Майско бебче се вълнува, първа коледа щурмува .

• 23 283
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Сега вече по-обстойно....
Покрай празниците и от обикаляне по гости не мога да седна на компа...2 дена чета и чааак сега се включвам  ooooh!
Гледам че обсъждате гърнетата...аз купих на Сашо гърне и даже го ползваме чат-пат...ама като прочетох Мира на Ани какви постижения има и се мотивирах и одеве след като се наобядва Александър свърши голямата работа на гърнето  smile3501
Като стана въпрос за ядене вие давали ли сте риба на бебоците си? И ако сте давали каква беше?Ако не сте - кога смятате да давате? Че аз днес дадох рибка за обяд на детето и му се услади  Grinning
Смятате ли скоро да записвате децата на кухня?
От подаръците най-доволен остана Сашо - получи много  Grinning Аз също съм доволна  Grinning обаче все още чакам единия ми подарък да пристигне - часовник .... надявам се тези дни да дойде  smile3508
Гледам че и за килограми си говорите...ами аз нали диета почнах...за сега съм -7 кг , ноооо покрай празниците малко я зарязах...не съм качила нищо де но и от една седмица не съм свалила... ooooh!
Иначе на 31 мен ме споходи МЦ най-накрая....не че го исках ,но все пак спрях да кърмя преди 2 месеца и се чудех вече какво е тва чудо...щях на лекар да ходя вече... Rolling Eyes Обаче сега пък не ще да си тръгва...вече 8 дни.... newsm78

Във вторник бяхме на консултация и мерките са следните - 8,100 (+200) и 74 (+3)  ...бива , като се има предвид колко е диво мойто дете ...аз мислех че хич няма да е качил този месец...то пълзене , изправяне , прескачане на препятствия (аз и мъжа  hahaha ) големи ...
Най-новото е че му долепихме леглото до нашето и вече и ние се наспиваме  Heart Eyes само дето снощи и днес е малко крив ...но още няма зъби....кво е тва чудо не знам !!!
Иначе му давам комбинацията на Кайрен и съм много доволна!!  Heart Eyes
Сега отивам да правя и аз една от рецептите на Стасита!!   Blush

Друго не се сещам сега...после пак че стана дълго...извинете ....  Mr. Green Mr. Green

# 556
  • Пловдив
Честит празник на всички именници и от нас със Зарко! Пожелаваме най-вече здраве ! И парички за всичко останало !
Аз гърне купих отдавна , но нещо не го ползваме по предназначение. Аз го сложа да седне , дивака се изправя на крака  Joy . Скоро пак ще пробвам.
И ние сме в отбора на беззъбите , но пък така го мъчат венците , подути и побелели са целите. Свърших прахчетата от Мадленка , та сега го мъча с Дентокинда и Калгела - ефект минимален.
Дивето , ето какво намерих за рибата (аз още не съм давала):
Възраст
- 8-10 м. е най-често срещаната препоръка
- след 1 год. при алергична обремененост или лична преценка
- няма основание за отлагане на рибата с цел предпазване от алергия (за разлика от други храни)

Захранване
- както всяка нова храна: в продължение на 3-5 дни (от 1-2 лъжички до пълната доза за възрастта)
- най-подходящи са 'белите' видове риба (хек, мерлуза, треска и пр.)
- алергична реакция може да се прояви както към рибата изобщо, така и към конкретния вид риба

Количество след захранване
- количеството на рибата е колкото на месото за възрастта
- след 1 год. рибата може да бъде малко повече от месото (напр. вместо 50 г месо може 60-70 г риба)

Малкия дзвер се събуди и трябва да бЕгам.
Хубав ден на всички  Hug

# 557
Честито на всички Именици!!! Да са живи и здрави и да си носят с гордост името!
Днес си направихме страхотна разходка навън - 3 часа Макс спа  Shocked това никога не е било!!!
Аз отново дадох 85 лв - 50 за пюрета и останалите за Памперс и кърпички!!! Направо се чувствам  Tired от даването по 50 лв за пюрета за няма и седмица! Много скъпо излизаааат - около 300 лв на месец  Thinking, хем замествам само 2 хранения, ама да ми е жив и здрав ... ще даваме, как няма! Днес за първи път яде Пюре от грах и пуйка на Несте - 200 гр и като ревна за още, ... Дадох му и едно плодово за десерт  Crazy На мама лакомника!
По повод намаленията в Ларедут - вчера бях като хипнотизирана. Извиках майка да изведе Макс, а аз да си поръчвам на спокойствия. резултатът - изпразних едната карта, обадих се на приятелката ми - изхарчихме и нейната и вечерта пак направих една заявка с картата на един приятел! Ами, чакам 6 чифта обувки, блузи, якета и какво ли не Joy Все за мен и малко за мъжо  Blush Само ме е яд, че за Макс нищо хубаво нямаше, но ще му напазарувам другия месец от Англия като ходим. Тъкмо ще видя всичко на живо ...   Party Смятам да го обзаведа от до за пролет-лято, че от тук много се дразня да пазарувам!!!

