Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 121 074
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 11 745
Относно цитираните цифри за консумация на LED, LCD, Plasma и инчовете. Това са мощности които консумира само матрицата, но един ТВ  не е само матрица. В зависимост от другите части, качеството им консумацията се различава. Всяка мощност на уред трябва да е написана на гърба/дъното на самия уред. Вижте гърба на телевизора. Там е истината. Последен пример - лаптопа ни който работи по 16 часа на ден. Предния ни който беше на 7 години беше 200 вата на час. Сегашния ни, купен преди няколко месеца е 80 вата на час, а параметрите му са по-добри. Екрана му дори е по-голям и по -ярък. Предния беше 15 инчов, сегашния е 17 инчов.

# 11 746
  • София/Севлиево
Ток от 10.12 до 7.01-49 лв.,парно и топла вода горе-долу за същия период-150 лв.

# 11 747
  • Mediterraneo
Последен пример - лаптопа ни който работи по 16 часа на ден. Предния ни който беше на 7 години беше 200 вата на час. Сегашния ни, купен преди няколко месеца е 80 вата на час, а параметрите му са по-добри. Екрана му дори е по-голям и по -ярък. Предния беше 15 инчов, сегашния е 17 инчов.

65 вата е моят стар Асус, 15 инча  Rolling Eyes Чак пък такова вглеждане, никога не съм ограничавала тв, компютър или осветление, за да пестя ток.

# 11 748
В никакъв случай не е нужно чааак такова вглеждане. Но тъй като стана на въпрос защото някои хора се чудят как без сушилни и други по-енергоемки уреди пак имат около 100 лева. А ето разликата в един уред - все лаптоп между 200 и 80 вата никой не си дава сметка, видимо един лаптоп. Но разликата е 12 лева на месец. То от тук 12 лева, от там още 10 и хоп....

# 11 749
65 вата е моят стар Асус, 15 инча  Rolling Eyes Чак пък такова вглеждане, никога не съм ограничавала тв, компютър или осветление, за да пестя ток.
Не става дума за ограничаване, просто казваме на тези, на които не им излизат сметките и се чудят откъде идват, да не подминават и тези подробности, защото броят и смятат, ето - ние имаме телевизор, и те имат телевизор, но сметката им 30 лв, нашата 50. Но м/у телевизор 60 вата, който се гледа 4 часа и друг дом с два по 126, които се спират само за спане, разликата е 23 лв.

# 11 750
Обикновено на тези, които ползват компютрите и телевизорите си по толкова много време не им се налага да си смятат киловатите и стотинките. Ние с гайдите да му мислим  Mr. Green

# 11 751
По принцип да, но и примерно възрастни баба и дядо, които в този студ не си подават носа навън...

# 11 752
138 лв до 15,01 на майка ми, пенсионерка. Живее сама в южен две с кухня. Около Коледа десетина дни децата ми и бяха на гости, а в останалото време сама, освен в събота и неделя, когато е само с едното ми дете. Не стои на студено, но когато е сама почти не готви. Два климатика, от които единия се включва рядко, бойлер, пералня и телевизор, като последния работи по цял ден  Laughing. Не е очаквала толкова, за нея са много, все пак това е половината и пенсия.
Живи и здрави да сме само!

# 11 753
С два климатика, два телевизора, бойлер+дете в 3-седмична ваканция покрай Нова година=сметка за ток от 143 лв.

# 11 754
218 лв. - 3 климатика, непрекъснато включен бойлер, сушилня, климатиците са приблизително на 23 градуса постоянно, +- 1-2 градуса от време на време.

# 11 755
138 лв до 15,01 на майка ми, пенсионерка. Живее сама в южен две с кухня. Около Коледа десетина дни децата ми и бяха на гости, а в останалото време сама, освен в събота и неделя, когато е само с едното ми дете. Не стои на студено, но когато е сама почти не готви. Два климатика, от които единия се включва рядко, бойлер, пералня и телевизор, като последния работи по цял ден  Laughing. Не е очаквала толкова, за нея са много, все пак това е половината и пенсия.
Живи и здрави да сме само!
Ами удари едно рамо на жената, щом децата са били при нея. newsm78
То е ясно, че все пак заради тях е поддържала по високи температури. Повече перални, бойлер, готвене и т.н.

# 11 756
  • тук-там
И аз се изненадах неприятно. 270 лв. 22,12 - 21,01.
Три климатика, 150 л бойлер, мнооого тв -и, лаптопи и крушки. Миялна, сушилня и т.н. Средна температура навсякъде - 25 гр.  Като сложа и празниците и ваканцията - май е нормално. newsm78

# 11 757
  • Варна
248лв за периода 10.12.2016-10.01.2017
Голям бойлер, хладилник пералня поне веднъж  дневно готвя на ток поне по 2часа на ден, един Конвектор Адакс за детскста стая дете  и бебе, 3 телевизора работещи нон стоп 1 компютър работещ 10ч.На ден 7 крушки от които 5 са лед.. И печка на дърва в голямата стая.. Постоянният ми ток е около 100-120лв месечно Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 08:05 от n0richka

# 11 758
  • Стара Загора
328лв  23.12 до  около 22.01
два климатика, бойлер, пералня и сушилня,готвене на ток. Един телевизор. Адакс  и още един конвектор  пускани няколко дни.

# 11 759
С два климатика, два телевизора, бойлер+дете в 3-седмична ваканция покрай Нова година=сметка за ток от 143 лв.
Колкото на самата баба. От телевизора ще да е.

Общи условия

Активация на акаунт