Раждане вкъщи 6

• 44 214
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
Цитат
Току-що взе думата д-р Ковачева
Голяма медийна звезда таз госпожа,снощи беше в "Комиците"  Rolling Eyes

# 166
Цитат
Току-що взе думата д-р Ковачева
Голяма медийна звезда таз госпожа,снощи беше в "Комиците"  Rolling Eyes
Намерила си е мястото  Joy

# 167
Здравейте!Току-що се регистрирах,защото много ми хареса темата за домашното раждане.Това е супер.ако някога реша да раждам,ще бъде само по този начин.Браво на семейството от Габрово!Не съм виждала да се излива толкова много злоба,сякаш престъпление са извършили.А относно отговорността-естествено,че си я носят,ако се случи нещо-нали са родители.Но ми се иска да попитам лекарите в АГ дали,ако се случи нещо с бебето или майката носят отговорност и каква.обикновено започват да извиват ръце и да се оправдават по банални начини,без да има възможност да се провери обяснението.Така че стига са плюли по тези хора от Габрово.Става вече много грозно!А да се замислят защо зачестяват тези случаи и защо им е толкова закостеняло мисленето.

# 168
Цитат
А относно отговорността-естествено,че си я носят,ако се случи нещо-нали са родители.Но ми се иска да попитам лекарите в АГ дали,ако се случи нещо с бебето или майката носят отговорност и каква.обикновено започват да извиват ръце и да се оправдават по банални начини,без да има възможност да се провери обяснението.
Точно поради същата причина не бих се оставила в ръцете на тях.Предпочитам аз да си поема отговорността,отколкото цял живот да се самообвинявам че съм им поверила живота си.Ивайло от Габрово много хубаво го каза,риск има и като излезеш на улицата.

# 169
Риск има и в болницата и то доста голям.И ако се случи този риск,лекарите започват да си прехвърлят топката един на друг и накрая се оказва,че е виновен пациентът,че се е разболял,но не и те.е,питам аз-каква отговорност носят?Смятам,че родителите носят много по-голяма отговорност за детето си.Затова и те решават как и къде да се роди.

Освен това гледах предаването по бтв "Часът на мама"(мисля,че така се казваше),онези освирепели лекарки си го изкараха на Меги и я нарекоха лаик в медицината и че много била говорела,което не беше вярно.Проблемът е ,че водещите не допуснаха да се чуе по-различното мнение.Тази от Шейново в студиото беше груба.Мога да си представя как се отнася към пациентките си.Нека не се притесняват.Дълго време ще има българки,решили да се подложат на унижение в болницата.Така че работа ще имат.

Сега се сетих и какво ми каза моята гинеколожка,когато отидох на преглед.Увещаваше ме да раждам,защото съм била вече на 28 и съм престаряла.Когато и обясних,че не ми се ходи в болница,да ме гледат и надничат толкова непознати хора,тя ми отговори:"Кой ще те гледа?Ще сформираме един екип от жени,правим секцио,вадим бебето от корема и ти не усещаш нищо."Държа да ви кажа,че вече не ходя при нея.

# 170
Анхолина, добре дошла! Simple Smile
Радвам се, че започваш да си изясняваш нещата сама за себе си още преди да си забременяла. Много майки нямат това здраво любопитсво и когато вече са напреднали с бременността тогаво осъзнават какво ги чака и се чувстват като в капан от липсата на опции.
Не се ядойсвай на лекарите; толкова знаят, толкова могат; здравето и добруването на всеки от нас е в собствените ни ръце, не в тези на другите...
Възрастта не определя раждането, определят го начинът на живот и начинът на мислене! А те зависят изцяло от теб - работи над това, останалото ще се нареди от самосебе си Simple Smile

# 171
Мег,благодаря!Сайтът е страхотен!Ако някога се реша да имам дете,ще го родя по възможно най-естествения начин-вкъщи.А ако таткото не е съгласен,ще си намеря друго място,но няма да е в болница. Simple Smile

# 172
Цитат
Възрастта не определя раждането, определят го начинът на живот и начинът на мислене! А те зависят изцяло от теб - работи над това, останалото ще се нареди от самосебе си Smile
Мег какво искаш да кажеш с "начина на мислене"?Аз имах нещастието да "изостана" от приятелките си и покрай ражданията им се наслушах на какви ли не абсурди,някои от тях споменах в другата тема.От прочетеното и видяното до тук от мен ,домашното раждане е най-добрата алтернатива.Но започват да се появяват разни теми"ако има разкъсване,жената може да умре",ако се увие пъпната връв бебето може да умре" и страхът започва да се обажда. Tired

Вчера разбрах за случаи в които на родилка са и скочили на корема и са и счупили ребро,това тук в Германия в същата болница в която правят и акупунктура за предизвикване на раждането. Tired 

# 173
Кристалче, много точно си ми хванала идеята за "начина на мислене" - именно начинът, по който виждаме света, и случващото се с нас са от значение; а от голямо значение са страховете ни и начинът, по който ги реализираме. Силата на домашното раждане не е в отреагирането на проблеми (това е силата на болниците), а в превенцията им и в превръщането на потенциално проблемни ситуации (като омотана пъпна връв, евентуално разкъсване) в напълно безпроблемни такива.
Ако мога да дам съвет на една бременна жена, той би бил в никакъв случай да не чете и слуша истории за проблеми. Ако самата нея я вълнуват накои възможни усложнения, нека чете изследвания и споделе опит за тях конкретно, а не за всичко възможно. Същността на страховете е една и съща нерелна представа за релното. Има много начини за преудоляване на страхове, включително психотерапия. Страхът не е помощник, той само пречи...

# 174
.Но започват да се появяват разни теми"ако има разкъсване,жената може да умре",ако се увие пъпната връв бебето може да умре" и страхът започва да се обажда. Tired
Много зависи от вида на разкъсванията... Такива едва ли биха се случили в домашни условия...
Пъпната връв може и се увива много добре при чести прегледи с видеозон, особено в последния месец.

# 175
Пъпната връв може и се увива много добре при чести прегледи с видеозон, особено в последния месец.
би ли обяснила какво те навежда на тази мисъл..

# 176
  • ул. "Мечтание"
би ли обяснила какво те навежда на тази мисъл..

Бебето се плаши и стресира заради прегледите.

# 177
Знаете ли?Аз винаги съм приемала много оптимистично всяка болест,която ме е налегнала.Смятам,че бих се справила чудесно с една бременност и раждане,при положение,че те са едно прекрасно изживяване,а не както го третират лекарите,а именно -като болест.Може да ви звучи цинично,но създаването на едно дете е нещо много интимно и не се реализира в болница.Защо раждането да не бъде също така интимно и да стане в обстановка ,в която на мен да ми е приятно?

А относно ваксините,искам да споделя и личен опит.Сложили са ми всички задължителни ваксини.Откакто се помня,реакцията ми към всички тях беше изключителна-повръщане,припадък,ослепявах и оглушавах за минути.Всички лекари твърдят,че е от страх.Само че не е така.Инжектирали са ми много други лекарства.И там всичко е нормално.Проблемът е,че нито един лекар не се е заинтересувал какво точно става с мен при имунизация.Защо да подложа детето си на подобна глупост?

# 178
Жена от Чепеларе роди близнаци у дома си
http://www.focus-news.net/?id=n1329801

# 179
  • ул. "Мечтание"
Жена от Чепеларе роди близнаци у дома си
http://www.focus-news.net/?id=n1329801

Ихаааа! Жестока история!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт