Раждане вкъщи 6

• 44 120
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Здравейте и от мен,

Аз също се замислих за раждане вкъщи, мъжа ми и той е съгласен, но някак си ме е страх и се притеснявам, че недай си боже ако има някакво усложнение и стане нещо, което е можело да се предотврати ако съм била в болница никога няма да си го простя, а и никой няма да ми го прости от семейството......Бих родила в нас , ако при мен има акушерка, която да ми помага и ако стане нещо да може да реагира..едно време жените са раждали в тях, но при тях винаги е имало жена която се е занимавала точно с това, да изражда деца......Но все пак съм много доволна от информацията , която получих, ще направя всичко възможно да избегна системите и окситоцина, като отида по-късно в болницата, също така искам да родя във вода, а ми казаха, че в нашата болница в Пловдив позволявали да заемаш каквато поза искаш във ваната, надявам се наистина да  е така, не знам как ще се преборя с това да отрежат пъпната връв малко по-късно, но ще пробвам.....Надявам се един ден и в България домашното раждане да бъде законно и да има акушерки, които да се занимават с това или поне да има болници , в които да можеш да родиш наистина естествено......

# 511
За домашното раждане в Русе - потърсете Людмил от Арбанаси. Той изражда жена си, а тя е от Русе.

# 512
radhika благодаря за инфото. Аз за Людмил четох много и се възхищавам на смелостта на семейството му.
Между другото, аз забравих да уточня. Все още не съм бременна. В момента сме в процес на правене ако мога така да се изразя. Решила съм, че искам едно нормално в истинския смисъл на думата раждане. Надявам се да можем да го осъществим, но дотогава има доста време.

# 513
  • Пловдив
А в Пловдив има ли някой , който изражда деца в домашна обстановка.....

# 514
  • ул. "Мечтание"
А в Пловдив има ли някой , който изражда деца в домашна обстановка.....

Не и официално.

# 515
  • Пловдив
За съжаление, официално акушерките нямат право...

# 516
Предварително разговарях с един мъж, израждал 5 пъти жена си в къщи от Урал, бях чела книги за домашното раждане, но мъжът ми не се съгласи да ми помага в къщи. Обаче аз си правих клизми, пих чай, движих се до последно, вземах хомеопатични лекарства, разтривах се с етерични масла, и в резултат отидох с 10 см разкритие и за 15 минути родих без система. Радвам се много на този си успех, защото това ми е второто раждане, но родих на 41 години и дотогава лекарите ме гласяха за секцио поради възрастта.

# 517
  • София
Поздрави, Radhika!!!!! Peace  bouquet

това в Русе ли се случи?
само се чудя докато пътуваше към болницата как бяха контракциите? намаляха ли, не беше ли много болезнено пътуването?

# 518
Контракциите бяха увеличаващи се. Хомеопатичните помагат да са ефективни контракциите и да има разкритие. А Игнация амара - хомеопатично лекарство действа като бусколизин,т.е. смекчава спазмите. Пътят до болницата ми се стори много дълъг. И още повече че трябваше сама да си нося багажа през коридора и асансьора. Явно хората си мислеха, че има още много време до самото раждане, но не беше така.

# 519
Чстито и от мен!Интересно ми е кой е този мъж,който е израждал жена си 5 пъти-просто му свалям шапка.  bouquet
В кръга на шегата,но на мен ако ми беше трето дете щях да му тегля една на мъжа ми и да си раждам сама вкъщи.За 15 минути не си заслужава разкарването. Joy

# 520
  • Пловдив
Предварително разговарях с един мъж, израждал 5 пъти жена си в къщи от Урал, бях чела книги за домашното раждане, но мъжът ми не се съгласи да ми помага в къщи. Обаче аз си правих клизми, пих чай, движих се до последно, вземах хомеопатични лекарства, разтривах се с етерични масла, и в резултат отидох с 10 см разкритие и за 15 минути родих без система. Радвам се много на този си успех, защото това ми е второто раждане, но родих на 41 години и дотогава лекарите ме гласяха за секцио поради възрастта.

Били ми казала какви са тези чайчета и хомеопатични и кога трябва да започнат да се пията, защото живот и здраве и аз искам да отида колкто се може по-късно в болницата, макар че не знам дали е удачно след като искам водно раждане, но определено не искам никакви системи..Simple Smile

# 521
Много е важна ролята на мъжа. В смисъл, той помага, като извършва всички необходими физически действия вместо акушерка или лекар.
 Но несравнено по-важна е ролята на мъжа в психически план. Жената има нужда именно от такава помощ - любящ мъж, който допринася за създаването на спокойствие и хармония, които са така необходими по време на раждането. Той е този, който запазва спокойствието, но и устрема, когато жената има на моменти ги губи в родовия процес. Защото раждането си е раждане. То си е рисков процес и следва да се направи всичко възможно в психичен план, за да се обезпечи родилката със съответните психични сили. Те са решаващи. А това може най-добре да направи бъдещият баща на детето и любящ съпруг.

# 522
Много е важна ролята на мъжа. В смисъл, той помага, като извършва всички необходими физически действия вместо акушерка или лекар.
 Но несравнено по-важна е ролята на мъжа в психически план. Жената има нужда именно от такава помощ - любящ мъж, който допринася за създаването на спокойствие и хармония, които са така необходими по време на раждането. Той е този, който запазва спокойствието, но и устрема, когато жената има на моменти ги губи в родовия процес. Защото раждането си е раждане. То си е рисков процес и следва да се направи всичко възможно в психичен план, за да се обезпечи родилката със съответните психични сили. Те са решаващи. А това може най-добре да направи бъдещият баща на детето и любящ съпруг.
Като раждала вкъщи с моя си мъж съм съгласна с теб изцяло за нуждата от емоционална подкрепа.Само не разбрах какво му е толкова рисково на това  раждане...поне на домашното,в болницата преди години добих идея как не трябва да се ражда и колко много вреди могат да ти нанесат-не само теб,но и бебето ти.

# 523
Нямам предвид раждането в болница или в къщи, а самото раждане. Знаем, че и за детето, и за майката е натоварване. Както се казва в Библията "Когато ражда жена е на скръб. Като роди, забравя"

# 524
И все пак раждането е един нормален физиологичен процес,а не патологичен

Общи условия

Активация на акаунт