Отговори
# 600
Честит рожден ден Белинда! Желая ти много здраве, щастие, да те слушат и обичат любимите хора и да се радвате един на друг!

Чета ви редовно, гледах всички снимки - много са ни сладки дечицата  Heart Eyes, но нещо все или нямам време или настроение да пиша  Tired

# 601
Честит рожден ден,Белинда !!!   bouquet
Ели днес така ревна като отидох да я взема от яслата  Confused,не ще да си тръгва  ooooh!
И тя иначе използва и двете ръце , и се катери на масата , и не дава да и слагам фиби /но не че съм се засилила де,имам си аз едно наум  Wink/

# 602
Белинда, честит рожден ден! /почти на патерица/ Да си жива и здрава и много обичана!   bouquet
Гледам въпросите за самостоятелното хранене обсъждате. Петър още е много далеч от тази фаза, само твърди неща му давам да яде сам, защото иначе става страшно. Той и не може да стои на едно място докато яде, трябва да обикаля из къщата. Постоянно трябва да го държа под надзор, защото иначе обикновено ходи да храни кучето. Взех му сега един корнфлейкс от простите /в смисъл без ядки, какао и т.н/ и му давам да си зоба от него /така поне яде на едно място и не го разнася из къщи/. С шишето пък ръси сокове и мляко по пода и по леглата. Шишето му уж е от неразливащите се, но той му е намерил цаката, като натиска накрайника надолу и то си пуска обилно. Днес беше изстискал цялото си шише с кисело мляко върху огледалото и го сварих да маже с ръце по него  Crazy. Абе художник си отглеждаме май...
 Напоследък се включва на обяд и на вечеря на нашата маса, покатерва си се на стол /детския стол вече май спокойно можем да го изхвърлим, защото е ЪПсурТ да седне на него/. Единственото нещо обаче, което яде с огромно удоволствие, са маслините.

# 603
  • Варна
Белинда, Честит Рожден ден! Много да те слушат мъжете у вас и на ръце да те носят!  bouquet

# 604
Здравейте мами, не пиша често, но ви чета почти редовно.
Много са хубави и пораснали всички деца! ( пу-пу)   bouquet
Белинда, честит рожден ден! Бъди жива и здрава!
И ние сме в групата на болните  ooooh!, тази сутрин Нана се събуди с 37.5 и само 2 часа по-късно вече се тресеше цялата ( почти 15 минути през които аз щях да колабирам от ужас) със над 39.5 . Пие антибиотик вече и сваляме с нурофен и панадол. Дано мине бързо. Доки каза , че сега имало вирус с 3 дни температура , леко разстройство, сополи и последваща кашлица... явно не е само вирус.
Иначе приказва много госпожицата ни и всеки ден си имаме нова дума. ( да завърша поста с нещо положително все пак)  Rolling Eyes

# 605
Пак има болнички  Confused Бързо да се оправят  Flowers Four Leaf Clover

И аз съм чувала, че болката в ухото е особено неприятна и силна. НБМ, повечето капки за очи, ги изписват и за нос. Но не знаех, че и за уши ги дават.

Тази нощ пак спахме  fingerscrossed Друго си е  Grinning

Катето почна да казва "да" и то на място  Laughing

Голям проблем имаме с косата й. По-точно аз имам, а на нея явно не й пречи  Laughing Не дава да я реша, а за подстригване е абсурд. Ама бретонът й влиза в очите. А шнолки не смея да й слагам да не ги глътне.
И онзи ден не издържах и го офъках с ножицата на 2-3 опита. Жал ми стана, че много плака и съпротивлява и се отказах да го изравнявам. Кривичък е, но й се откри лицето и е много сладка  Heart Eyes
Като спи, косата над тила, много се оплита - направо става на гнезда. Но си стои така, категорично отказва да я разреша.

# 606
НБМ,
дълги години имах проблеми с отити с големия син. Започна да ги прави малко преди две годинки. Основната причина за събиране на секрети там е късата евстахиева тръба в ранна възраст и преминаване на възпаленията от нос-гърло към ушите. Лекували сме и бактерии, но всяка хрема беше последвана от отит. После всичко слизаше и към бели дробове.
Най-важното, за което те съветвам е, да не се доверяваш в никакъв случай на педиатър. Понякога в такава ситуация има замесена и трета сливица, която лесно се възпалява. Основното, за което трябва да се грижиш е детето да запази слуха си. Защото при нелекувани ушни възпаления се стига до това, дозасягане на слухов нерв и пр.
Момо такъв антибиотик е пил, не сме имали проблеми. Редовно се изписват и очни капки и противоалергични. Но при нас винаги се стигаше до оперативно премахване на секрет и поставяне на макари. Това не ти го казвам , за да те плаша. За лечението какво да ти кажа...има форум "Трета сливица" тук и там много софийски мами дават координати на специалисти. Така че, успех и бързо оздравяване. дано не се окаже слабо място.

