 418
Друго си е магазина,ароматът ще ти счупи носът,купуваш повече и искаш още.

# 419
  • На дивана, под юргана
Вярвам в силата на рекламата, но тя може да продаде силен продукт, ако продукта е кофти, никой няма да се прежали за повторна покупка. Иначе нямаше да работя в рекламния бизнес. Във всеки случай не рекламирам неща, в които не съм убедена и съветвам клиентите ми да не лъжат за продуктите си - ако изброяват качества, нека са истински. Лъжливата реклама става антиреклама в последствие. По-коректно е да си признаят за какво или за кого не е подходящ един продукт, отколкото да раздуват качества, които не притежава.

Peace

Дори и най-добрата реклама може да продаде некачествен продукт само веднъж!

Напълно споделям кредото ти - и аз така действам, защото доволният клиент води още десет след себе си.

Общи условия

Активация на акаунт