Живеем ли ние българите според чергата си?

• 13 230
  • 211
  •   1
Отговори
# 180
  • Linz
Рени, нещата в живота на човек се променят. Да, преди година, имах друго мислене и сега го имам за едри покупки, но противоречие няма. Просто в настоящия момент вече не ни представлява трудност да си купим нещо в кеш и предпочитаме този вариант, след реалната преценка /от опит/ как един кредит оскъпява всичко. Щом помниш, сигурно ще си спомниш и друго - че съм подчертавала как при необходимост теглим кредити, но ги погасяваме в рамките на следващите няколко месеца, а не чакаме изтичането на целия период. И тук написах, че просто не можем да пестим, но ни се е променил стандартът. Peace
Ок, ясно Peace Надявам се, че не прие с лошо чувство въпросът ми, добронамерен беше. А опитът ти е полезен за мен, вероятно и за други Hug

# 181
....така че,не ме съди за това....
пази боже, да те съдя  Stop .
хубаво е, че всички е свършило добре!
живи и здрави, и още поне един имот да съберете пари да купите!

# 182
... Ок, ясно Peace Надявам се, че не прие с лошо чувство въпросът ми, добронамерен беше. А опитът ти е полезен за мен, вероятно и за други Hug

Няма проблеми. Hug

# 183
....така че,не ме съди за това....
пази боже, да те съдя  Stop .
хубаво е, че всички е свършило добре!
живи и здрави, и още поне един имот да съберете пари да купите!

Имоти не искаме повече,имаме си достатъчно,повечко здраве бих си пожелала,за мен,за семейството ми,и всички приятели.Това пожелавам и на вас,бъдете здрави,бъдете разумни и не губете покривът над главата си,пък всичко останало....капка по капка-вир става.Весели празници Hug.

поправям си-мечтаем си за една барачка на морета,с дворче,където детето да играе.Но дакато го осъществим,ако изобщо стане,детето ще е сигурно мъж Heart Eyes.Трябва да си купим малко местенце,сами ще си построим стаичката,аз мога и да зидам и плочки да лепя....Такива са моите мечти,малки,но осъщесвими,никога не съм искала да съм богата,да разполагам с много,пък и си преценявам възможностите.

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 13:46 от rozi-maxi

# 184
Да ви кажа един виц, може и да го знаете, де. Mr. Green
"Умрял един българин и отишъл при свети Петър. Преди него на опашката имало един руснак и един американец. Попитал ги св.Петър кой от какво е умрял, за да знае къде да ги прати в рая или в ада. Руснака казал, че пил много водка, до припадък и... не се събудил. Американеца казал, че пил уиски, секс и много жени и това го довършило. А българина мълчал! Rolling Eyes Попитал го пак св.Петър от какво е умрял. Той отговорил:"ами срам ме е да кажа св. Петре" Embarassed –"Е как ще те е срам, тука няма място за срам, трябва да кажеш!" отговорил св. Петър. И българина казал с "половин уста" "ами купих си порше и ..... умрях от глад"".   hahaha
Tова с чергата не се отнася само за българина, а за балканския полуостров. Това е балканския манталитет - да се "изхвърляме".  baby_neutral 

# 185
За мене просто българинът не е виждал досега дет се казва, през комунизма - ми то нямаше нищо. След промените изведнъж - страшно много нови неща, как да не искаш всичко, то сме като невиждАли. Е ама и това да се вижда от околните е важно Mr. Green.

Какво не е виждал българина през комунизма?
А комунизъм имало ли е?
След промените ,  добре че широко разпространение придобиха моб. телефони, иначе нямаша да има с какво да се изтъква.
Цялата българска работа е една криворазбрана цивилизация. И преди и сега, за съжаление не можем да си избягаме от манталитета, гените и народопсихологията ни.

Последна редакция: чт, 24 дек 2009, 17:48 от Biskara

# 186
по скоро не.

с риск да си навлека гнева на форумките ще споделя, че според мен българинът като цяло хич не е финансово грамотен. общо взето се държи като малко дето в magazin за бонбони - той иска и то веднага! за това в БГ процъфтяват leasinga и покупките на кредит.

# 187
Само не разбрах какво общо има списанието с бонбоните...

# 188
  • somewhere over the rainbow
Само не разбрах какво общо има списанието с бонбоните...
Laughing Laughing

# 189
някои се простират според чергата си - други не
какво сте се заръфали
аз лично съм станала страшно стисната и купувам само неща ,от които имам нужда
приоритетите на хората  са различни
един си оправя къщата - да му е луксозно
друг си ползва износените мебели ,ама инвестира в образованието на децата си в чужбина,
трети си купува скъпа кола
едно време имаше един лаф- от студ умри-гъзар бъди
абе на кой му пука всъщност
важното е да ти е гот
забавлявайте се
харчете си парите със здраве !
аз съм стисната както споменах ,и това започва да ме плаши .......защото преди не бях такава 
изобилието на вселената е толкова голямо ,че се обърквам за какво точно да си дам парите и понякога се отказвам да харча ..

Последна редакция: нд, 27 дек 2009, 17:56 от not responding

# 190
мдааа.На гол г** чифте пищови.Е това сме ние.Имам познат дето тегли заем и си купи Ауди.И защото няма пари за бензин колата си седи като паметник пред къщата.И сега хем не кара кола, хем пари за ядене няма, защото изплаща заема.

# 191
...съм стисната както споменах ,и това започва да ме плаши .......защото преди не бях такава 
изобилието на вселената е толкова голямо ,че се обърквам за какво точно да си дам парите и понякога се отказвам да харча ..
хм, много интересно, но и аз станах такава. Покупките не ми носят никакво удовлетворение, купеното днес утре го намирам на половин цена или пък не струва нищо. Пазарувам колкото да покрия ежедневните нужди, най-много да купя нещо дребно свързано с хобито ми....криза на доверието бих го нарекла.   

# 192
мдааа.На гол г** чифте пищови.Е това сме ние.Имам познат дето тегли заем и си купи Ауди.И защото няма пари за бензин колата си седи като паметник пред къщата.И сега хем не кара кола, хем пари за ядене няма, защото изплаща заема.

И какво те бърка тебе това. Или идва у вас да яде?

# 193

И какво те бърка тебе това. Или идва у вас да яде?
И на мен ми е много чудно, как има хора, които все зад пердетата стоят за да не изтърват комшутУ ...

# 194
Мен пък ми е чудно как във всяка тема ще се намери някой да критикува и да се заяжда.
Въпросния познат живее на 500км от мен и сами разбирате няма как да го дебна.А и не искам.Въпроса беше Живеем ли ние българите според чергата си? и с поста си просто отговорих на това.Като разбира се това е лично моето мнение и не ангажирам никого с него.
Пък ако иска да яде у нас да заповяда.
Явно припознавате себе си и това ви дразни.

Общи условия

Активация на акаунт