Промени ли се кърмата ви, когато отбивахте?

• 601
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Не намерих много информация нито из форумите, нито из интернет по следния въпрос:

От около два месеца сме в процес на отбиване, просто работя по цял ден и не съм вкъщи, така че минахме само на две кърмента - едно преди заспиване, и едно на събуждане, а от около две седмици почти съм изключила вечерното кърмене (най-вече заради малкия, който изглежда не се интересува много от него, оказа се, че отбиването е по-тъжен процес за мен, отколкото за него). Откакто кърмя само два пъти, кърмата ми съвсем се е променила, поне на външен вид - не е бяла, а прозрачно-жълтеникава и почти водниста. На вкус, както и преди, сладни. Странно ми е, че въпреки толкова намалените кърменета, не е спряла, нито пък от друга страна гърдите ми се препълват. Какво представлява тази кърма, знаете ли? И на вас случвало ли ви се е, аз никъде не намерих нито дори споменаване за нещо подобно при отбиване  newsm78

# 1
Не е "проблема" в отбиването, а в бременността Wink
Просто от хормоналната промяна се променя и кърмата..сега е по-скоро коластра, което е перфектно за детенцето Peace но пък от променения ѝ вкус, може да се отбие.

# 2
Така е, прилича на коластра. Но на вкус изглежда сутрин му се услажда, може и по един час да откара в полу-дрямка - полу-сучене.
Но и в малкото теми за кърмене по време на бременност (и после кърмене в тандем) не намерих кой знае какво за тоя "проблем".

# 3
Ако нямаш контракции от кърменето, или ако не ти е неприятно-си кърми..проблем няма; просто да знаеш, че е възможно сина ти да се отбие от променения вкус. А можеш спокойно да си кърмиш и двете деца Peace

# 4
Ами, понякога имам подготвително контракции по време на кърмене, поносими, пия магнезий освен това и се чудех могат ли да са по някакъв начин вредни тези контракции...  newsm78

# 5
  • София
 Кърмата постоянно се променя количествено и качествено в зависимост от нуждите на детето, което бива подсказано от организацията на кърменето. Кърмата за малките бебоци е по-богата на белтъчини и бедна на мазнини, а тази на големите дечковци е по-мазна. Когато започне отбиването и кърменията намаляват, тогава калоричността на млякото се увеличава.  Същото става и ако няколко дена детето суче по-рядко. Когато кърменето е съвсем към края си, кърмата се доближава по състав към коластрата, за да даде последен силен тласък  Simple Smile
 Отделно първото мляко, което излиза от гърдата е по-рядко от по-задното.
 От бременността също настъпват промени. Последните месеци организма произвежда коластра.
 Цвета на кърмата не е показател за качествата и.

Общи условия

Активация на акаунт