Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 121 454
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 11 670
  • България-Швейцария
Това е кошмарна история, вие си знаете най-добре, но при такова положение и ако не живеех в изцяло собствен имот, вкл. земята и парцела, бих се замислила за продажба и местене. При мен проблемите за високите сметки са от друго естество, въпрос на инвестиции е решаването им.
За статистиката - 235 парно и топла вода (с ДДС-то) и 35 ток.

# 11 671
  • ПЛОВДИВ
98лв.за декември. Отопляване с климатик - не е спиран изобщо от началото на декември. Готвя всяка вечер, суша прането само със сушилня, миалня всеки ден, а през почивните дни и по два пъти.Бях и отпуска 20дни.През ноември сметката беше 70лв., а топлите месеци около 45-50лв.

# 11 672
За периода 16.12.2016-15.01.2017г. е 178лв.

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 19:22 от ст@си

# 11 673
Два климатика, работят денонощно, сушилня, пералня, бойлер, печка/готварска/, сметката за декември е 101 лв.

# 11 674
  • София
за периода 12..12 - 11.01 - 261 лв
120м2 чиста квадратура, последен етаж, отопляваме с три климатика, работещи нонстоп. В хола 50м2 24 градуса, в стаите на 22 градуса. Имаме и два бойлера. Пералня и миялна всеки ден. Сушилня нямаме. Доволна съм, чаквам януарската да е около 300 и да се приключва със студа  Sunglasses
Съседката отдолу с газта за 60м2 чисти е на 210 лв само за газ за декември. Януари и тя ще удари 300. И тя е с малко бебе и държи топло по цял ден.

# 11 675
  • София
имаме апартамент, в който никой не живее.
та там работи един хладилник само, всичко друго е изключено.
досега всеки месец сметката е 3-4лв.
днес видях новата сметка, 10лв.
странно как в тоя студ хладилника е похарчил два пъти, че и отгоре.  Rolling Eyes

# 11 676
Нашата сметка е около 50-60 лева този месец. Радвам се, тъй като не се ограничаваме, пускаме и духалка, която парното не е достатъчно.
Ама ние сме двама, нямаме деца, а и апартаментът е малък, така че е нормално.  Rolling Eyes

# 11 677
  • до най-прекрасния мъж
Днес излезе фактурата за периода 16.12-15.01 - 155 лв,  колкото й очаквах. По-нагоре писах какво ползваме. Ще видим колко ще е януарската.  По традиция е по-ниска,  пък ще видим в тези студове как ще е.

# 11 678
2 конвектора, единият пускан само в най-студените дни, другият само нощес за общо 7-8 часа - миналата фактура без тези 2 уреда-50 лева, тази 170 Simple Smile
Как 2 икономични конвектора харчат толкова-идея си нямам..  #Cussing out

# 11 679
Ами вие сте стояли на студено...
Но вероятно денем сте на работа.
Климатик,маслен и духалка...първите две не са спирани изобщо...230 лв.

# 11 680
Ами вие сте стояли на студено...
Но вероятно денем сте на работа.

Имаме и друга печка, която не е на ток  Peace тя ни е основния източник на топлина, но през деня сме си на работа, да

# 11 681
Аха...ясно.
А за конвекторите-за мен те не са икономични. Сравнявам ги с духалка...и тя се изключва,като стигне зададената Т. Климатикът е икономичен само.

# 11 682

Как 2 икономични конвектора харчат толкова-идея си нямам..  #Cussing out
Това просто няма как да стане - по какво съдиш, че са икономични? Дори и най-високият клас - Адакс, пак си е на принципа на духалката - включва/изключва. Икономичността е черта на климатиците - там идеята е да работят на анй-ниска мощност, поддържайки температурата. Т.е. има вариации в мощността, докато при останалите ел. отоплителни уреди има само константна консумация на ток и тя е много висока - 1/2/3 кв.
И ние сега, след появата на бебето, много топло държим, през дена 23-24 градуса, през  нощта само с градус надолу, ама аз едва издържам на жегата. Та и сметката следващата я очаквам драстично отгоре, може и да подмине 200.

# 11 683
Рали, честоти бебче...то прясно-росно още Laughing Да ви е живо и здраво Hug

Сори за спама Blush

# 11 684
"Икономичността" при конвекторите с електронен термостат идва от прецизността. Като го настроиш да поддържа цял ден 19 градуса, а вечерта затопляш за няколко часа до 24 градуса, то той си се включва за по няколко малки периода през деня и вечер си затопля. Сумарно за денонощието ще ти изхарчи по-малко, отколкото, ако само вечер го усилиш максимално, за да вдигне от 15 - 24. (Температурите са примерни.  Laughing )
За мен духалката не топли добре и от там идва неефективността. Духа, бръмчи, обаче трябва да работи много дълго и на макс, че да стопли. През това време конвекторът е стоплил и вече е минал в режим на поддръжка, в който ще харчи по-малко.
Усетих го в сметката за ток - с духалката ми излиза по-скъпо именно, защото не ми отоплява достатъчно и се налага да я държа по-дълго включена. Simple Smile

ПС: Рали, честито бебче!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт