Раждане вкъщи 6

• 44 477
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
Аз преди доста време подхвърлих тук идеята за съпорт-групи - обмяна на опит и инфромация за домашно раждане в БГ и най-вече подкрепа. Е, май поставихме началото на софийските срещи вчера Simple Smile Във Варна знам, че също си правят такива мини-срещи. Но софийската никак не беше мини Simple Smile Този път бяхме само по  женски - като за начало - но следващия път включваме и бащите. Накъде без тях?! Simple Smile

Може ли повече информация за тези срещи Simple Smile

# 346
  • ул. "Мечтание"
Момичета, може ли една сводка за начините да се проверява разкритието без вагинален преглед?
По непонятни за мен причини съм си изтрила записките по темата.  Sad

# 347
Цитат
, аз имах страх от раждането и закъснях доста на 32 съм.
....и аз съм от изостаналите Tired,на моменти ме обзема панически страх,друг път като си помисля че мога да се доверя на вътрешния си глас и ми става по-покойно.Тук темата,а и разказите в нета за зачестилите напоследък  домашни раждания също действат обнадеждаващо.

# 348
Май и аз съм от изостаналите.На 28 съм.

# 349
Последните ви постове ме карат да крещя: ВЪЗРАСТТА НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!!!! Важно е какво сте правили през тези години и къде е съзнанието ви в момента. 1 г. е необходима за съзнателна поготовка за бременност и е напълно достатъчна, независимо от възрастта!!
Енергията следва мисълта! Затова мислете съзидателно, не зарзрушително Simple Smile

# 350
   Боже, Боже, как на 28 изостанали?? Май много ви мелят бабите наоколо със старите си разбирания. :Р

# 351
Още един крещящ в мое лице Simple Smile
Че аз на 31 години родих първото си дете, а третото у дома на 36 и пак съм на мнение, че може и по-късно Simple Smile)).

Меги, ще добавя, че за вече раждалите дори не е необходима тази година подготовка. На мен ми отне около 2-3 месеца непосредствено преди раждането. Милуш също доколкото си спомням с второ дете е с подобна подготовка.

# 352
Всъщност,баща ми ми мели постоянно на главата,че съм много стара.Кога ще имам деца,кога ще изгледам...

# 353
Ancholina, я по-спокойно  Whistling. Знаеш ли колко роднини, включително най-близки, и приятелки родиха първото си след 30. Възрастта няма никакво значение. На баща си кажи, че детето ти ще се радва на зрели родители, които ще могат да му се посветят и нарадват, защото ще са се наживели и налудували достатъчно. Като родих първото на 25 определено ми беше рано. А като става въпрос за възраст, още не съм затворила страницата, макар че скоро станах на 36. Наслаждавай се на това, което имаш сега, живей пълноценно, а бебето ще се появи, когато му е времето.  Hug

# 354
Благодаря,Milush!

# 355
Фрости, ако търсиш все още сводка за начините на проверка за разкритие, ето.

# 356
  • ул. "Мечтание"
Фрости, ако търсиш все още сводка за начините на проверка за разкритие, ето.

Благодаря! Аз намерих някои неща, но и това ще ми е от полза.

# 357
  • Варна
БИЛКИ, КОИТО ПОМАГАТ ПРИ БРЕМЕННОСТ
от Сюзън Уиид

Мъдрите жени вярват, че повечето от проблемите при бременност могат да бъдат предотвратени, като се обърне внимание на храненето. Сутрешното гадене и промените в настроението са свързани с ниски нива на кръвната захар; болките в гърба и силните родилни болки често са резултат от недостиг на калций; разширените вени, хемороидите, запекът, петната по кожата и анемията показват липса на специфични хранителни вещества; прееклампсията, най-сериозният проблем при бременност е форма на остро недохранване. Отличното хранене включва чиста вода, чист въздух, изобилна светлина, взаимоотношения, пълни с любов и уважение, красота и хармония в ежедневието, радостни мисли и жизненоважни хранителни вещества.

По време на бременността хранителните вещества изграждат клетките, които формират допълнителен половин килограм мускулатура на матката, нервите, костите, органите, мускулите, жлезите и кожата на плода, околоплодната течност, плацентата и 50% допълнителен обем на кръвта. Изграждат и долъпнителни клетки в бъбреците и черния дроб, за да се разграждат отпадъците на две човешки същества, не само на едно.

Диворастящите и органични храни, семената и билките са най-добрите източници на витамини, минерали и други хранителни вещества, нужни през бременността. Най-добре бременната жена сама да събере своите билки - да се разтяга, навежда, диша, движи, докосва земята, да разговаря с растенията и да се открива за техния духовен свят.

ТОНИЗИРАЩИ НАПИТКИ ПРЕЗ БРЕМЕННОСТТА

От хиляди години опитните жени препоръчват билкови тоници за бременност и раждане. Тези треви са доказали в практиката, че са безвредни и забележимо ефективни. Тонизиращите билки подобряват общото здраве, като баласират и поддържат потока на енергията и фокуса в тялото.

Тониците премахват неразположенията и предотвратяват сериозните проблеми. Те добавят жизненоважни минерали и витамини, увеличават енергията и подобряват тонуса на матката. Някои от тях не се препоръчват при бременност, или е подходящо да се използват само в последните й седмици.

Тониците, които се препоръчват при бременност трябва да се пият редовно, за клетките те са като упражненията за мускулите; няма полза, ако се правят от дъжд на вятър. Разбира се, дори епизодичното им приемане при бременност ще е от полза, защото те съдържат хранителни вещества. Но истинската полза се получава, когато се пият поне 5 пъти седмично.

Ето няколко прости предложения, за да свикнете да ги пиете - бременната жена може да замени сутрешното си кафе със силен чай от коприва. Или може да запари малко  листа от малина, да охлади напитката и да я пие вместо газирани напитки, вино или бира. Жените от много култури са използвали през вековете следните билки за здрава бременност:

Чай от листа на малина

Запарени като чай или отвара, листата от малина са най-известни и най-широко използвани като най-безопасния от всички тоници за матката и бременността. Те съдържат фрагрин, алкалоид, който тонизира мускулите в областта на матката, включително и самата нея.

Повечето от ползите, които се приписват на редовната употреба на чай от листа от малина през бременността се дължат на витамините и минералите, които съдържа растението. Трябва да отбележим високото съдържание на витамин С, присъствието на витамин Е и лесно усвояеми калций и желязо. Листата от малина съдържат и витамини А и В комплекс, много минерали, например фосфор и натрий.

Ползите от пиенето на чай от листа от малина преди и по време на бременност са:

- Увеличават плодовитостта както у жените, така и у мъжете. Комбинирани с червена детелина са чудесен билков лек против безплодие.
- Предотвратяват спонтанните аборти и кръвотечението. Листата от малина тонизират матката и предпазват от аборт и от следродилен кръвоизлив, причинен от отпусната или атонична матка.
- Облекчават сутрешното гадене. Много жени потвърждават, че са получили облекчение на гаденето и стомашните си проблеми при бременност.
- Намаляват болката по време на и след раждане. Като тонизират мускулите, използвани през бременността и раждането, листата от малина премахват много от причините за болезнено раждане и дълго възстановяване. Това естествено не премахва болката при разширяването на шийката на матката.
- Подпомагат изобилната секреция на кърма. Високото минерално съдържание в листата от малина подпомага производството на майчино мляко, но стипчивостта им може да пречи при някои жени.
- Помагат за бързо и леко раждане. Листата от малина помагат на матката да работи без допълнително напрежение. Те не правят контракциите по-силни, но помагат на контрахиращата се матка да действа по-ефективно и по този начин правят раждането по-лесно и бързо.

Листа от коприва

Макар и по-малко известни като тоник за бременни, листата от коприва са чудесно подхранващо средство и заслужават по-добра репутация и по-широка употреба. Те имат репутация, че съдържат повече хлорофил от другите треви. Списъкът от съдържащи се витамини и минерали включва почти всички, известни като необходими за човешкото здраве и растеж.

Особено голямо е съдържанието на витамини А, С, Д, К, калций, натрий, фосфор, желязо и сяра. Цветът на отварата от коприва е тъмнозелен към черен. Вкусът е силен и богат. Ако близо до вас расте коприва, използвайте пресните връхни листа през пролетта за чай.

Някои бременни жени редуват седмица чай от коприва, седмица чай от листа от малина; други пият чая от малинови листа до последния месец и после минават на коприва, зад аси осигурят големи количества витамин К в кръвта преди раждането.

Ползите от чая от коприва преди и през бременността са следните:

- Подпомага работата на бъбреците. Чаят от коприва силно се препоръва на жени, застрашени от хемодиализа. ТЪй като бъбреците трябва да пречистят 150% от нормалния кръвопоток през по-голямата част от бременността, способността на копривата да ги подхранва и укрепва е от изключително значение. При редовна употреба на чай от коприва, всяко натрупване на минерали в бъбреците, като песъчинки или камъчета, нежно се освобождава, разгражда и извърля.
- Увеличава плодовитостта и на мъжете, и на жените.
- Подхранва майката и бебето.
- Облекчава крампите в мускулите на краката и другите спазми.
- Намалява болката по време на и след раждане. Високото съдържание на лесноусвоим калций помага да се намалят мускулните болки в матката, в краката и по други места.
- Предотвратяват кръвоизливите след раждане. Копривата е чудесен източник на витамин К, освен това увеличава наличния хемоглобин, а това са двата фактора, които намаляват вероятността за кръвоизлив след раждане. Пресен сок от коприва, приеман по една чаена лъжичка намалява кървенето след раждане.
- Намалява хемороидите. Меката стипчивост на копривата и общото й подхранващо действие стяга и укрепва кръвоносните съдове, помага за поддържането на артериалната еластичност и подобрява устойчивостта на вените.
- Увеличава количеството на кърмата.

Оттук: http://www.susunweed.com/Article_Pregnancy_Problems.htm

# 358
Lilibon,чудесна статия.

# 359
  Лилибон, bouquet  newsm20 newsm20

Следващата среща за домашно раждане в София ще е на 11 април, който се интересува да ми пише ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт