Раждане вкъщи 6

• 44 454
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
...

- ако някой ходи в болница след раждането, нека да има предвид да си занесе и плацентата. Раждането се смята станало в болница (и болницата си получава парите за това!!!), ако плацентата е паднала в болницата, но и да не е паднала там реално, важното е да я имат "на склад", за да си всемат парите. Така че, направете им този подарък, за да си осигурите по-приемливо съествуване там за 2-3 дни или колкото е необходимо.
   Хитряги. Simple Smile А тук, в Германия, като отидох с плацентата, не само че си платих престоя, ами и отначало се опъваха - да съм останела без бебето, а и пелени не искаха да ми дадат, защото не било родено там... Crazy

# 406
Аз изпадам малко в отчаяние. Не се чувствам готова за раждане у дома, а не искам и по стандартните процедури в болница. Не знам какво да правя. Отчаяно издирвам лекар, който да се съгласи на поне елементарни неща - да ме изчака, без окситоцин, без пукане на мехур, да не раждам легнала, да гушна веднага бебе и т.н... Явно искам много, как пък не се намери един в София!!?? Sad

# 407
Азалеа, не се отчавай, моля те!! Мисля, че има и среден път - да изкараш максимално време от първа фаза вкъщи, а само за финала да отидеш в болницата. Може до последно, докато имаш сили и се чувставш способна, да обикаляш около болницата без да влизаш, и дето се казва в приемния кабинет да родиш с мъжа ти до теб Simple Smile Тогава няма да има кой да вземе бебето и ще го дадат или на мъжа ти или на теб Simple Smile
Ако искаш, ела на една от срещите ни за домашно раждане (следващата ще е на 15-ти или 16-ти) и ще поговорим какво можеш да направиш и как да се подготвиш, така че действително в последния момент да отидеш Simple Smile

Птиче, това е защото тук по закон родилната помощ не е за сметка на родилката, дори когато последната не е здравно осигурена - винаги си прибират парите от касата, не може да ги искат от родилката... От нея могат да вземат пари само за екстри - избор на екип, на стая и пр...

# 408
Meg, благодаря за подкрепата! С удоволствие ще дойда, само да знам къде и кога ще е срещата. Съпругът ми също предлага да отида в последния момент, имам едно вътрешно усещане, че този щът ще е по-бързо от първия път, така че вероятно ще обикалям около някоя болница. А и от сега имам доста силни контракции, терминът според д-ката е на 8-ми юни.

# 409
Азалеа, по принцип говорихме за 15-ти, но той е работен ден, та може и на 16-ти да се преместим. Още не сме се уточнили напълно. Ще ти пиша на лични къде и кога (обикновенно гледаме да е в ранния следобед, когато хлапетата спят)

# 410
...Отчаяно издирвам лекар, който да се съгласи на поне елементарни неща - да ме изчака, без окситоцин, без пукане на мехур, да не раждам легнала, да гушна веднага бебе и т.н... Явно искам много, как пък не се намери един в София!!?? Sad
Може малко да помогна. Виж това...към средата на предаването се говори за естественото активно раждане. Явно има такъв лекар и болницата е в София. (не знам подробности, но мога да попитам) Hug

# 411
  • ул. "Мечтание"
Да не ви охлаждам ентусиазма, но на приказки всичките доктори са за естественото активно раждане, не слагат системи, можеш да сменяш позата и ала-бала, но обикновено действителността е друга.  Rolling Eyes Да не говорим, че представите на докторите за естествено раждане са доста по-различни от реалното естествено раждане.

Но се радвам, че поне все повече се говори за тези неща!  Wink

# 412
Изгледах предаването по БНТ, но не ме кефи.На Олга почти и не й се отдаде да говори.Предимно доктора се изказваше.
Почти всички интервюирани със секцио.И овдещите като че ли имаха страх от естественото раждане, пък за домашно да не говорим.
Интересно ми е при кой лекар и в коя болница е имала шанса да роди права и с гръб към екипа жената от репортажа?
Накой дали знае?

# 413
Ох, само се ядосах на този рертаж  #Cussing out При все че секциот по желание в България няма като опция!!! Те продължават да си говорят за избор и  как да изберем, а секцио се прави само по медицински причини!!! Въпреки че у нас тези причина виче са толокова всеобхватни, че вясяка жена с мялко повече желание може да влезе вътре...

И как веднъж пък не се сетиха да поканят раждала жена АГ!!! Аман от мъже!! Какво знаят те за раждането?!?! КАКВО???

# 414
  • ул. "Мечтание"
И как веднъж пък не се сетиха да поканят раждала жена АГ!!! Аман от мъже!! Какво знаят те за раждането?!?! КАКВО???

Как се реже!  Whistling

Е, веднъж гледах но bbt интервю с шефката на ТК... Мазно, мазно обясняваше как винаги се съобразявали с желанията на родилката, колко внимателно се държали, как правели всичко възможно да се чувстват добре и спокойни... Ако не й знаех бъкиите даже щях да й повярвам!  Sick Гадове! #Cussing out

# 415
Има нещо по-дълбоко от лекарите и техните методи,а това е сексуалното възпитание на момичето.
Ако майка ти ти каже "абе боли си раждането,ама се търпи",както казват повечето на дъщерите си още преди да са забременяли и дори включи някоя ужасяваща подробност, никой лекар няма да успее да те навие да родиш вагинално.А какво знаят майките ни?Как са раждали те,знаете ли?Аз зная за моята и ми беше трудно да открия и другата страна на раждането.
Моите дъщери ще знаят друго.Научете и вие децата си,пък лекарите ги оставете да си оперират.Все пак всеки си избира как и колко деца да ражда.Може би и това е вид естествен подбор.

# 416
  • ул. "Мечтание"
Всъщност си адски права, dimitriana! А и имам чувството, че като цяло това е тема табу.  Sad Моята майка е раждала мен и брат ми със секцио, но нищо повече не знам, та не се изненадвам, че и аз стигнах до там.

# 417
  • Пловдив
Подкрепям dimitriana. Всъщност моето раждане повтори дословно раждането, което майка ми е имала с мен. И да, трябва да възпитаваме дъщерите си. Моята е само на 6 и вече твърди, че раждането боли, че жената трябва да напъва, че вика и че е гадно - със сигурност не го знае от мен. Гледала го е на филми по телевизията. Сега се опитвам да и обясня, че раждането на дете е нещо много хубаво (защото тя ми заяви, че сигурно нямало да ражда) и изобщо не боли (в това последното имам намерение да се убедя сама  Simple Smile).

# 418
Предаването ми направи отвратително впечатление. Водещата ме срази с репликата след показания разказ на активното болнично раждане, че за нея това било геройство и тя нямало да се подложи на това.
Чиста проба промивка на мозъци в посока "тия-раждащите-нормално-и-активно-са-пълно-куку"
Че мъжете знаят да правят деца и режат е вярно. То за друго и не ги бива. Stop
Димитриана, много си права точно за това. Благодарение на майка ми имам положителна настройка към раждането, защото по женска линия разказите за ражданията са били не като хорор трилър, а като нещо естествено, болезнено, но с много красив завършек.
Затова и моята настройка беше такава и успях и трите си деца да родя активно и естествено.
А дъщеря ми чува от мен само красиви неща за ражданията ми и обича да слуша разказите ми и за тримата.

# 419
Всъщност искам да се поправя.Сексуално възпитание,което вклюва раждането би трябвало да се засегне и при момченцата.
Все пак и те имат право да знаят какви са здравословните последствия от обезболяващите,секциото,раждането преди термин и т.н за собствените им деца. Peace
Само дето нямам идея кога са готови за подобно нещо. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт