Втората годинка подкара ЯНУАРСКАТА дружинка

• 37 943
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Деги, а нямаш ли възможност да я сложиш на единично голямо легло да спи? На първо време с нещо на земята за омекотяване  Laughing Маги от доста време вече спи на долния етаж, сами двете с кака си, а понякога и на горния етаж за обедния сън.
А за бибата - окончателно я махнахме след едно зверско падане и разбиване на устата, повода беше лош, но пък много успешно се получи. Пробва ли с отрязване, намазване с горчиво /имаше някакво мазило, което кърмачките ползваха за отказване на голямо детенце, не му помня името/

# 616
  • Троян
Честита Баба Марта !

Ами елате на село,тук има места в градината и ще ви приемат веднага  Mr. Green
Мога да се похваля,че Маги вече взе да свиква с градината  и почти не плаче сутрин,и днес беше развълнувана,че нали баба Марта е идвала да им даде мартеничка там.

Маги вече спи на голямо единично легло и мога да кажа,че почти не е падала,но почти всяка нощ,се буди към 2 и започва да вика,и баща й отива и ляга при нея,тя го рита 10-15мин. и се разполага ,а той спи на ръба Tired Незнам защо прави така,иначе си заспива самичка без никакъв проблем и оговорки.

# 617
  • Пловдив
Дега, четох тук в темата за детските стаи нещо, което може да ти свърши работа като идея с подръчни материали -
Иначе продават прегради за детско легло, но са доста скъпи и според мен не си заслужават.
Относно бибата - На първо време опитай да и я даваш само за приспиване. После и чети приказки примерно .. или измисли някакъв друг ритуал, без биба. Вече като се измори и като се унася да спи може да и я дадеш за успокоение. Така малко помалко я изместваш във времето и накрая я изхвърляш Simple Smile

Относно градините - Миша е в яслена група към ОДЗ, така че мястото в градината ни е сигурно.
Добре се чувства в яслата, харесва и, сравнително леко минават болестите (за миналия месец ще платя пълна такса).
Но сега където и да отидем стои залепена за мен .. по рождени дни, по детски центрове .. хем иска да играе, хем се страхува, че ще я оставя. Това пък се наричало "синдрома на яслата"  Laughing

# 618
Деги, вчера видях в Продавалника така преграда за голямо легло, струваше около 30лв, много изгодно, но вече я бяха продали.
Оглеждай се ако искаш там.
А това горчивото лекарство за отказване от гърда/биберон/пръст се казваше, ако не се лъжа, Даум ексол.
Чувала съм, че е ефикасно.

Исках да ви кажа, че Lady Ivy тези дни се сдоби с втора рожба Grinning

# 619
Да й е честита рожбата Peace

Момичета, какво ще кажете да качим по една актуална снимка на децата и да си направим колаж на двегодишните?

# 620
Майчета от София незнам дали сте видяли това,затова го копирам тук:
Цитат
"Възможност за деца родени януари 2008 г. да кандидатстват с набор 2007
Децата, родени през месец Януари, 2008 год. ще имат възможност да кандидатстват с предния набор, но след като класиранията за новата учебна година 2010/2011 влязат в текущ режим на прием, т.е. след месец Септември, 2010 г.

Поздрави,
ИСОДГ "

Момичета, какво ще кажете да качим по една актуална снимка на децата и да си направим колаж на двегодишните?
Аз съм ЗА

Честита втора рожба на Lady_ivy.

# 621
  • на плажа
 Видяхме го, Стели, само че дали ще има останали свободни места?! Аз не смятам  Crossing Arms. Горкото ми дете - ще си кукува самичък вкъщи.

# 622
  • до една звездичка
Благодаря, момичета, за предложенията!

В интерес на истината, бубата не съм мазала с нищо. Може би не е лошо да пробвам.  Rolling Eyes Всъщност, тази е втората, която е на път на бъде автоампутирана от Стелините зъби. Почти я е изгризала, не знам как и какво и смуче, но съм решила като я доскъса, да я срежа през средата и аз, защото си мисля, че този път ще се получи. И да не се получи, всъщност, няма да отстъпвам!

А за леглото - не знам как да го реша. Гърбът ме боли все повече с всеки изминал ден, едва се движа, и е крайно време да взема мерки и за това. Нямам възможност да сложа друго легло, нашите са долепени едно след друго в една линия на една и съща стена и за друго легло просто няма място. А ме е страх, че ако сложа някакви "буфери" да земята под решетката, ще реши да се бухне в тях да ги пробва (като в онази приказка за тримата глупаци и облаците Simple Smile) Абе, то се е видяло, че няколко нощи подред ще дежуря да я пазя и няма да е сън както сън, ама поне да си дойдат нещата на мястото.

Честита рожба и от мен на Lady Ivy!

# 623
Честито на Lady Ivy и от мен, дано са добре, живи и здрави!  bouquet
Дега, ние също с Мърко спим на едно легло - спалня, той спи на ръката ми, гушнати, през повечето време, или забит в подлакътника на дивана, който е до леглото. Падал е няколко пъти, аз слагам едно огромно плюшено куче от неговата страна, Сега ще му правим стаята и направо го мятам на голямо легло, може да сложим нещо от сорта на това, което е показала ханна, но ако много се върти, няма как да я опазиш, все ще падне, слагай един дюшек и това е .Ти гърба, а мен питаш ли ме като Мърко спи върху сестра си от време на време и не стига , че едното ми тежи ми той си сложи главата върху корема ми и аз вече едвам дишам, но така обича. Не знам какво разбира и чувства, обаче онзи ден майка ми беше на гости и аз й показвах покупките а бебето и той й ги взима от ръцете една по една и вика: " За дебчо " и ги крие при баща си никой да не ги пипа. Joy
Слава Богу биберон не случем от 4-месечни....

# 624
  • София
Честито на лейди Иви!  bouquet  bouquet

Дега- Сияна си спи в нейното легло от малка ,но винаги съм се страхувала да не скочи от там. Като иска да слезе застрашително вдига крак да скочи , едвам я хващам. #Cussing out #Crazy

Решила съм да отрежа две ребра на кошарката- като иска да слиза оттам- ама все отлагам ,дано не ме изненада неприятно.
Освен това я слагам да спи с чувалче- поне не може да прехвърля крака Praynig Praynig Но Naughty винаги съществува опасността да паднес главата надолу #Crazy

Аз съм за колажа! Peace

Ира- освен да си направим една градина и да си ги гледаме децата там Hug

# 625

Честита рожба на Лейди Иви  Hug
И аз съм ЗА колажа  Hug

Ние пак сме болни, сополи точим всички вкъщи, писна ми... И само отлагаме ваксините на Андреа, милата, не успяваме да я опазим  Confused

Относно градините съм доста обнадеждена. тази, която е до нас има 50% шанс да влезне. В другата, която е на 10км, но ми е идобна като транспорт има 99.99% шанс (ние сме 30ти- все пак ние е второ желание, а има 69 свободни места  Mr. Green)

И да се похваля, взех си изпитите много успешно, май месец пак съм в сесия с нови 8 изпита  Crazy

# 626
  • Троян
Честито бебче на Лейди Иви! Hug
Браво Луси,само така с учението  bouquet
И ние бяхме махнали няколко пръчки от решетката на леглото на Маги и тя си слизаше от там,а като отиде в началото на голямото,първите дни спеше с една гпляма бебе кукла от външната страна и така не падаше.
Много странно нощес и двете ми момичета вдигнаха Т.,но с по един Панадол я смъкнахме бързо.Обаче бебката от вчера след обед само реве и спи,нещо я боли,но не мога да разбера какво  Sad дори яде по-малко ,а е толкова лакома по принцип.Ако до утре не се оправи ще я воддя по доктори.

# 627
Деги, и Нели все още е с биберон, когато заспива. Не знам защо, но не се притеснявам и не давам зор. Когато тя реши, тогава ще я остави...
И ние спим заедно двете на спалнята. Но тя не се върти много и си седи в нейната половинка. По-скоро аз навлизам в територията и все я гушкам Embarassed Леглото й е долепено без решетките до нашето, но си стои само за украса. Скоро мислим обаче да го местим в нейната стая и да се учи да спи самичка. Струва ми се обаче, че няма да е никак лесно.
На градина ще тръгва през септември 2010 г. За мене е рано, предпочитам да е навършила три години, но за сега няма как да стане.

# 628
  • В сънния Люлин, прибулен...
Браво, Луси, ти си голям герой!  Hug Hug Hug
Много съм респектирана!   bouquet

# 629
  • на плажа
 Честит празник, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт