Коледа идва! - 4

  • 60 282
  • 565
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 3 874
Ето това сътворих през почивните дни.



Сладките са "Двойно шоколадови напукани снежни сладки" и "Нежни портокалови бисквити с кардамом" /при мен с карамфил/ по рецепти на Танита.  bouquet  Станаха мнооого вкусни. Най-отпред са бонбони "Рафаело" и бонбони от бисквити омесени с кондензирано мляко, масло, течен шоколад, ядки, пудра захар и ромова есенция, нещо подобно на сладкия салам.

# 106
  • Мнения: 112
Миналата седмица направих меденки и шоколадови звездички,днес има само 5 от тях Sad.Ваниловите кравайчета се изядоха веднага. Днес повторих с двойна доза ванилови кравайчета, но имам подозрения че пак няма да има за Коледа.

# 107
  • Мнения: 1 122
Петя майка ми ми купи от едно магазинче на ул. Цар Симеон 130 малки пликчета - 500бр. за 3,10 лв. размер 10/15 и панделки за 0,50 лв. - 5 метра мисля че беше. Ето ТУК можеш да видиш, слагала съм по 3 сладки, но може и повече. Peace

Ето и опакованите сладки.

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 20:28 от stasi76

# 108
  • София
  • Мнения: 2 649
момичета, благодаря ви за отговорите за пликчетата, дано и аз да намеря. На мен ми трябват за около 30-тина сладки. Иначе си купих много хубава текстилна панделка от Метро. Peace

# 109
  • Sofia
  • Мнения: 45
Целуфан има и в магазините за цветея. Метъра е около 50ст  Whistling

# 110
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 711
Ех, че чудни неща правите. Simple Smile
Преди малко омесих тесто за двойна доза ванилови кравайчета и линцерови сладки с кашу. Утре ще се пекат. А преди това правих джинджифилови сладки. Малко им е странен вкуса, но се надявам като  изстинат да са по-скромни. Simple Smile
Имам няколко въпроса, понеже нямам много опит:
1. Омесеното тесто завивате ли го с нещо, когато го оставяте да нощува. Аз го завих със среч фолио и че чудя , дали не е грешка.  newsm78
2. Топлите сладки ги редя в метална кутия като между редовете слагам салфетка. Така ли се прави или е добре хубаво да изстинат?
Много благодаря за съветите ви!  Hug

# 111
  • Мнения: 305
Стаси, може ли твоите пропорции за питката с мая. Аз моята я правих на око. Сложих около 600гр. брашно, суха мая, 1с.л. сол,1ч.л. захар, ливнах малко олио и топла водичка. После се наложи още малко брашно да добавя и така да не лепне. Стана. само дето ми превтаса, ама си е моя грешката.

# 112
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ех, че чудни неща правите. Simple Smile
Преди малко омесих тесто за двойна доза ванилови кравайчета и линцерови сладки с кашу. Утре ще се пекат. А преди това правих джинджифилови сладки. Малко им е странен вкуса, но се надявам като  изстинат да са по-скромни. Simple Smile
Имам няколко въпроса, понеже нямам много опит:
1. Омесеното тесто завивате ли го с нещо, когато го оставяте да нощува. Аз го завих със среч фолио и че чудя , дали не е грешка.  newsm78
2. Топлите сладки ги редя в метална кутия като между редовете слагам салфетка. Така ли се прави или е добре хубаво да изстинат?
Много благодаря за съветите ви!  Hug

Добре си направила като си завила тестото.
Готовите сладки трябва първо да изстинат и след това да ги прибереш в кутия.

# 113
  • Ловеч
  • Мнения: 119
И моите къщички вече са готови. Ето ги: http://desdes79.snimka.bg/cooking/hobi.455410 Голям зор беше докато ги слепя. Важното е, че малката много им се радва....

# 114
  • Мнения: 1 122
bonni и аз я правя на око. Специално за Бъдни вечер я правя на 6 топки, колкото сме хора в къщи и слагам във всяка топка по едно късметче + паричка. Слагам 1 с.л. олио, 1 с.л. оцет, 1 с.л. захар, 1 с.л. сол, 1/2 кубче мая, ок 0,500 мл. вода и брашно колкото поеме. Ето и снимка от миналата година http://steisi.multiply.com/photos/album/16/16#photo=11

desdes79 много са сладки къщичките. Hug
 

# 115
  • София
  • Мнения: 64
Цоп  Laughing
И аз да се запиша. Скоро ще показвам и аз снимчици :о)) Има още някои неща за довършване :о)))
Страхотни неща правите момичетаааа   bouquet

# 116
  • Бургас
  • Мнения: 169
Да се запиша, да не ви търся после. Голяма сладкарска еуфория е у нас. Ето и линцеровите сладки от мене, както и меденки, украсени по подобен начин.

 

# 117
  • София
  • Мнения: 2 649
питката за Бъдни вечер не трябва ли да е содена? Знам, че не слагат никакви животински продукти, но за маята не знам. Някой знае ли как стоят нещата?

# 118
  • Мнения: 1 440
Ето малко идеи за опаковане, които на мен ми допаднаха:









# 119
  • Мнения: 1 122
petia_tag аз от както се помня баба ми/бог да я прости/ все я правеше с мая, кръгла и отгоре нареждаше рало, овчици, пиленца и др. и помня много й се радвахме. Така и аз не се притеснявам и си я правя с мая, нали спазваме все пак да няма месо, яйца и млечни продукти. Wink

Общи условия

Активация на акаунт