Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 131 988
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 13 200
Тази зима най-голямата ни сметка е 145 лв., два човека, три климатика на 22 градуса, не се спират, на отворени врати сме, пералня, сушилня и миялна, почти само на нощна енергия, два проточни бойлера, фурна на ток и всички други дребни неща. Пролет и есен без климатици и сушилня падаме на 60 лв.

# 13 201
Цитат на: Глухарче link=topic=455941.msg36637899#msg36637899 date=1_524738201
О да Sofinka:-), но признай, че е по лесно от 400лв. да паднеш на 250 лв. От колкото от 250 лв. на 60 лв.  Grinning

Честно както и да го въртя и суча, тази сума не мога да я докарам , освен ако от възможни 4 седмици, 3 не съм си в къщи.

Напълно подкрепям и предните Ви мнения.
В кръга на шегата,моля хората с по 3 климатика емнайсет уреди и сметка от 80 лева,направо да не пишат.Остават ме в размисъл.Шегувам се разбира се

# 13 202
Ако сте 4 човека, само смяната на бойлера с по- голям ще намали сметките с 20 лв.
Отделно ще има икономия ако в кухнята е проточен бойлер, а не миете от обикновения.
Стационарните компютри дърпат ако вървят нон стоп. Климатиците са по- ефективни ако в голям студ и жега не се спират и т.н.

# 13 203
  • Варна

В кръга на шегата,моля хората с по 3 климатика емнайсет уреди и сметка от 80 лева,направо да не пишат.Остават ме в размисъл.Шегувам се разбира се

Joy

Аз преди няколко страници молих една потребителка да и видя бележката за малка сметка, ей така просто да изплакна окото  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 13 204
Аз преди няколко страници молих една потребителка да и видя бележката за малка сметка, ей така просто да изплакна окото  Stuck Out Tongue Winking Eye
А тя ТЕЦ има ли? Защото и моята за ток е 36 лв., става за плакнене, ама върви с ТЕЦ 117 лв., та крайната картинка е 153 лв. Grin

# 13 205
  • София
Аз преди няколко страници молих една потребителка да и видя бележката за малка сметка, ей така просто да изплакна окото  Stuck Out Tongue Winking Eye
А тя ТЕЦ има ли? Защото и моята за ток е 36 лв., става за плакнене, ама върви с ТЕЦ 117 лв., та крайната картинка е 153 лв. Grin
Ако някога докарам сметка 153 лв за месец с отопление, ще черпя много сериозно.

# 13 206
Какво отопление в тази жега Simple Smile
Без сушилня, без влагоабсорбатор, без отопление, т.е. без нищо зимно. Само ежедневните неща + топла вода. Прогнозна е, да се надяваме, че ще има корекция после. 60 квадрата апартамент.
Реалното потребление ни е 36 лв. ток + около 35 топла вода, общо към 70 лв.

# 13 207
  • София
Никога не съм имала 70 лева сметка откакто сме в това жилище. Най-ниската лятна сметка ми е била около 100.

А твоята сметка за ТЕЦ 117 лв със сигурност не е само за подгряване на вода.

# 13 208
  • на последния етаж
28 лв е новата сметка.

# 13 209

Има има, ток 10лв. а за  ТЕЦ-а -30лв. ми е била най-високата сметка зимата.
Аз още тогава писах,че 10лв. е само ток, без топло и без топла вода.

# 13 210
  • ВАРНА
Откакто в къщи има двама човека денонощно и за капак лютата зимна "пролет" по северното море -
- сметките са същите като януари.

# 13 211
Никога не съм имала 70 лева сметка откакто сме в това жилище. Най-ниската лятна сметка ми е била около 100.

А твоята сметка за ТЕЦ 117 лв със сигурност не е само за подгряване на вода.
За ТЕЦ-а е прогнозна, няма общо с реалността.
За другото - нормално е да има разлики, все пак хората имат различни навици, различни уреди, ползват ги с различна интензивност. Примерно в някои домове се готви веднъж на ден за 30-40 мин, в други готвят 2-3 пъти повече, няма как да няма разлика.

# 13 212
Сега....то и аз имам 3 духалки, и мога да съобщя сметка като ги изредя към електроуредите, но двете са в кутии прибрани и не ги вадя Joy
Така пак мога да изпляскам ниска сметка и да ви оставя да се чудите...Wink

Аз лятото падам под 100. Отоплението на ток ми хвърля зимата. За това ми е невярващо с три климатика зимна сметка да е 50-80 лева...освен ако двата не са още в магазина Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 13 213
  • София
110 лв. до 20-ти април, включва няколко дни отопление, мисля.

# 13 214
  • Бургас
За това ми е невярващо с три климатика зимна сметка да е 50-80 лева...освен ако двата не са още в магазина  
може, зависи колко човека живеят и какви уреди и как ползват
при нас тази зима за 2 човека съвсем прилични сметки: ноември е 78 лева, декември- 88 лева, ян.- 122 лв., фев.- 90 лв., март -95 лв., всичко на ток, апартамент 150 кв., 4 климатика, не работят нон стоп, имаме добра изолация, повечето дни е топло през деня, пускаме 2-та вечер, в студени дни- и нощем, 2 духалки в двете бани - работат докато се къпем и 1 духалка за спешни случаи като сушене на мокра дреха, проточен бойлер в баните и малко бойлерче в кухнята, никакво пестене, пера като откачена по  10  и повече перални седмично, почти всеки ден се готви във фурната и се полза съдомиялна, уредите ми са над 10годишни, че и повече, имаме голям хладилник, синът има мощен компютър, който е включен доста часове, също се случва да забравя   включена  печка, духалка с часове, докато се прибера   вечер да ги изключа или светещи лампи на терасата с дни, ако сме малко по-спестовни със сигурност може да докараме и по-ниски сметки

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 17:59 от bur02

Общи условия

Активация на акаунт