Втората годинка подкара ЯНУАРСКАТА дружинка

• 37 940
  • 741
  •   1
Отговори
# 630

Днес и братчето има рожден ден, така, че за нас е двоен празник Hug

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 11:29 от mari_rouge

# 631
  • до една звездичка
Деги, и Нели все още е с биберон, когато заспива. Не знам защо, но не се притеснявам и не давам зор. Когато тя реши, тогава ще я остави...
Ние, обаче го търсим и през останалото време.  Tired Затова ми е гадно.  

Луси, поздравления! Свалям ти шапка. Браво!

И, разбира се, честит празник на всички!

# 632
  • Бургас
Честита Баба Марта и Честит Български празник !

Честито на Лейди Иви за втората рожба.

Луси браво. Peace

Ние сме в ясла към ОДЗ така,че го решихме този проблем. Wink
За леглото от 4 месеца спи на нормално единично легло на първо време слагах стол като преграда,но леглото е широко и не е падал.Надявам се да няма инциденти.Иначе знам,че в Джимбо има прегради и по 30 лв.Така ми беше казала една позната.

Новото при мене е ,че съм работеща мама и затова нямам много време за писане.Но ви по прочитам отвреме на време.Мацки айде дайте снимки от последната среща де. Wink То аз чакам снимки на които да се видя и от лятната среща ама тя дамчето май ги забрави. Wink

Хубава вечер на всички. Grinning

# 633
  • В сънния Люлин, прибулен...
Клойе, няма снимки. Тя срещата беше толкова камерна, че мина под мотото "пийване на кафе, докато децата си поиграят"
Аз лично изглеждам наживо по-добре, така че по-скоро бих се появила на нова среща, отколкото на фотографии  Laughing
Като неработеща мама все още мога да си го позволя  Laughing

# 634
  • София
Вей разкажи все пак как мина срещата
децата допаднаха ли си?
вие поприказвахте ли?

# 635
  • София
Момичета, знае ли някой дали може да се прехвърлят деца от едно ОДЗ в друго.
Така като гледам системата ,нас могат да ни приемат само в район Кремиковци.
ако догодина случайно има места по нашите райони ,дали ще мога да я прехвърля newsm78 newsm78

# 636
запис  Peace

# 637
  • на плажа
Хаха. Стелтке, изтече ли наказанието  Wink? Радвам се да те видя  Hug. Извинете , но не се сдържах.  Blush

# 638
аха - 3 месеца - повече от на маргините взети заедно  Mr. Green

по-интересното е, че бяха баннати и за гости всички компютри, от които някога съм писала, т.е. служебни, на приятелки и в няколко компютърни зали в моя и други градове...  Mr. Green домашният ми компютър не беше баннат, щото нямам такъв...  Whistling

# 639
Жужу, май не може  Sad Аз четох сайта тези дни, понеже имах идея да кандидастваме за ДГ от септември. До колкото разбрах, всяка година се кандидатства наново с броя си точки за обявените места. В смисъл, не ти дава предимство това, че е прието детето другаде.

# 640
да, имаше идея да се дава допълнителна точка за преместване, имаше и анкета по повода, но не го приеха.
никитали ми спомена нещо, че можело с подаване на молба до директорката, ама да се включи да каже, че аз не съм съвсем наясно Simple Smile

абе, я кажете, до колко време е нормално да кашля детето Confused щото Емо вече над 2 месеца, ту намалява, ту се засилва... ама не мога да кажа дали е спирала Rolling Eyes сополите изчезват, но кашлицата не. даже почвам да се чудя да не е нещо нарочно Rolling Eyes

# 641
  • София
Пипи, докторите ще ти кажат, че до 3 седмици е нормално, но Ева ми кашля над 3 месеца. Точно както ти казваш сополите изчезваха, имаше период без хрема, после имаше нова и докторката все ми казваше, че са и чисти гърдите и кашлицата е от задна хрема и стичащи се секрети цитирам: "по задната фарингиална стена". Става въпрос за суха кашлица. По едно време давах ериус, но не съм сигурна дали помогна. После зарязах всички сиропи и давах само чай с мед и лимон и май стана по-добре. Спрях да говоря за това и тя полека-лека спря. Не съм сигурна обаче дали е било умишлено кашляне или просто тази година има такива вируси. Аз 7 месеца се боря с бронхит, без Т, без хрипове, просто суха кашлица. По едно време лекарката ни се замисли, че тази година имало много паракоклюшни вируси.

# 642
Пипи, и аз се чудех скоро същото.
Дарена цяяяло лято кашля, чак не помнех кога точно започна, но повече от 2 месеца траеше.
Мина някак, без особена намеса, само някоя хомеопатийка .
Сега пък Пресил е в цикъл, не помня от кога кашля ooooh!
Не се влошава, чук-чук, не заразява сестра си, но си кашля.

# 643
Здравейте всички, аз се затрих напоследък.  Embarassed
Дано са добре всички - и големи, и мънички.
Ако ще правите нов колаж, аз съм сложила снимка от РД на Рики, така че там е точно на 2 годинки и ще съм благодарна, ако я включите в колажа.
Ние сме добре, няма нищо интересно при нас, за това и не пиша.
Нямам с какво да се похваля, нито имам да се оплача от нещо.

# 644
Привет и от мен!
Радвам се че се запознах на живо с Мари и Дая! Много са сладки и двете  Hug
Гледам че за детските градини питате  Mr. Green. Аз вече се побърках от четене и мислене и премисляне какво и как да направя та да са двете дребосъчки в една градина. Изчетох 3 "Страстни" теми от по над 100 страници и само се ядосвам на смотаната система.
Жужу, теоритично е възможно да се премести детето с молба до Директора на ОДЗ-то, като за целта трябва да има свободно място. Може и с решение на Работната група към Столична община при някое от заседанията на СОС, но трябва сериозна обосновка на молбата за преместване. Иначе ако сега ви приемат в Кремиковци и запишеш Сияна там, другата година със старта на кампания 2011-2012 ще и възстановят пак всички точки и ще си получи 3 точки за първо желание. Така ще може да кандидаства наново в друга градина, а ако не я приемат не си губи мястото в Кремиковската градина.
Освен това за децата родени 2008 г., които са посещавали Държавана ясла повече от 6 месеца ще получат допълнителна 1 т. в кампанията 2011-2012.
Да се похваля, че вече нямаме проблеми с гърнето. Никол вече сама си сваля гащите, сяда и върши и двете работи там, след това сама се загащва и заминава да си играе. Отне около 3 седмици докато се научи за голямата работа, а за малката беше нужна само една.
Много и е скучно на горкичката само в нас и по 100 пъти на ден ми повтаря да ходим на клубче или на Макдоналдс. Дано като тръгне на ясла да и хареса и да не е постоянно болна  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт