Раждане вкъщи 6

• 44 146
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Прекрасни новини! Да са усмихнати, здрави и ... лакоми  Mr. Green новородените бебчета!  Hug  bouquet
Дано майките им наминат да разкажат повече. Peace

# 466
  • На село (близо до Лондон)
maminkavania мерси че ме упъти към тази тема Hug. Ще чета и да се образовам по домашното раждане, че може такова да бъде сега.
Аз съм писала в друга тема защо сега обмислям домашно раждане, но да кажа и тук и после отивам да ви чета и да питам после. Сигурна съм че ще имам много въпроси Heart Eyes
Миналата седмица бях на преглед при акушерката, която накрая пак ме попита дали съм мислила да си раждам в къщи този път ако всичко е добре до края на бременността. Каза ми че предпочита да планираме раждане в къщи, за не родя в колата както почти стана предния път с Денис.
И двете ми раждания започнаха през нощта с изтекли води. Първото беше нормално но по-дълго. Второто ми раждане беше 2 часа, като в това време трябваше да събудя бъдещия батко да го облечем, разсъним и тн и да го заведем с колата при приятелка за нощта или докато родя. Така че стигнахме до болницата и след 20 мин Денис се роди...Сега ще трябва двама да събуждаме и завеждаме някъде.. 
Вече започнах доста да се замислям да раждане в къщи.  Аз докато родя на първия етаж, децата ще спят   и като се събудят новото бебе пристигнало... Heart Eyes

# 467
GI, при все че имаш и добра акушерка, не знам какво го мислиш още Simple Smile
Ние тук мислим, правим, струваме, защото в БГ няма акушерки за домашно раждане, сами трябва да се оправяме... А с добра акушерка изобщо не бих го мислила; по-скоро ще го мисля, ама в друга светлина - в коя стая, със или без басейн, със или без баткото, ей такива неща... Simple Smile

# 468
  • ул. "Мечтание"
GI, при все че имаш и добра акушерка, не знам какво го мислиш още Simple Smile

И аз това се чудя - какво го мислиш още. Simple Smile  Hug
Добре дошла!

# 469
Честито и от мен на новите бебенца-много ме радват добре подготвените им майки!Все повече такива!

"Вие цигани ли сте", "Какво образование имате?"
Култово!
Joy Joy Joy

# 470
Чудесна новина за Дая/Дажа! Честито бебче!  bouquet

# 471
Момичета, кога ще има среща за домашно раждане в София? Много ми се иска да се видим преди да се появи дъщеря ми:)

# 472
Момичета, кога ще има среща за домашно раждане в София? Много ми се иска да се видим преди да се появи дъщеря ми:)

Засега го мислим за 13-ти юни... Ще пишем подробности пак, само да минат семинарите тази седмица...

# 473
Ауу, чак тогава:( аз се надявам да съм родила, но нищоо, когато-тогава:) Терминът ми е 8-ми юни и вече нямам търпениеееее:)) От сега усещам как ще си имаме разправии с докторката, която започна да ми обяснява как не обичали преносване изобщо, защото плодът страдал, отделяли го от майката и имал нужда от по-сериозни неонатологични грижи #Crazy

# 474
Преносените бебета наистина страдат, но говорим за истиска преносеност!! Не за 1-2-3 седмици след термин при нормални показатели на бебето и майката!!!
Ако искаш по-скорошен буст на вярата ти в способността да родиш естествено и активно, ела на някой от семинарите с Клер Лопринци Simple Smile Те са на 3-ти, 4-ти и 5-ти Simple Smile Повече има в подписа ми Wink

# 475
Ауу, чак тогава:( аз се надявам да съм родила, но нищоо, когато-тогава:) Терминът ми е 8-ми юни и вече нямам търпениеееее:)) От сега усещам как ще си имаме разправии с докторката, която започна да ми обяснява как не обичали преносване изобщо, защото плодът страдал, отделяли го от майката и имал нужда от по-сериозни неонатологични грижи #Crazy
Аз съм родена 21 дни след термина на майка ми без абсолютно никакви показатели за преносеност.Дъщеря си родих 16 дни след термина и без абсолютно никакви показатели за преносеност.Имай предвид по какъв термин те водят-ако е по акушерска табличка-не разчитай да родиш на термин,но ако е според ехографско наблюдение от опитен специалист-тогава вече може и да говориш с твоята лекарка. Wink

# 476
Тя сравнява табличката плюс ехографско, аз пък знам точно кога е зачената девойката, разликата е в два дена. Но просто не ми се разправяше и за това с нея, изтощава ме фактът, че споря с нея за всяко нещо и накрая от немай къде ми каза просто да отида в последния момент, което и ще опитам да направя. Шантава работа!

# 477
Меги, надявам се семинарите да са на български (с преводач?)  Embarassed
Аз мисля на 5-ти да успея да завлека таткото (искам да го ангажирам малко).
Трябва да се запишем май?  Rolling Eyes

# 478
Мила, с превод е разбира се!! Предварителните записвания вече приключиха, но ако ще идвате трябва да ми кажеш поне 2 дни предварително, заради организацията на чай-пузите и храната.

# 479
Писах на мейл и чакам подробности.
Благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт