Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 121 343
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 11 685
Благодаря ви, момичета, много сте мили  Hug

Емералд, да, за сравнение в качеството на топлоотдаване и консумация няма как да говорим м/у духалка и конвектор, но принципът на работа имам предвид, че е същият. И да поддържа само температурата, пак си работи на определени киловати, няма как да работи на минимум. Ще включва по-рядко, но на една и съща мощност. А при някои климатици минималната мощност започва от 150-200 вата, които достига в режим на поддържане на температурата. Ох, май много ми е дошло четенето във форума на Сетком  Crazy
По-приемливи сметки пожелавам на всички  Hug
Ааа, сетих се да питам - имате ли иедея колко може да харчи една хидрофорна помпа? Че и такова чудо имаме от ок. месец, на нейния електромер има само още една крушка, а последната сметка от 0.22 лв. скочи на 10 и нещо, и то не за цял месец  Rolling Eyes

# 11 686
229,53, много ми е, но пък 2-та климатика и един маслен радиатор не са спирани. А този включихме и влагоабсорбатор та очаквам и по-висока сметка другия месец.

# 11 687
10-15 лв. е влагоабсорбаторът, зависи колко часа работи, но пък е голямо спасение Peace

Скрит текст:
Pали, честито бебе! Тази Т не е ли висока? На мен педиатърката ми направи забележка.
Пробвай с 22 денем и 20 нощем.

# 11 688
Рали, климатикът е ясен - той си е най-икономичен, няма какво да спорим. Simple Smile
За съжаление не винаги има възможност да се постави климатик по една или друга причина. Затова спред мен следващият най-рационален избор са конвекторите с електронен термостат (по-прецизни са в температурата). Принципът на работа може и да е подобен с духалката и реално да няма икономия на енергия, както при климатика, но просто времето за вдигане на Т до 20градуса примерно, е различно и в полза на конвектора. Иначе и ние имахме сериозни притеснения относно сметката този месец, беше ни по-топло, но самата сума се увеличи само с 10-тина лв. спрямо предния месец. Разлика - взехме конвектор, вместо духалки и халогенни печки. Та това разбирам аз под "икономично" - финансово по-изгодно. Mr. Green

# 11 689
Масления радиатор и той е с електронен термостат.Цък, цък-спира и изклйчва, даже се и чува кога го прави Laughing Айде да го сравним с него тогава  конвектора. Все една и съща работа са и трите Whistling Колкото тегли от мрежата, толкова отдава..

# 11 690
  • София
Аз пак да обясня.

Конвектор, духалка, радиатор и подобни използват тока директно, за да нагреят жичка, най-образно казано, с която се затопля помещението.
Климатикът има термопомпа, с която, пак образно казано, засмуква топлината отвън и я предава в помещението.
За всеки киловат консумирана енергия,
 - климатикът прави около 4 или 5 киловата топлина.
 - конвекторът/духалката/радиаторът прави 1 киловат топлина.
Въобще не става въпрос за термостати и прочее глупости.

# 11 691
  • София
Точно и ясно  Peace

# 11 692

Как 2 икономични конвектора харчат толкова-идея си нямам..  #Cussing out
Това просто няма как да стане - по какво съдиш, че са икономични? Дори и най-високият клас - Адакс, пак си е на принципа на духалката - включва/изключва. Икономичността е черта на климатиците - там идеята е да работят на анй-ниска мощност, поддържайки температурата. Т.е. има вариации в мощността, докато при останалите ел. отоплителни уреди има само константна консумация на ток и тя е много висока - 1/2/3 кв.
И ние сега, след появата на бебето, много топло държим, през дена 23-24 градуса, през  нощта само с градус надолу, ама аз едва издържам на жегата. Та и сметката следващата я очаквам драстично отгоре, може и да подмине 200.

Честито бебче първо! Живо и здраво да е!  Heart Eyes

Иначе се водят клас А и двата, това имам предвид.
А като се има предвид, че са пускани на ниво 3-4 от максимално 10 ми се струва много 120 лева нагоре за месец, но пък може и да греша. Още повече- единият е пускан за не повече от 10 дни, за няколко часа дневно.
И все пак, след смяна на основни електроуреди-печка, котлони и купуване на Делимано за кухнята (преди да го сложим миех чинии с водата от големия бойлер), очаквах да намалеят сметките поне с 10-15 лева (винаги ,без зимата, плащам около 50-60 лева), но продължиха да са си все толкова.
Все си мисля, че комшиите ни крадат, но за жалост, докато си под наем и комшиите ти са родители на хазяина ти, няма какво да направиш.
Дано скоро се получат нещата с местенето и да ми се махне това от главата.  Crazy

(малко извън темата се отклоних, ще ме прощавате  Blush)

# 11 693
Още веднъж ви благодаря  Hug
Човече,
Скрит текст:
и на мен теоретично ми се струва висока Т, но пък честичко са ѝ студени ръчичките и нослето, та поддържаме по-височка все още, с тенденцията да я намаляме постепенно. Педиатърът като дойде според това, което усети като Т, каза, че е добре. Абе ще се нагласяме някак.
Lana, дано скоро се преместите, щом имате подобни планове  Peace За евентуалната кражба на ток - не може ли да изключите всичко и да видите дали тогава върти електромера  newsm78 Тя Човечето май е по-наясно как се установява кражба, май с контролен електромер да беше  Rolling Eyes

# 11 694
От много неща зависи тази сметка от това дали живущите по цял ден са на работа, при нас сме в къщи, дограмите дишащи дървени, в кухнята не се топли но постоянно има движение хол-кухня и при всяко отваряне на врата конвектора се включва. Отделно като прибавим 3,50 тавани, външни стени и ето ти 450лв. сметка

# 11 695
  • София
Леле - 90лв. Което си е много за нас. Зимата обикновено сме с 70-80. С 1 климатк сме, обаче напоследък много пера и пускам доп.центрофуга. И повече сешоар. Абе зима е.

# 11 696
  • оттам, откъдето започва България
За кой период е това?

# 11 697
  • София
15 дек -15 ян. мисля.

# 11 698
  • оттам, откъдето започва България
Сметката ти е чудесна, ако това е периода.

# 11 699
  • София
има ли бойлер в тази сметка?

Общи условия

Активация на акаунт