Раждане вкъщи 6

• 44 140
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • ул. "Мечтание"
Септември пък ще донесе едно домашно раждане след две оперативни преди това Simple Smile

Охо, чакам с нетърпение! Не знаех всъщност, че се готви такова раждане, но много се раздвам и дано всичко мине добре!

Аз се надявам да открия следващия сезон зима 2011!  Crazy

# 496
Хайде и аз го чакам септемврийското раждане. Ще ми е стимул. Simple Smile

# 497
dimitriana , честито слънце Heart Eyes Браво за силата и куража! Hug  bouquet много е мотивиращо и споделеното от Meg!

# 498
Milush, много затрогващо описание.

За добро или не, аз не съм култивирала такава смелост у себе си ... Може би за третото, живот и здраве.

# 499
Milush, много затрогващо описание.

За добро или не, аз не съм култивирала такава смелост у себе си ... Може би за третото, живот и здраве.

Кристофер, благодаря от името на автора  Hug. Сега си прегледах поста и разбрах, че не съм написала ясно, че това беше "разказът" на майката, която роди в края на май във Варна. Тъй като майката не пишеше по форуми, бях вестителят за това раждане и съответно пуснах разказа тук.

Дими, честито и тук. Аз не бях разбрала предварително, че при теб първото е с операция и допълнително ти се зарадвах за развитието на нещата.

Дано и другите очаквани раждания се развият така благополучно.

# 500
Хей, като прочетох Дими (моите поздравления още веднъж Heart Eyes) се сетих, че съвсем бях забравила и аз да се отчета тук.

Нашият син се роди в предпоследния ден на май също в къщи. newsm76
След преживяното този път съм убедена, че ако бях срещнала моята акушерка първият път и се бях поинформирала малко повече, а не да се доверявам сляпо на мед. персонал, нямаше да се стигне до секцио.

Успех на всички бременни в осъществяването на домашните планове. Преживяването е прекрасно и толкова удовлетворяващо. lovekiss

# 501
Еее, чудесни новини!
Честити малки щастливи бебчета!
А вие, под сурдинка, къде другаде се подвизавате, та казвате, че сте позанемарили темата(ако не е тайна)? Искам и аз. Wink

# 502
  • София
Меги, много хубава новина за септември  Hug
И за мен, подобно на Вери, ще ми бъде стимул  Simple Smile

# 503
  • Варна, морето и сините вълни!
Мили момичета имам нужда от малко повече нформация.
Какво се случва след раждането у дома. От гледна точка на законите в БГ....Какво се прави и как. Тази информация ми убягна. Извинете ако сте разисквали този проблем вече.

# 504
Какво се случва след раждането у дома. От гледна точка на законите в БГ....Какво се прави и как. Тази информация ми убягна. Извинете ако сте разисквали този проблем вече.
Ами попълваш си едно уверение за раждане,което го има на първа страница май.Отиваш при някой лекар да го завери ис  него при местната служба за щастливи обреди (където се женят хората).Там се прави акта за раждане-на нас го направиха за 20 минути.

# 505

За тази част е е погрижил Закона за гражданската регистрация, в частта му Акт за раждане Simple Smile ЛЛ на майката или всеки друг лекар, който е уведомен за раждането попълва Съобщение за раждане, подписва го и го подпечатва в 2 или 3 екземляра (третия е за НОИ, ако ще полза отпуск по бащинство). Това е първичният документ, който трябва да се предстви в общината по месторегистрация на майката. Тяхната служба ЕСГРАОН издава удостоверението за раждане. Просто е, стига човек да се запознал с процедурата Simple Smile

# 506
  • Варна, морето и сините вълни!
Мег, благодаря ти!   bouquet

# 507
Здравейте момичета
Чета темите Ви от едно известно време (може би откакто взехме да плануваме нашето бебче). Възхищавам се на нещата писани от вас. Тази тема още не съм я прочела цялата, но реших да Ви пиша, пък после да си чета.
Искам да Ви благодаря, защото до преди да започнем с мъжа ми да плануваме нашето бебе за мен съществуваше само болничното раждане като идея, възможност и може би като правилен начин. Искам да Ви благодаря, че от Вас научих много неща относно връзката на майката с бебето, било то и неродено. Най-вече съм щастлива, че разказайки на мъжа ми за всичко научено тук, той просто един ден ми каза - "Виж, ние ще родим както и където пожелаеш, ако трябва в къщи, няма проблем. Само трябва да зная какво е необходимо, за да ти го осигуря". За сега не знам дали ще имам смелостта и възможността да родя в къщи, но поне съм доста информирана и вече знам как искам да ми протече самото раждане, било то и в болница.
Преди време не бих се замислила дали имам право да противореча на лекари и т.н. болничен персонал, но сега съм по уверена и страха от самото раждане, който изпитвах, вече го няма.
Благодаря ви момичета, ще ви чета с удоволствие и ще уча от вас, има какво   bouquet

# 508
Деска,браво на мъжа ти!Моят мъж ми го каза същото нещо и ми беше упората,от която имах нужда през цялото си раждане вкъщи.Всъщност никак не е сложно да родиш вкъщи-сложно и мъчително е да родиш в болница.Какви късметлийки щяхме да бъдем ако лекарите бяха всеотдайни като нашите мъже...
Ако искате поевече информация с твоя мъж-заповядайте на нашите срещи.

# 509
Ами предполагам срещите ви са в София, а ние сме от Русе. За сега ще продъжлавам да чета и да му разказвам какво съм научила (той на работа наистина няма време да чете, а вечер аз му разказвам). Жалко е, че около нас никой не споделя нашето мнение (освен сестра ми и зет ми). Жалко е, че когато се опитвам да обяснявам на приятелки ме гледат така, все едно им говоря за фантастичен филм и филм на ужасите. Жалко е, защото това са млади момичета, които скоро са родили или тепърва ще раждат и си обричат бебетата още от самото начало. Говоря не само за самото раждане ами и за отглеждането по нататък.
Наскоро направих спонтанен аборт, това също много повлия на мнението ми за болничното отношение. От местното АГ си тръгнах след 10-тата минута, след което си намерих гинеколог, който да ми извърши кюретажа, но факт е че хем това което се случваше беше най-ужасното нещо на света, хем доктора и целия персонал в болницата в която бях, ме накараха да се усмихвам и така престоя ми там смея да твърдя че беше много приятен.

Общи условия

Активация на акаунт