# 607
ЧРД Вале на патерици! Още хубави пътувания тази година ти пожелавам!

Ра, не мога да се съглася с теб на намека ти за не на насилието над пациентите
Ти говориш за хора, които са болни или леко луди
Жените, които искат нормално отношение при раждане не са нито болни, нито луди
Отделно пък, че всички болни заслужават хуманно отношение и имат право на информация

И Ели беше с три дни температура, боляха я уши и гърло, едното ухо беше зачервено, имаше и хрипове от задна хрема
Изписаха и антибиотик на 4-5я ден от началото на болестта, когато вече нямаше температура, заради ушенцето
Не и го дадох разбира се, знаете, че съм против, а и детето не беше вече видимо страдащо или болно, хремата и водниста, кашляше по три-четири пъти на ден
При бактериална инфекция обикновено секрета от носа поне е зеленикав или жълт и е добре да се пусне антибиограма
Болките в ушите също не е задължително да са от бактериална инфекция и в такъв случай какъв е смисъла от антибиотика? Аз капя отипакс на Яна, на Eли също капнах веднъж сега
Според мен при чести отити или такива възпаляванки на уши - при УНГ специалист, а не при педиатър, пидиатъра винаги се презастрахова и изписва антибиотик, който майката в паниката си дава

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 10:33 от ДеЩоВиди

# 608
Михаил се храни с дясната ръка, за останалите дейности не съм обръщала внимание коя предпочита.

И ние сме на вълна катерене, но до масата не стига, просто защото аз му осуетявам плановете в зародиш  Mr. Green

Прически и аз правя вече  Crazy Като докопа ластичка, тича към мен, дава ми я и си показва главата да му я сложа  #Silly

Горкото Мишле, изкарва доста дълги периоди без никнещи зъби, но като тръгнат после, та по 4 наведнъж. Вече се показаха 2 – между кучешките и кътниците(срам и позор не знам как се казват  Embarassed). Още 2 са на път.

Не помня дали писах, но през нощта много се плаши, буди се с писък и после по половин час не можем да го успокоим. Постоянно оглежда стаята и сочи нещо във въздуха или гледа надолу към краката си. Като се успокои пък, вече се е разсънил и започва да раздава целувки  ooooh! Надявам се да е от зъбите и скоро да спре с тези пронизителни писъци посред нощ. Много ми е жал  Tired

Да се оправят бързо всички болнички  Praynig

# 609
Ходихте ли на протеста?
Разкажете как мина, какво стана, още не съм гледала новини.

# 610
Ами ето официалното писание по въпроса за агресията, всеки да си преценява сам. Никой не обича за го хапят, ритат, обиждат- това му било част от служебните задължения?! newsm
Махнах го. Никой не го забеляза и не го коментира. Други далеч по-радикални идеи са коментирани по-обилно. надявам се, че не е коментирано само от позицията да не влизаме тук помужду си в конфронтация, приемам. иначе имам какво да кажа и по другия въпрос, но по същата причина ще се въздържа Peace

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 20:58 от ra2

# 611
Да оздравяват бързо всички болнички!
Бяхме на протеста. Добре мина, въпреки че сега гледам, че са приели закона на първо четене... Crossing Arms
Ра, не ти е лесно с тоя побъркан народ.

# 612
Привет на всички! Hug Hug Hug Най-после доживях да влязя отново във форума!!! Laughing
Честита Нова Година!!! Много здраве, любов и хубави емоции! Обичам ви!  Hug
Мнооооого време имахме проблеми с компютъра, преди това Емо не ме допускаше изобщо до него, не съм чела нищо назад, само се надявам да мога да ви следя по-често оттук нататък. Извинете ме, ако не съм в час с нещата, ноо  Embarassed Добре, че поне с Роси се срещаме в квартала.
Чрд на Белинда на патерици!

# 613
На консултацията вчера на 18 месеца Ния я измериха 74см и 9,100гр. Има хрема - може да е от зъби, защото са подути венците. Днес леко покашля, но давам коластрата и витамин С. Лекарката вчера имаше една забележка - да я стимулирам да казва думичките вместо да сочи с пръст и да вика 'ъ-ъ-ъ'. Как да я стимулирам обаче да назовава нещата. Много от тях ги знае, но явно не иска да използва думите в определения момент.

От няколко дни е ролъркостър при мен в работата  Rolling Eyes

Ния сега се храни, но няма инспирации да хапва сама. Обича да бърка храната с лъжица. Но и аз не използвам столчето за хранене.

# 614
Бобо ми направи реакция от ваксината. Не може да ходи, явно го боли. Вдигна Т. Сега спи. Как бяха вашите деца след ваксината на година и половина? В шок съм не вярвах, че такова нещо може да ми се случи!

Евридика, помагай, ти беше на ясно с реакциите от ваксини  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт