Раждане вкъщи 6

• 44 366
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
Преди да родя си мислех, че знам достатъчно за кърменето, а се оказа, че не е така. Изпраднах в един период на депресия и бях шаш паника. Мина време докато опозная детето си и да разбера, че всичко което се случва с нас е нещо нормално, но е нямало кой да ми каже тогава.  Не съм чела книги за кърменето, но при нас кърменето беше нон стоп. Като заспи и след 30 мин. рев. Чудех се какво става - дали е от колики или не му стига млякото. Даже го дохранвахме с АМ за което после съжалявях. Бяхме и в период на кърмаческа стачка, но с помощта на консултант решихме проблема. Така, че имай в предвид, че бебето ще иска да суче почти непрекъснато първите 2-3 месеца. Може и при не всичките бебета да е така, но при нас беше така. Дори сега все още кърмим почти през час-два макар, че сме на 1,4 годинки, а повечето деца на тази възраст вече не сучат. Нямам приятелки и познати, с такъв опит. Така, че избягвам да казвам, че все още кърмя, за де не ме гледат странно макар, че не ми пука. Детето ми е по важно. Стигнахме дотук, защото имам силно желание да кърмя въпреки трудностите, които имаме, като кърмаческа стачка и недостиг на мляко. Но с упоритост и с желание всичко се постига. Иначе чувството да кърмя ме изпълва с удовлетворение, че правя нещо за детето си. Желая ти успех!

# 706
sisilina благодаря за съвета. Ще го имам впредвид, че в началото може и да сме като скачени съдове  #Crazy

# 707
 Новородените трябва да сучат хубаво минимум 8 пъти в денонощието, но често е и 12-13 пъти (няма горна граница). Ние минахме на 10 кърмения, когато зверчето чукна 9 месеца Whistling

# 708
Здравейте,
От известно време си мисля, даже мечтая за домашното раждане на второто ми дете. За съжаление имам доста противопоказания.  Имам едно секцио, таткото няма да бъде в България, бабите са против, а и не си представям да разчитам на помощ и подкрепа от тях точно в  този момент. Засега плана ми е да се подготвя максимално за раждане вкъщи и да процедирам както усетя нещата в момента.
dora7511 прекрасен разказ за прекрасно раждане, благодаря, че го сподели  Hug

# 709
Дикс, това лято имаше дъжд от домашни бебета след предишно секци, че даже и след две предишни оперативни радания!
Ако желанието ти е да родиш вкъщи, но няма кой от близките ти да те подкрепи в момента на раждането, може да помолиш близка приятелка да се грижи за по-голямото дете, стига да е ОК с плановете ти.
Планът ти да се готвиш за желаното, но да действаш спрямо обстоятелствата на момента, е най-доброто, което можеш да направиш! Simple Smile

# 710
Да споделя за нощното хранене на бебетата в болницата - дори бебетата да не са при вас, както беше при  нас, ако сте настоятелни и ги помолите няма да ви откажат вие да ги нахраните - едната нощ ми позволиха аз да отида и да си го накърмя, а другата нощ им оставих изцедено мляко, което да му дадат.

# 711
Още едно домашно момченце в София снощи  Heart Eyes Да им е живо и здраво на смелите родители!!! Отново уникален случай - плацентата излезе 12 часа след раждането!  Whistling
Равносметката за 2010 дотук - 15 домашни бебета в България!

# 712
Браво! Да им е честито бебчето и  да ги радва.

# 713

НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ, ЧЕСТИТО!

Ще има ли номинации за домашно бебе на годината?

# 714
Хе-хе, Бащатко  Laughing Ами те всичките са бебе на годината за родитеите си и всички техни близки  Heart Eyes
Всяко едно от тези раждания беше уникално, както и всяко от родените бебета  Heart Eyes

# 715
Не знам за бебе на годината,но аз имам номинация за дула на годината (и това не е моята щерка,Мег). Wink

# 716
# 717
Този приз, без каквито и да е номинации, се връчва директно за цялостно творчество.

# 718
Още едно домашно момченце в София снощи  Heart Eyes Да им е живо и здраво на смелите родители!!! Отново уникален случай - плацентата излезе 12 часа след раждането!  Whistling
Ей, а на сайта homebirth.beinsa.info има само 7. Дайте ги останалите, да ги сложа там.

# 719
Людмил, трябва първо да питаме родителите дали желаят публичност за разказите Wink

Общи условия

Активация на акаунт