От баницата изтеглих късметче - здраво, сладко, ЮНСКО бебче!-7

• 25 621
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Весела Коледа на всички!!!
С пожелание за много здраве и благоденствие на Вас и хората, които обичате, а юни месец да гушкаме най- здравите и  сладки бебчета!!!

# 481
  • С-я
Честита Коледа!
Във форума, подраздел Справочник/На пазар има тема за онлайн магазини (български и чужбински) за детски стоки и мнения на хора, които са ги ползвали: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=413153.0
Има и цял подфорум за пазаруване от чужбина, отново се намира в На пазар.
Аз също мисля, че има неща, които е по-изгодно да се купят от чужбина. Детски колички от Германия ще излязат по-евтино, отколкото от тук. Но все пак аз имам малко информация кои колички са добри и кои не. Ако може да споделите с мен, ще съм благодарна (чела съм темата за второто висше и не я намирам за чак толкова полезна). Майките с опит ако споделят, ще бъде най-добре, а не да се надцакваме кой колко хилки може да даде за количка. На мен ми харесват ABC design (триколките много ме влекат), но моето мнение е базирано само и единствено на външния им вид, а ми изглеждат и тежки.

# 482
Весела Коледа и благословена Нова Година !!!!

Относно интернет пазаруването,аз също съм му фенка,моя приятелка пазарува почти всеки ден и съм решила количката-живот и здраве да я купим по интернет и ще ни излезе поне наполовина.Като марки съм се спряла на  Pegperego,такава има и в Бг или Mamas and papas-които се продават само в UK,но в интернеет има много от тях.ОСновното им предимство е,че са страшно леки и удобни за пранасяне.Аз не съм превържиничка на триколите и затова гледам модели с четири колела....
Лек ден Heart Eyes

# 483
Здравейте!  Grinning
Малко се поизгубих, но не съм спирала да ви мисля! Весела Коледа на всички, надявам се, че Дядо Коледа е уважил и малки, и големи. При нас беше голяма еуфория, сега сме заринати с играчки  ooooh! Познайте кой ги събира постоянно.
Имахме много работа преди празниците, но ви хвърлях по едно око. Със сигурност усещам малкия бебешок, с всеки ден ритничетата стават все по-силни. Иначе нямам какво друго да ви се похваля. Много целувки и страхотно изкарване на празниците!

# 484
  • Варна
polkidot, цял ден гледам колички и в темата прочетох, вече съм  Crazy. Както писах и там, мислих, че няма да купувам скъпа количка, но май-много съм се излъгала. Mr. Green Наистина ще заложа на качеството.   Peace Нашия тати е постоянно в Германия, дори си говорехме да излиза в почивките и да гледа за колички. Сега като си дойде февруари ще набележим тук, а след това той да гледа и там. Предполагам, че на пролет ще си дойде с кораба и до Русе и така ще я пренесем, разбира се ако я купим от там.
mamita_desita и аз харесах 1 модел на Peg perego, ето този. Виж в бг колко струва - Цък  #Crazy Аз ли нещо се обърках в моделите, разлика 500 лв.

# 485
  • С-я
Пепси,
май за една и съща количка става дума. Вярно цените са ... А щом и съпругът ти е в Германия, направо няма пречка да не ти я вземе. Да не говорим, ако случайно попадне и на някаква разпродажба Simple Smile
Инак аз съм пазарила бъдещите ни кумове да ни завлачат количка от немско, когато се връщат за сватбата ни (да видим, де).
Но съм се зарекла повече от 300 евро да не дам за количка (да видим дали ще стане какво я мисля).
Надявам се майките, които очакват второ дете, да се включат с мнение от предишната им количка.

# 486
мацкии,вие хубаво гледате цените по чуждите сайтове,но не слагате доставката,пак излзиа горе долу толкова Peace

аз като често пазаруващ човек от чужди сайтове,си давам мнението,,а иначе за пег перего съм с 2 ръце ЗА,имаме количка ,стол за хранене,стол за кола,паяк,невероятно качество Peace

Пепси,за Ибей,каквото те интересува всичко ще ти кажа,там съм царица Mr. Green

# 487
Pepsilight,аз също съм се спряла на този модел Skate na Pegperego- но с тази разлика ,че в интернет плюс доставката ще излезе към 600-700 лв. Grinning
Сега се прибирам от разходка и ми допадна още една количка на Mytsy-моя приятлека беше с такава,направих едно кръгче с нея,изключително лека е,уникалналНо тук в Бг е 1500 лв.Сега почвам да гледам ви нтернет как вървят там
 Морска ,и аз говоря за Ибей,там количките са наполовин цена

# 488
  • С-я
Я споделете за кой ebay говорите. Досега съм гледала главно  ebay.de и тъй като немския ми е много силен, едвам едвам разбирам за какво става дума (а преводачът на Google направо цепи мрака). От Германия доставката може да не е излезе толкова скъпо, на фона на така напомпаните в БГ цени. И говоря главно за едрите покупки- не вярвам да е мн изгодно да се купуват дрешки, примерно. Мога и да греша, разбира се.

# 489
  • Варна
Здравейте , тумбачета!
Весела Коледа и от нас!  Hug
Пепси, кошчето за кола върви ли с количката от сайта? Този модел е един от моите фаворити.  Peace Не съм проучвала и търсила много задълбочено , обаче. АБЦ Дизайн също има един модел, който ми харесва, но май са по-тежички...  Rolling Eyes

ПП. Сега видях, че Пег Перего-то е 15 кг. Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 27 дек 2009, 12:02 от mar4ela5

# 490
Здравейте,
гледам за колички сте заговорили ... аз мисля да си ползвам тази от баткото, от която съм супер доволна - CANGAROO CRUISER. Преди това имахме Маг Ингланд, но беше супер неманеврена и трудна за управление, затова на втория месец я сменихме с CRUISER-а.
Като купувате колички взимайте предвид каква е ширината им и ширината на асансьора ви, ако ползвате такъв, направете си сметка колко ще ви се налага да я вдигате на ръце и дали да заложите на леки колички или на първо място да поставите нещо друго. Също така, ако ще я пренасяте с кола, гледайте колко е голяма в сгънато положение, лесно ли се сгъва, ... ей такива неща.

Аз за CRUISER-а, мога да кажа, че е много маневрена, много удобна, но е тежичка (но пък аз ако я качвам по стълби ползвам задните колела и не я вдигам, така ми се е налагало да я качвам 7 етажа с бебе в нея и не съм имала проблем), колелата са и големи и съответно сгъната заема повечко място, но пък колелата и се свалят лесно, коша и също се сваля. Друго май не се сещам за момента, но ще се включа пак, ако се присетя.

# 491
Аз съм се заплеснала по Инглезина Зипи. Не съм убедена, че до юни ще ни пуснат асансьора и честно, не си представям как ще катеря нещо друго по стълбите до третия етаж. От опит ви казвам, освен ширина и на дължина е важно да си измерите количките, че някои асансьори са наистина мънички и някои триколки не влизат. Ако ще я дърпате често на задни гуми по стълбите, гледайте да е с цяла дръжка. Имам предвид, да не е с чупеща се или снаждана с нитове, защото нитовете понякога не издържат и може да се окажете с дръжката в ръка, а количката да хвърчи по стълбите надолу. На мен, за щастие ми се откъсна само от едната страна и слава Богу удържах положението. Оглеждах и АВС родео, но седналия кош ми се вижда не особено удобен. При всички положения ще разполагам и с Макларън техно. Може накрая с нея да си остана Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 дек 2009, 18:15 от jj okocha

# 492
  • в белята
Pepsilight аз докато се усетя ,че сме от една и съща тема мина бая време................... ooooh!писах ти какво мисля в темата за количките. Peaceох да се успокоя ,че не съм единствената ,която се интересува от колички толкова рано...... Joy Joy Joy Mr. Green а иначе сте прави ,че няма смисъл от надцакването,кой колко скъпа количка може да си позволи,така като гледам деца се отглеждат и в колички от 100 лв и от 3000 лв. и пак са си живи ,здрави и щастливи.
jj okocha много си права за всичко,аз например си харесах първо Зипи Комбо и Фрий систем, а те се продават само комплект с кош за новородено и столче за кола ,а това не ме устройва.И аз например не съм фенка на този седящт летен кош,ето за това автоматично отпадна варианта да си купя Багабу Хамелион,независимо колко перфектно шаси има. Tired
 Ей ,момичета сега се сетих ,да ви кажа един трик за дънките..............ако имате чифт ,който ви е удобен и сте готови да го прежалите и ви е тясен само на коремчето,повечето свестни шивачки ,да не кажа всички,могат отпред да го изрежат и да прекачат парче трико ,което да се разширява и да става за бременни. Peace Peace Peace,то и тези дето ги продават в специализираните магазини са такива до ханша са обикновенна кройка ,и от там на горе трико колан.Това ще ви струва неповече от десетина лева .................и чифт прежалени стари дънки само.

# 493
Ааа, колкото до панталоните и дънките, ако ще прекроявате схемата е сладната - панталона се цепи от двете страни и се слагат разтегателни платки. Като родим и спадне коремчето се махат платките и се зашива панталона и си имаме стария любим панталооон Simple Smile майка ми направи така и вчера ми даде панталона, зашит като нормален панталон, става ми, само платки ми липсват Simple Smile

# 494
  • Варна
Ааа, колкото до панталоните и дънките, ако ще прекроявате схемата е сладната - панталона се цепи от двете страни и се слагат разтегателни платки. Като родим и спадне коремчето се махат платките и се зашива панталона и си имаме стария любим панталооон Simple Smile майка ми направи така и вчера ми даде панталона, зашит като нормален панталон, става ми, само платки ми липсват Simple Smile
Точно това щях да предложа, дори този вид панталони за бременни ми допада повече, отколкото с целите парчета.  Peace

bubalanak, аз съм такъв заплес, че изобщо нямаше и да забележа.Ама и ти се криеш без подсказки в подписа.  Flutter

И аз преди да забременея си казвах, да не съм луда да вземам скъпа количка, все ще се изгледаме. Но сега вече е друго, все по по-скъпичките се заглеждам.

jj okocha  на мен ми харесва Inglesina Classica, но се съмнявам че ще е тя.  Whistling А и още не мога да разбера точно този модел, какви парички е и дали върви с други кошове.

mar4ela5, аз никъде не видях кошче за кола, нито в бг сайта, нито в немския. Нали за Пег перегото става въпрос?

А иначе, ако е я вземем от Германия, ще ми я донесат направо без транспортни разходи. Дори татито да не може да я купи, имаме приятели там.

Общи условия

Активация на акаунт