Втората годинка подкара ЯНУАРСКАТА дружинка

• 37 934
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Приветско

И аз се замислям дали Яни да не смени яслата, но вече наистина незнам. Яни от две седмици си е вкъщи- АБ, кашлици, сополи, драми. Извеждаме я по слънцето, но за малко и тя търси все дечица. В понеделник живот и здраве тръгва пак на ясла. Дано устиска 3 дни без болести- после пак ще си я оставя вкъщи. Много съм се наплашила. Калина е с 2 закъснели ваксини от болести и проблемации. Надявам се другата седмица към края да е вече окончателно здрава. Вчера й спрях АБ-то и на нея. А ги наливам с вит. Ц, чай от шипки и борови връхчета, ехинацея за Яни. Няма оправия.

Яни заспива с биба. Все още. Но има светлина в тунела- на няколко пъти заспива без.

И да се пУХваля- Инка спи от две нощи без да ме буди за мляко и прочие. Но й приготвям шишенцето с мляко до възглавницата и тя сама се обслужва. И Яни на тази възраст се отказа от нощното хранене. И имаме ново постижение- миналата седмица за два дена Ина  се научи да лази, на третия ден се изправи сама, на четвъртия се пусна и има 2-3 крачки сама. Много съм горда, щях да се надрискам от кеф като я видях. Но като забрави да се държи и отпраши сама по някое време пада и го приема много вътрешно и плаче обидена на мене, баща си и целия свят.

Яни все още не ИСКА да говори. Постоянно мъкне книжки и й чета, показвам картинки, но тя ме гледа и мълчи и само Ъъъ-ка. Но определено разбира- поправя ме с НЕ ако вместо "Това е купичка" кажа "Това е паничка". После отива и показва всичко на Ина "Нине, иж, бау-бауууу."

Яни не се тръшка. Навън ходи винаги хваната за ръка. По стълбите се качваме задължително за ръка. Понякога иска да се носим, но е много рядко, когато съм прекалила с разходката. И винаги тя мъкне някаква чанта със себе си. Абе общо взето е много разбрана и дисциплинирана, за разлика от Ина.

А гледам и за легла си говорите. И нали съм на всяка манджа мерудия- та да си кажа. ДЕцата все още си спят в кошарите. Спалнята я разместих и половинката заяви, че така като гледал се отворило място за още едно креватче и аз само скъцнах със зъби. Вечерно пък време е голяма веселба докато дребните заспят. Подвикват си, щипят се, бърборят нещо. Но си лягат и двете най-късно в 20 часа.

Е не може една снимка да няма от минисрещата...

До скоро от мене. Надявам се скоро да изкръшкам от работа, но сега пазя стриктно поведение, че вятърът се е усилил нещо..

ПС. Разделихме се и с втората детегледачка още на втория ден по обяд. Crossing Arms Не може да дадеш на двегодишно дете да закусва сутрин плодово пюре и бисквитки. А и ми донесе собствените си проблеми вкъщи. Имам си достаъчно свои, че да се тормозя и за чуждите.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 21:16 от tedsan

# 646
Тед, дано най-накрая попаднете на свястна детегледачка, и най-вече имаща отношение към децата, а не отношение към месечното си възнаграждение.
За спането, Дая все още спи при мен, толоква съм свикнала да се гушкаме.
За спорта, мисля да запиша Дая на почти всичко , което баба и предлага в детската градина, от есеннта- пиано, спортни танци, плуване, от зимата-ски.Говорих с учителката по пиано и тя ми каза , че няма проблеми да я дам на такава възраст, и без това е много музикална.
Забравих да кажа, че миналата седмица кръстихме малката!После в ресторанта малката  изнесе цяла програма, която завърши с пълен мъжки шпагат Grinning

