Идеи за Бизнес-5

• 82 911
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
Крем, браво, справили сте се чудесно!
Момичета и момчета, дай да не спамим повече темата, че ще ни направят забележка  Peace

# 571
  • la Città Eterna
Каспър, честита радост! Да сте живи и здрави!

# 572
Крем, браво, справили сте се чудесно!
Момичета и момчета, дай да не спамим повече темата, че ще ни направят забележка  Peace

И аз това си думах, да не навредим на момичето.
Който иска адрес, резервации Wink и подробности, нека мине на ЛС.
За последно -  успех на Креми!

# 573
Момичета, как започна месеца при вас? Че при мен......криза, криза, ама чак пък толкова! Дано по-бързо се оправи времето - като грейне слънчице някак по-оптимистичен изглежда живота!  Laughing

Креми, може ли малко снимки, че ги изпуснах?  Heart Eyes

# 574
Аз и преди казах, при нас е зле, добре че миналата година диверсифицирахме... иначе не ми се мисли...
ПП. Не знам дали е било обсъждано и въобще как ще се приеме от модераторите, но защо не споделим по-открито кой с какво се занимава и да си помагаме, ако имаме нужда от нещо.
 Аз например ако имам път бих посетила ресторанта в Пловдив на Креми, не само защото ми хареса, но и за подкрепа все пак. Така или иначе ще ям някъде, защо парите да не отидат в някой, който поне виртуално познавам...? Така и с други дейности...

# 575
Ами при нас е малко по-добре от януари,но те тези два месеца винаги са били много слаби.
Общо взето хората напоследък си правят сметката и се лишават от някои улуги,които са си правили преди.

И аз чакам да се затопли,мился,че тогава всички ще поизлязат малко от зимната летаргия Peace

# 576
Търговията при нас е вяла, в момента е сняг до колене. Колите пълзят едва-едва, пешеходци-ентусиасти почти няма. /Освен данъчните, които сутринта са минали на проверка, купили са си шалче и са гледали документите на касовия апарат  Mr. Green/.
 Януари надмина очакванията ми, може би, защото се бях подготвила да е слабо, то пък обратното излезе.
Февруари започва зле.

# 577
През януари има много именни дни. Февруари навсякъде е слаб, и тук в Германия е така.

# 578
Здравейте!Не знам дали въпросът ми е подходящ тук,но реших да ви попитам за съвет.Ориентрирам се към избирането на професия...но трябва да реша какво да уча за висше.Много искам да се занимавам с английски език,но майка ми не иска да уча филология.Тя е учителка и се е изпатила.На мен обаче ми харесва идеята и винаги съм искалада се занимавам с курсове по английски,и то във собствена школа.Имаме близки,които са в този бизнес и са много доволни,могат и да ни помогнат.Така няма да работя за държавата,а за себе си.Въпросът ми е обаче дали мога да преподавам английски без да имам завършена филология по езика.Мога ли да мина с някакви курсове или изпити от рода на TOEFL?Благодаря предварително за отговора!   bouquet

# 579
Не искам да прозвучи като заяждане, но като начало е задължително да поработиш над правописа си на български език.
За да преподаваш чужд език трябва да владееш много добре родния си език.
А за това дали можеш да преподаваш английски само с взет Тойфел или някакъв друг сертификат, мисля че зависи от школата. По-реномираните школи и училища по чужди езици държат на преподаватели с филология, специализации в чужбина и тн. Казваш, че имаш познати, които се занимават с подобен род дейност, ами попитай тях учители с какво образование и квалификация търсят, така ще черпиш инфо от извора.

# 580
Лили, не знам как стоят нещата с преподаването, но тази школа само английски език ли ще предлага? Струва ми се, че вече все повече хора владеят този език и то на много добро ниво. Аз лично дори не помня кога за последно съм срещала (професионално) човек, който да не владее английски. Затова си мисля, че трябва да разнообразиш "асортимента".

Така няма да работя за държавата,а за себе си.

Това не го разбрах много. Нали знаеш, че частният бизнес също плаща данъци?

# 581
meduncka, какво му има на правописа на момичето?!
Много добре си пише(лапсуси, като сливане на думи и изпускане на буква примерно, всеки прави в бързината), с изключение на компютърното правило да се поставя разстояние след препинателен знак, но не мисля, че от това може да се съди за правописа на човек!
Според мен за започването на бизнес никой няма да те пита какво си завършила, нали все пак си е в частния сектор. Но няма да е зле да имаш няколко сертификата, за да докажеш нагледно, че владееш перфектно езика и да спечелиш доверието на бъдещите си ученици. Все едно аз да искам да отворя магазин за строителни материали и да ми искат завършено инженерно образование  Crazy

# 582
Няма да правя разбор на грешките, не е по темата, но правят впечатление, поне на мен. Ако не беше писала, че иска да преподава чужд език въобще нямаше и да ги спомена.

За да имаш собствена езикова школа може и да не е нужно да имаш завършена филология по съответния език, но за да преподаваш език трябва не само да го знаеш перфектно, но и да можеш да преподаваш добре. На някои хора това просто им се получава, на други им трябват години практика.
Лили, а майка ти като не иска да учиш филология какво иска да учиш? И не е ли по-важно твоето желание, а се съобразяваш с това на майка ти?

# 583
Съжалявам за грешките. Винаги бързам, когато пиша, но пък и не мислех, че може да бъде проблем ,ако направя няколко грешки! А относно майка ми - тя е учителка по математика и естествено получава като заплата нищожна сума, неотговаряща на труда и нервите,които хаби. Затова и все ми повтаря да уча някоя икономическа специалност. Само че мен това не ме влече, твърдо искам да се занимавам с английски. Благодаря на всички за отговорите!

# 584
Съжалявам за грешките. Винаги бързам, когато пиша, но пък и не мислех, че може да бъде проблем ,ако направя няколко грешки! А относно майка ми - тя е учителка по математика и естествено получава като заплата нищожна сума, неотговаряща на труда и нервите,които хаби. Затова и все ми повтаря да уча някоя икономическа специалност. Само че мен това не ме влече, твърдо искам да се занимавам с английски. Благодаря на всички за отговорите!

А ако питаш мен-не бързай с ученето- ще обясня защо.
На тия години човек хич не е наясно с какво му се занимава, какво му се учи, какво му е на сърцето... Дай си малко време, да ти се изяснят нещата -за теб самата.поработи нещо странично ...срещни се с нови хора, в други среди... Така ще ти се избистри идеята и ще се наясно с какво искаш да се занимаваш. Човек ,записал няколко години след завьршването на средното е с много по-ясни житейски идеи , мечти и има доста по-реално мнение за себе си от това на 17 години или това на родителите си.  Не записвай нещо,само защото мама и тати искат ,или всички ще учат -и ти да си в кюпа.

Моите родители навремето ме навиваха да ставам пожарникар инжинер или да уча в Симеоново  Mr. Green Какъв живот съм щяла да имам,ехе....
Аз на своя глава отказах специалността ,която ме приеха и се записах да уча едно полувисше-ама с какъв мерак го учих .
А след няколко години кандидатствах и за висше- съвсееееем в друга насока....и мин .година завьрших, не можеш да си представиш с каква любов и желание  съм учила, нямам нито едно отсъствие от лекция или упражнение,при все ,че работя,имам мьж и дете. Знаех защо искам да го уча, бях се докоснала в някаква степен до това, разбирах го и знаех защо съм там . Е ...беше ми лесно... не усетих досада и нежелание за тия 5 години.

Общи условия

Активация на акаунт