Раждане вкъщи 6

• 44 478
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
Значи блазе ни на бременните,дето живеем в Малинова долина. Wink

Интересно ми е липата или лайката какво ли действие имат?
Също така,според вас,какви са подходящите аромати (за ароматотерапия) за едно горещо лятно домашно раждане?Ароматите на ванилия,шоколад и канела вече отдавна са прибрани за другата зима,та се чудя какво да си набавя-зелен чай за ободряване или по-скоро нещо за отпускане като лавандула?

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 16:28 от dimitriana

# 361
Дими, вземи си аромат, който харесваш, който ти носи отпускане, спокойсвие, радост.
Клер препоръчва чай от канела, заради сгряващия ефект. Нужна е много топлина (нищо, че ще е горещо), защото се губи много топлина при раждането.

За липата и лайката трябва да се потърси конкретно, аз не съм попадала на нещо, освен успокояващото действие на лайката..

# 362
А някаква среща във Варна няма ли да има?

# 363
Ще има. Не знаех, че ти е удобно да идваш до Варна. Прати е-мейл, за да се разберем.

# 364
За лайката само да споделя, какво прочетох в една книга за акушерки. В никакъв случай клизма с лайка, може да доведе до силно кръвотечение след раждането на бебето. Авторката е имала такива случаи и се е справила с подходящото хомеопатично, но ако планувате неасистирано раждане в БГ, да си имате едно наум.

# 365
Лолита, направо ме "разби"! Не знам кой ще тръгне да си прави клизма при раждане вкъщи (напълно излишно е при положение че тялото само се очиства така добре, че е възможно да няма дефекация следващите 2-3 дни!) Още повече на някой да му хрумне да е с лайка.... Но е хубаво, че даде това инфо - свят широк - хорара всякакви!!

# 366
Искам да ви благодаря за страхотните теми за домашното раждане. Най-накрая успях да прочета и шестте теми Simple Smile

Преди да забременея не съм се интересувала от раждането, но винаги съм мислила, че това е нещо естествено, което ако всичко е нормално трябва да стане без интервенции и лекарства. Когато забременях, започнах да търся болница, в която да раждам, както е общоприето. И бях ужасена от всичко, което трябва да преживееш там, дори всичко да е наред. Първоначално от клизмата и бръсненето, после разбрах, че това е най-малкото. Ровейки се Интернет, разбрах че раждането може да е приятно и красиво, че е важно да се чувстваш защитен и спокоен, да си заобиколен от любими хора, да имаш тяхната подкрепа, че емоционалното ти състояние е много важно в този момент. Разбрах, че много от болничните практики пречат на естественото раждане и дори предизвикват усложнения. А и това, на което трябва да подложа детето си при едно болнично раждане също не е по-малък стрес.
В България, най-доброто, което мога да направя за мен и моето дете е да го родя в къщи. Благодарна съм ви за многото споделен опит и знания, и за разказите за вашите домашни раждания. Те ми помогнаха да се подготвя психологически и физически.

За сега имам една прекрасна лека бременност. Терминът ми е на 1 юни и вече не остава много време. Много ми се иска да мога да родя детето си вкъщи в присъствието на неговия татко, на който съм безкрайно благодарна за това че ме разбира и подкрепя напълно. Но все още имам някой страхове, които могат да ми попречат. Най-много се притеснявам от това, че ние живеем под наем в София и имаме хазайка, която обича да си вре носът навсякъде. Не знам как ще успея да скрия това, че раждам от нея, а ако тя разбере със сигурност няма да го приеме нормално. А и аз няма да се чувствам спокойна, като знам, че тя е наблизо. Надеждата ми е да я няма точно тези дни, тъй като тя не е постоянно при нас. Ние живеем в къща в Княжево и тя зимата си живее в апартамент в София, но лятото прекарва повечето време при нас Sad Също се притеснявам и от това, че не съм виждала досега новородено бебче на живо и че няма да знам какво да правя с него, но мисля, че с това ще се справя Simple Smile

# 367
  bouquet Благодаря и аз!   bouquet
Попадам в темата през Гугъл, търсейки подходящи чайчета за бременни,
а намирам толкова интересности тук!  newsm20

# 368
  • София
  *Daja* успех с раждането и най-важното здраво бебче накрая. А за началото едно от най-важните неща е кърменето, а за това има много информация. Мога да ти препоръчам организираните от националния комитет по кърмене лекции в МД, където може евентуално да се запознаеш и наживо с Мег  Heart Eyes

# 369
Мег, и аз бях озадачена до прочета подобно нещо в книга написана от акушерка, която придружава дом. раждания. Просто тя споделя, че и се е случвало жени на своя глава да си направят клизма с лайка преди да и се обадят на нея. Crazy Затова и предупреждава за евентуални последици, които е наблюдавала.
Понякога на хората им хрумват странни работи. И аз не бих капала отвара от лайка в носа на няколко седмичното си бебе, но една позната по съвет на майка си го беше направила. Confused

*Daja* , едно прекрасно и необезпокоявано от никого раждане. Heart Eyes

# 370
Дая, много хубаво те е посъветвала Айла да се подготвиш теоритично  и за кърменето - това е най-важното за едно домашно родено бебе - да знаеш как да го кърмиш и какво да правиш. Хубавото е че, това е лено и бързо и се научава Simple Smile А лекциите в МД са много удобни - бързо и лесно получаваш точно информацията, която ти трябва.
Ние и на срещите за домашното раждане ще поговорим за кърменето, но тава ще е по-натам, вероятно края на май или началото на юни, което може да е късно за теб...

Мила от Марс, добре дошла на Венера Simple Smile

# 371
Благодаря ви за съветите! Аз съм абсолютно за кърменето.
А лекциите в МД като поредица ли са или е достатъчно да се отиде на една? Видях, че следващата е тази събота, съвсем на време сте ме информирали Grinning

# 372
  • София
  Не са поредица, д-р Попиванова и Хедра засягат всичко основно свързано с кърменето, като може да се задават и въпроси след това.

# 373
Момичета от Варна и околностите (близки и по-далечни), следващата седмица в четвъртък, 29.04, от 16.30 ч. ще направим среща на варненската групичка за подкрепа за активно и домашно раждане и ще имаме удоволстието Меги да присъства. Моля, тези, които се интересуват, да ми пратят емайл на ЛС, за да имам начин за бърза връзка в случай на необходимост от промяна. А, ако има някой, за който този час е крайно неудобен, моля да ми пише кога предпочита, за да се опитаме да се съобразим.

# 374
Днес за първи път си купих 9 месеца - и попаднах на статия за домашното раждане:
http://www.9m-bg.com/index.php?p=cat_inner&sub=1&id=3512

Общи условия

Активация на акаунт