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 16:55 от mari_rouge

# 647
  • София
Здравейте милички!  Grinning
Отдавна не съм се разписвала, но последния месец ме връхлетяха всички "прелести" на бременността  Sick. За щастие вече уж се чувствам малко по-добре. Все още повръщам почти денонощно, но поне успявам да вкарам нещо различно от препечени филийки. Иначе с бебчо всичко е ОК, вече е почти 5 см. и този петък ще ходим на първата ФМ. Та тайно се надявам Марков да успее да види дали най-сетне ще ми се сбъдне мечтата за малък мъж или ще трябва да потретваме.   Mr. Green
Иначе Ивана е добре. През деня се гледат с баба си, а вечер лудува с баща си. Толкова много енергия има това дете, не се спира нито за минутка. И е станала голяма бърборана. Вечер ни разказва как е минал денят, като не пропуска да спомене ако е направила някоя беля. Измисля си разни приказки, песни и стихчета. И най-сетне прояде като хората.
Е, не ни се разминават и разни пубертетски изблици, като тръшкане по пода, реване като магаре и правене напук. ooooh!  Но като ви чета, това май си е в реда на нещата. Последната мода при нея е да си лапа косата и така да ни дразни. Постоянно има някой кичур заврян в устата. Направо не знам как ще я отказваме от този навик. Баща й се е заканил да я постриже късо и като нищо ще изпълни заканата си.
Да се включа и аз по темата със спането, че пак ни стана болна тема. Тъкмо почти се беше научила да си спи в нейното креватче в другата стая при баба си и сега от няколко седмици още към полунощ се буди с рев и иска да спи при нас. Няколко пъти баща й се опитва отново да я приспи, но в момента в който излезе от стаята тя се събужда и го търси. Може би е свикнала да усеща присъствието на някой до себе си. Та май ще се наложи да купуваме по-голяма спалня, за 4-ма.  Crazy

# 648
Честит празник,мили дами.

Мирка,радвам се,че бебче е добре.А на теб ти пожелавам най-бързо преминаване на гаденето. Hug

Теди,дано най-накрая намерите свестна детегледачка.

Илия на обяд спи на нашето легло,а вечер в кошарата,още не сме й махнали решетките,че много се върти през нощта.
Аз мисля да запиша Илия на народни танци като порастне още малко.За спорта - ако той сам пожелае да го запиша на някакъв спорт тогава,няма да го насилвам за нищо.

Мари,честито кръщане.Да ви е жива и здрава Даная.

# 649
  • Пловдив
Здравейте!  Hug

Честита Баба Марта! Честит 3-ти март! Честит 8-ми март!   bouquet

Теди, сега ти видях лентичката - ами че ти в скоро време ще си имаш рожденичка .. Кааак лети времетооо .. Дано намерите добра детегледачка и да спрат болестите  Praynig  Hug
Освен това видях, че Пампита вече си има бебче Стамен  Heart Eyes Да е живо и здраво  Hug

mari_rouge, щом виждаш, че Даная е музикална може и ти да я занимаваш с някои неща. Купи и детски дървени музикални инструменти и нека да пее като "свири" на инструментите на определени места от песента. Нека да пляска с ръце в определен ритъм, който ти и покажеш. Нека да пее като постепенно пее все по-тихо и по-тихо, но без да забавя темпото, после пък да пее по-силно, но без да забързва. Или да пее "на ум"... Примерно пее - мила моя (мамо го пее наум и продължава нататък). Научи я на някое хоро  Grinning (примерно) което се играе и се пее едновременно. Въобще каквото ти хрумне за развитие на ритъм, движение и пеене.
Според мен точно с това, ще я занимава учителката по пиано, защото за истински муз. инструмент са малки децата.

За спорта - същата работа - Те децата сами си измислят упражнения Simple Smile Да върви по бордюр на тротоара, да скача с два крака, да виси и да се катери на катерушките, да прави кълбо напред върху мека постелка и т.н. Миша знае някои основни пози от йога и ги прави. Сега е научила нови, като ме гледа. Никак не е толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед. Подражават във всичко Simple Smile

Пипи, възможно е тъкмо да е минала едната хрема, след няколко дни да има остатъчна кашлица, след което да започва нова хрема.. Така да се застъпват и затова да ти се струва, че кашлицата не спира.
Нямам представа колко време е нормално да има кашлица. Аз установих, че сиропите при нас или не действат или влошават. Затова ги зарязох. Наблегнах повече да спирам хремата още в зародиш Simple Smile
Аз слагам така известното сребърна вода с клеева тинктура. Бях болна преди известно време и реших да си сложа и аз от тези капки за проба - Еее, ужасно е ви казвам, люти на носа, очите, гърлото .. Горките деца, как ги мъчим .. но пък наистина действа  Simple Smile

На бременните мамчета желая спокойствие и леко бременеене  Hug
Ако се чудите за имена, споделяйте Wink

# 650
Честит 8-ми март!
Хана , благодаря за съветите, някой неща ги прилагам, подариха и едно голямо, детско пиано с микрофон, сама си го включва , аз и свиря мила моя мамо а тя пее с микрофона.Също прилагам и това с пеенето на ум HugИначе е много интересна, когато започне да пее различни песнички и си променя много артистично гласчето, мелодиите ги докарва, пее доста вярно Grinning
За хорото, гледа, слага ръчички на кръста и започва да тропа, вярно, че са в такава възраст, че всичко запаметяват и копират.

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 15:30 от mari_rouge

# 651
  • София

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МОМИЧЕТА!!!
БЪДЕТЕ ЖИВИ, ЗДРАВИ И МНОГО ОБИЧАНИ!!!

(не само днес обаче.  Wink)

ЗА ВАС!!!

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 12:10 от dama

# 652
  • София
И ДА ВИ НАПОМНЯ ЗА СРЕЩАТА...http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=469326.0

# 653
Честит 8-ми март мили мами!
Бъдете много здрави, щастливи и много обичани и желани  bouquet  bouquet  bouquet

Моят подарък е велоергометър и сега започвам активно спортуване по 1 час всеки ден Laughing

Мари, честито ви християнче Hug Да ви е жива и здрава малката кукла  bouquet

На всички бременни майчета желая спокойна бременност до края Hug

# 654
ЧЕСТИТ 8 МАРТ!!!

Момичета честит празник! Пожелавам ви много усмивки, здраве идеално и щастие тотално!

Благодаря на тези, които са се сетили за нашият рожден ден.

Аз започнах нова работа, и реших да видя как сте. Алекс е при баба свекърва, но ще започва ясла тези дни. Иначе е добре, бърбори, не слуша-обичайното за тази възраст.

Весело посрещане на празника!

# 655
Честит 8-ми март момичета!
Бъдете живи,здрави и много обичани!

# 656
Честит 8ми март  Hug на патерица

Бъдете много щастливи и обичани  Hug

Мари, честото кръщене на марката Даная   bouquet Да ви е много здрава и щастлива  Hug
Мирка  Hug Дано вече си по-добре  Hug Да се похвали след ФМ как сте двамата с бебо.. Относно спалнята, ние си взехме най-голямата, която намерихме, скоро след като Стефан се роди - 200/180  Mr. Green Четиримата се събираме идеално  Peace А проблема с нощния рев на Стефан и желанието му да спи при нас го решихме, като махнахме решетката и му долепихме леглото до нашето. С голямата племенница имахме същия проблем с косата, постоянно я държахме с вързана коса и след време престана.
Теди  HugГолеми одисеи при вас... Hug Дано вече всичко е ОК  Hug
Хана  Hug Страшна си, винаги пълна с идеи   bouquet

За спорт и аз се замислям.Стефан само търчи, не ходи, подскача, търкаля се, изобщо няма спирачки, винаги пълен с енергия  Mr. Green

Андреа расте, вече пробва по малко зеленчукови пюрета, но не им е голям фен. А аз имам чувството, че не ми достига кърмата...  Confused

# 657
Луси, дръж се, ще се оправи, само бъди спокойна!
Честито на Даная, пропуснала съм!  bouquet
Мърко днес в яслата имат тържество по случай деня на майките и се вълнувам много, как ще дочакам до довечера.....Аз малко се поразболях, абе тази зима няма ли да свършва, страшн студ, сняг, вече не издържам, ние уж планирахме пролетно бебе, пък то и то ще излезе зимно! Joy
За спането при нас няма проблем, стига да не е в кошарата цляа нощ е ОК. Тази нощ като се събудил и сънен не ме вижда в тъмното да се гушнем и застанал на четири крака и вика:  " Ето меееее! Етоооо ме, беееее! " умрях от смях, само се обадих и той по гласа се намести, гушна се и пак заспа. Като се роди бебо минава на другата спалня при баща. Иначе и ние се събирам тримата, носамо за следобедния сън, иначе много рита и се върти и не става, но за 4-ма няма да има място, Луси вие явно сте много елегантни. Hug А иначе това с кошарат при нас не става, защото кошарата е много по-ниска от леглото, пък и решетките и са решаващи и ако я махнем ще се разпадне.

# 658
Здравейте! Grinning

Еви, наближава, а?Дано да се оправи времето, че наистина зимно бебе ще родиш ooooh!

Мирка,  Hug, радвам се че се появи, дано всички неразположения съвсем изчезнат и се наслаждаваш пълноценно на вълшебството Heart Eyes

Честито кръщене на Даная!  bouquet

Ние вчера имахме годишнина, фръцкам се, че получих кола подарък Simple Smile

# 659
Здравейте,

бих искъл само да ви попитам вие "учите" ли с Вашите деца. Защото попаднах на сайта: http://www.drebcho.bg/stories/Ranno_obuchenie/ и от там се депресирах. Мойто дете е на 2г и 2м и предимно си играе, почти не може да говори още ( 10 - 15 думи ), а в този сайт показват дете на 14 месеца което чете  Shocked Та си викам само мойто ли е толкова изостанало ?!?

Със здраве
Габи !

Общи условия

Активация на акаунт