Раждане вкъщи 6

• 44 085
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Сигурно изглежда като противоречие, но аз не смятам така. Спина бифида е сериозен проблем,който не е свързан със способностите на моето тяло, а аз не съм убедена, че само с храната и особено с храната, такава каквато е в наши дни ще мога да си набавя необходимото количество фолиева к-на. За другите витамини съм съгласна с теб. А и ако правилно разбрах поста ти, ти говориш за невъзможността на тялото да износи и роди бебе. Това е съвсем различно и определено не приемам такава гледна точка. Всъщност леко противоречие има и в твоя пост Wink

Когато моето тяло не функционира добре в някое отношение - ок, приела съм го, пия каквото трябва. .

Аз лично не приемам,че моето тяло не функционира добре в някое отношение просто така, без причина, затова първо търся причината и я коригирам, и то не с лекарства или поне не с лекарствата на традиционната медицина, но това е съвсем различна тема и разбира се всеки знае най-добре кое е правилното за него в даден момент.

# 61
  • ул. "Мечтание"
Преди доста време четох един много интересен материал в Natioanal Geographic. Някакъв се зае да се изследва - какви и колко отровни вещества се намират в тялото му, какви са количествата на нужните витамини, минерали и микроелементи. Резултатът беше шокиращ... Според медицината той трябваше да е отдавна мъртъв, но се оказа в цветущо здраве! Този материал, въпреки, че е далеч от стойността на научно изследване ме насочи по една друга пътечка... Отдавна ми се въртеше в главата, че колкото и да изоставаме биологично от съвремието си като общество и порядки, то със сигурност биологията ни се коригира спрямо средата. Защото на практика в света който живеем, наистина не бихме оцелели иначе. Това ме навежда на мисълта, че в крайна сметка може би не се нуждаем от всички тия допълнения. Не казвам, че тия всички минерали, витамини и микроелементи са ненужни, но може би не и в количествата, в които се твърди, нито, че отровите не са отровни. Не отричам и сериозността на някои заболявания.
Просто си мисля, че много от нещата, които ни се набиват в главите са зверски преекспонирани. Аз не вярвам, че не можеш да си набавиш всичко нужно с храната без да следиш внимателно всяко нещо, което ти е в повече или нужно. Говорим за едно нормално хранене, без ексцесии и непрекъснати залитания в сферата на junk food-а. По-скоро въпросът е колко всъщност ни е нужно? Всички тия цифрички, доколко са реални?!

# 62
  • София
Бяхте до мен, когато една приятелка раждаше с преносване в софийска болница. Роди с ъс система окситоцин, защото преносваше . Бебето е съвършено. Но за болницата нося мнооого лоши новини. И няма да напиша коя е, защото може да  е всяка една...

Имало е ремонт. Имат нови машини. Имат съвременна машина за абсолютно контролирано пускане на окситоцин. Гинеколозите твърдят, че могат да кажат точно след колко време ще се роди бебето.

ВСИЧКИ РОДИЛКИ СА С ТАЗИ окситоцин-СИСТЕМА, цяла болница раждащи са с предизвикано раждане!
Съседката й по легло дори не е разбрала, че е родила предизвикано, мислела, че е естествено.... нямам думи.

Ето до какво доведе техниката...(моля за извинение, че развалям раздумката, а и е почти спам)

# 63
Честита Коледа, момичета!!! Бъдете живи, здрави и все така отзивчиви и подкрепящи Hug

Отново имам питанка: че е възможно да ми изтекат водите постепенно ми е ясно....ама как да разбера дали са води или нещо др. От две денонощия имам такива притеснения и се чудя какво да правя. Моята генеколожка ми предлага да ходя в болница, но аз не съм много навита. Чела съм, че водите се възстановяват с приема на течности, дали е така? И какви може да са последствията ако бебето остане без води? 

# 64
  • ул. "Мечтание"
Доколкото ми е известно не може да остане съвсем на сухо бебето. Ще потърся списъка с неща, които се правят, когато ти изтекът водите, а не е започнало раждане все още.

Добавка:

Открих го.

Пийте много вода (околоплодните води се самовъзстановяват) - средно по 250 мл 8 пъти на ден.
Не позволявайте проверка за разкритие, нито някой да ви пипа по интимните части, не използвайте тампони.
Ако носите бельо трябва да е свободно, да не ви пристяга никъде.
Ако сядате някъде, слагайте под себе си чисти кърпи, минали през сушилнята или току-що изгладени.
Мерете си температурата на всеки три часа докато сте будни.
Вземайте по 250 мг витамин С на всеки три часа докато сте будни.
Никакво вземане на вана - само на душ, когато имате желание.
Яжте лека храна, която не затруднява храносмилането и не води до запек. Не се тъпчете, яжте често и по малко.
Спазвайте перфектна лична хигиена, особено при ходене до тоалетна.
Разхождайте се много, изкачвайте стълби.

Източник: http://www.gentlebirth.org/archives/prom.html

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 14:00 от Lady Frost

# 65
Аз ще се запиша само,че все губя темата.
Четох един старинен лек за родилки за стимулиране на раждане при много закъсняващи след термин (преносващи) бременни.Взимали се 3 пресни кокоши яйца и се варяли 15 минути в 1 литър вода.Бременната изпивала охладената течност.Предполага се че субстанцията на яйцето,предизвикваща излюпването на пиленцето,попада във водата и съобщава на детето,че е време да напусне майчината утроба. Twisted Evil
Това в кръга на шегата. Simple Smile

# 66
Честита Коледа и весело посрещане на Новата година!
За недостига на витамин B12 или фолиева киселина ето какво четох: Преди да се третира за желязодефицинта анемия, трябва да се изключи 5-процентната вероятност анемията да е предизвикана от недостиг на витамин Б-12 или фолиева киселина. Това става видно от MCV - mean corpuscular volume и MCH - mean corpuscular hemoglobin. MCV показва средния размер на червените кръвни телца. MCH показва средното количество хемоглобин на клетка. При желязодефицитната анемия, MCV е нормално, но MCH e по-ниско от обикновено - тази анемия се нарича microcytic анемия. При анемия от недостиг на B-12 или фолиева киселина  MCV  е повишено, но MCH е в норма, тези анемии са macrolytic или megaloblastic анемии.
Ако се установи megaloblastic анемия трябва да се тества допълнително, за да се разбере дали анемията е причинена от недостиг на фолиева киселина или витамин Б-12. Но е добре така или иначе в диетата да се включат източници на фолиева киселина като жълтъци, портокалов сок, пъпеши, ягоди и тъмнозелени зеленчуци или зеленолистни зеленчуци.  

В Silent Knife четох, че мехурът може да се залепи отново, а през това време, както е писала Фрости. Simple Smile

# 67
А тези анемии имат ли някакво физическо проявление? Може ли да се чувствам добре и да имам липса не Б12 например?

# 68
Благодаря Ви, момичета!!!   bouquet
Положението е все същото, работоти които е писала Фрости ги изпълнявам /без много разходки, че едвам ходя Rolling Eyes/ Четох в нета, че се прави реактив с течността за да се провери дали е от околопл. води. Решила съм ако до 2.01. съм си все така да ходя в някой род. дом като отказвам ген. преглед. Стискайте ми палци Hug

Спокойно изпращане на старата и весело посрещане на новата година Hug

# 69
А тези анемии имат ли някакво физическо проявление? Може ли да се чувствам добре и да имам липса не Б12 например?

Не винаги. Може.

# 70
Ами здраве да е  Grinning . Не вярвам да имам такива липси.

# 71
Aз като не влизам в друг подфорум, ви виждам едва сега....
Страхотно е оформена темата Вери, браво!!!  bouquet  bouquet

# 72
slyn4ogled,
в курса за бременни който бях посещавала навремето  ни бяха казали, 4е има някакви ленти4ки, които се продават по аптеките и върху които като се изпишкаш, в слу4ай 4е изти4ат от околоплодните води  ленти4ката се оцветява. Бяха ни препоръ4али да си купим, в слу4ай 4е имаме съмнения. Не помня оба4е ве4е името. Може би да попиташ в някоя аптека.

Стискам палци вси4ко да е наред.

# 73
  • ул. "Мечтание"
Честита Нова 2010 Година! Желая ви много детски усмивки и прекрасни раждания!  :y36:

# 74
Честита нова година, момичета! Пожелавам ви любов, вдъхновение и дано тази година донесе повече промяна към добро!

Общи условия

Активация на акаунт