# 558
  • Русе
Maria-Chiara, и аз тъй с тоз Ларедут. Аз пък изкупих маратонките. Но наистина за децата няма нищо. И аз от Англия поръчах за двамата. Аз не пазаря пюрета. Само инцидентно. Готвя като една луда но не ми тежи. А другият месец го записвам на кухня. Тук мн. я хвалят.

# 559
  • София
Здравейте, мацки!
Весела Коледа, Честита Нова 2010 година! Честит имен ден на всички Васило-Богоявлени/Йорданово-Иванови вариации!
Да сте ми живи и здрави всичките! Вие направихте 2009 година за мен много по-ползотворна, по-малко самотна и по-щастлива! Да се бременее не е лесно, ама да се бременее с вас беше истинска чест!
Този майски набор 2009 големи късметлии - с тези мами! Наздраве!  bowuu

Да се включа по злободневните и аз - аз съм свалила 7 кг, по-точно 6.5, да не преувеличавам. Ама ми е много висока мизата, та ме чакат още около 18, от които 6 са спешни, за да превърна идеалната сферична форма поне в цилиндрична  hahaha

Но съм доволна, че тръгна. Кърменето много ми помага, много! Държа около 1600 кк, спортувам леко чат-пат, но като суче малката лесно се топят! Дано продължава!

За гърнето - поздравления за успехите, но аз не съв фен на ранното слагане. Каката я научих за 1 ден да ака и за 3 дни да пишка на гърне, ама като му дойде времето съответно за съответната функция. Става бързо като има детето физиологична и психична готовност. Иначе постиженията са си на мама и ползата общо взето е в някой друг спестен памперс.  Та аз ще изчакам пролетта и тогава ще се учим.

Но пък се радвам на всички, които така си създават повод за радост - това е чудесно и щом ви кефи, кефи ме и мен. Освен това е забавно като седят на гърнетата, малките чушки! Hug

Целувки на всички от мен и от Ради!

# 560
  • софия
Току що се прибираме от разходка и бързам да се включа преди
Ицето да се размрънка.
diveto,

За рибата да кажа,аз още не съм давала,мисля от следващия месец да я
въведа.Тъкмо детето ще стане на 8 месеца.
На кухня мисля, живот и здраве като навърши годинка да го запишем.
Иначе и Ицко е на готови пюрета,не му готвя аз.
Ми..................това е за сега.

# 561
  • София
Здравейте, милички, минавам да почерпя за нашия малък именник, а и голям имаме в родата Simple Smile Благодаря на всички за пожеланията, и честит празник на Смехорана, diveto, Иван, Ивко, Жанетка и всички други, които пропускам!! Много здраве и весели игри!

# 562
Честит имен ден всички малки и големи именници!да са много здрави, игриви и късметлии!
Аз отскоро почнах да й правя пюрета вкъщи, че малко нанагорно ми идват тези разходи за пюрета. Пък и тя харесва бъркочите на мама  Heart Eyes Месните купешките харесва само пуешкото, а аз й правя пилешко с морков и картоф и си изяжда доволно количество с апетит. На кухня смятам да я запиша като станем на 9 месеца, че вече почти всичко съм й въвела. Риба още не съм дала, че на една лекция на "9 месеца" педиатърката каза, че е силен алерген и смятам да я оставя някъде за 9-10 месец.

# 563
Аз днес дадох риба за пръв път. Ама една миризма.... и пюрето едно течно, голямо мазало беше. Но дребният го хареса. Сега още има дъх на риба  Crazy А и всичко наоколо ми намирисва. Дребен се е научил да бръмчи и го прави и докато яде. Аз изпадам в див ужас, но той си се весели. Вечно косата ми е в храна, ама да беше само това  Party

Честит празник на всички вчерашни и днешни празнуващи! Наздраве!

# 564

Нека всеки път, който избирате ви  води до това,
което е истинско, добро и красиво!
Честит празник
! и Една голяма целувка за Ванката на Лято Wink
Благодаря на всички за отговорите, които ми дадохте Hug както винаги сте страхотни

# 565
  • София
Дивето, честит празник и на теб! Да си жива и здрава и щастлива майка!
Ние с Божко днес имахме удоволствието да се порадваме на празнуващото ни приятелче! Добре си прекарахме в прака, даже през Януари оси и мухи видяхме. Жълтурчетата така и не изчезнаха, още малко и пеперудите ще излязат. Ама нека да минава зимата, че с това обличане...мъка голяма.
Мария Киара и ние даваме огромни суми за каши и пюрета. Седмично по 40-50 лева се харчат. Аз уж домашни зеленчукови пюрета правя, но плодовите са ми купешки. И купуваме само скъпите...Гербер, Семпер, Хип.  Ама така е.....ще даваме...да са ни живи и здрави.
Не съм компетентна по въпросите за  ядене на месо и риба(вегетарианка съм), но четох, че Сиърс препоръчва сьомга за бебета като супер полезна.

# 566
Здравейте момичета! Днес беше прекрасен и топъл ден и бяхме цял ден навън! Simple Smile
Честито на всички малки и големи именици! Да са живи и здрави, щастливи и да имат много късмет!
Искам да ви почерпя за имения ден на Жанета и на моята майка - Жана и да ви благодаря за прекрасните пожелания!

# 567
  • вече Пловдив
Здравейте, момичета! Честит имен ден на Смехорана и Дивето - да сте живи и здрави!   bouquet
Честит имен ден и на малките ни именници Жанетка, Ивко, Ивановците и всички други - да папкат, слушкат,спинкат и да радват мама и тате! Heart Eyes

Понеже и аз съм в отбора на именниците днес, почерпете се с каквото душа сака за мое здраве!  Mr. Green (съжалявам, не мога да слагам картинки на такива съблазнителни почерпки  Embarassed) Много съм щастлива на този ден, защото много хора, с някои от които иначе не се чуваме през годината, се сещат за мен  Party Изпратихме преди малко гостите и сега с мъжО ще се почерпим в тесен семеен кръг  Crazy

По актуалните теми - рибата и аз съм я оставила за към 9-я месец и смятам да я въведа с пюре на Гербер.
И на мен ми ляга доста разходът за пюрета и каши, затова почнах въведените вече храни да ги готвя аз - е, без плодове като кайсия или праскова, няма от къде сега да ги взема   Flutter За сега Бела яде всичко, което съм й предложила, приготвено от мен, с изключение на пасирана ябълка и банани  Crazy Аз имам да въвеждам още доста неща - кисело мляко, от глутеновите сме само на овесена каша, телешко, агнешко, свинско, някои зеленчуци като спанак, зелен фасул, домати, леща и т.н.
За килограмите - скоро не съм се теглила, мисля, че са близо до 54-те, на колкото забременях, но пък за сметка на това талията ми е с 13 см над обичайното за мен  Sick и няма свиване нито с глад, нито с упражнения...
Стига толкова, че стана огромен постът  Crazy

# 568
Аз не готвя!  Embarassed Е, веднъж в седмицата се случва, но Това ми е едно от най-омразните неща. Не ми е хич хубаво като из цялата къща се разнесе миризма на манджи и да ми се вмиришат дрехите, косата ...  Whistling Не, че не се случва, но рядко! Малеее, ужас, как звучи.  Blush Пера, гладя, чистя, но готвенето ... даже не ми е приятно, когато Митко готви в нас, или майка като идва ... ами, много ми мирише  Laughing Най-често майка готви у тях и ни носи. Сега, зимата е по-наложително, докато лятото сме все навън! Естествено, за Макс рано или късно ще започна да готвя, но сега минаваме с пюрета! Аз също взимам само на Хип, Семпер, Гербер и Нестле. На БГ пюретата им нямам доверие .... изобщо!!! И то на Хип взимам само тези, на които на етикетите им няма написано на БГ, а върху немския надпис, е залепен допълнителен етикет с превод! Една приятелка ми каза, че пюретата Хип, които са произведени за източно-европейския пазар, нямат нищо общо с немските!
Днес взех първото пюре с риба - на Semper - филе от треска с билков сос и картофи, но скоро няма да го давам ... да го има в шкафа за асортимент. Вепреки, че пише след 8-ми месец ... но още съм със задръжки!

# 569
Честит имен ден на Ивко на Луничка, Иван на Мийка, Иван на Лято, Жанетка на Казабланка, на Дивето, на Смехоранка и Ваня1975  , както и на всички празнуващи! Ох че вкусотии момичета, изтекоха ми очите, така виртуално поне не се пълнее  Joy hahaha

Днес времето беше просто разкошно  Laughing направихме си 5-часова разходка по магазините и Тошето се сдоби с една чаша с мек накрайник. Накупих и малко подаръци и се прибрахме! Стана разноглед от всички приятели и познати, които ни срещнаха и се закачаха с него  Wink

Не че сме стигнали много далече със захранването, но засега само аз му готвя на младежа! Много обичам да му готвя  Mr. Green

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 19:23 от bobito2

Общи условия

Активация на акаунт