Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 143 017
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 7 560
  • 1st floor
32 лева за Декември. Интересно! Миналият имахме към 40. Или новата ми готварска печка е много икономична  Laughing, или другия месец ще имаме по-височка сметка!

# 7 561
  • София
Току що ми излезе фактурата за декември - 44 лева. Много съм доволна. Явно новата ми пералня със сушилня е наистина икономична, при положение, че пера като обществена пералня и суша като такава  Joy
Май ще трябва да си признаеш каква е Simple Smile

Няма проблем - "Фагор". След дълго проучване реших да заложа на тази не толкова позната марка у нас, но за момента мога да кажа само, че парите си заслужават.

# 7 562
Леле какви са тези сметки от 40-50 лв?! Споделете на какво се дължи това?

# 7 563

Гледам, че сте от Ямбол. МОже би там ви е по-скъп тока. При майка ми в Казанлък нощната електроенергия е колкото тук дневната, а тук нощната е почти на половината на дневната.

# 7 564

на това , че има ТЕЦ : ))

# 7 565
  • софия
Така, днес си засякох електромера, точно на датата, на която и ЧЕЗ ще го засече.
Отново имам 300кв нощна, но този път вече имам 480 дневна. Хайде сега някой да ми обясни как става да ми правят това с електромера всяка зима декември и януари. Потреблението ми е абсолютно еднакво с останалите месеци, абсолютно, дори по-ниско в случая, казах вече че мъжа ми го няма. Деца нямаме, не готвя като съм сама, по празниците пък изобщо, защото винаги ходим в майка ми. Климатика е включен на 19.11. на 20 градуса и не е пипан повече. Преди Коледа ми се развали пералнята и ми я донесоха на 08.01. така че не съм и прала. Просто това на нищо не прилича! Направих си труда да върна пет години назад сметките. Винаги харчим до 250кв дневна и от70 до 180 нощна, винаги. Като 180 за нощна е най-високото, което видях, обикновено е около 110 кв. Изключвам тези два месеца. Казах вече за миналата зима, когато ми бяха писали януари 680кв дневна.
Просто безобразие!!!
И предлагам всички вие със сметките по 40 лв с постоянно включени бойлери и по незнамсиколко климатика, да спрете да пишете, защото дразните.
Просто думи нямам и не знам на кого да се оплача, защото това показва електромера, а няма как да стане, просто не е вярно.
Не знам докога ще плащаме новогодишните премии на служителите в ЧЕЗ  #Cussing out #Cussing out :bad-words
Редактирам се, нощната е 340кв.
И как става това, като дори ми я е нямало пералнята, а пера само на нощна. И температурите не са падали, да кажеш, че е било по-студено.
И моля, изобщо не ми обяснявайте, че едикакво си, лъжат и крадат от хората изродите  #Cussing out

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 01:57 от shhhh...

# 7 566
  • 1st floor

И предлагам всички вие със сметките по 40 лв с постоянно включени бойлери и по незнамсиколко климатика, да спрете да пишете, защото дразните.

Нямам бойлер, нито климатици. На ТЕЦ съм. Crossing Arms И сметката ми е под 40 лв! hahaha

# 7 567
  • Mediterraneo
Аз пък се чудя, защо още нямам излязла сметка... А в предишната сметка пишеше, че следващото отчитане ще е на 03.01.2014... Вече сме 16ти и нищо... За Варна става въпрос...

Енерго про нещо пак не могат да влязат в ритъм с тези отчитания и излизане на фактури! И аз нямам сметка  Rolling Eyes

Гледам, че сте от Ямбол. МОже би там ви е по-скъп тока. При майка ми в Казанлък нощната електроенергия е колкото тук дневната, а тук нощната е почти на половината на дневната.

Не ми се рови, но не вярвам да има такива разлики в цените на трите дружества!

# 7 568
  • София

Ми купи си жилище с ТЕЦ, бе. Кой ти е виновен за бойлера и климатика. Или си плати за проверка на електромера.

Моето жилище е с ТЕЦ, така че не ползвам духалки, бойлери, климатици.

# 7 569
Така си е.  Парно 125 + ток 35= 160. Отоплението си е скъпо.  Разликата е, че като се отоплява с парно цялата сграда е по-топла, и  на ток само сме били (в по-малък ап.), ами зимата 180 не ни мърдаха.

# 7 570
Не мога да разбера каква ще е тази разлика в цените на 3те енергийни дружества наистина. Ние тук сме на ЕВН, докато живях в Бургас също плащах големи сметки, а живеех сама. Възможно ли е разликата от 50 лв на месец и 200 лв на месец да е само в класа на ел. уредите в един дом.
Ние нямаме парно, отопляваме се на конвекторни печки, понеже не харесвам климатиците заради изсушаването на въздуха - доволна съм от конвекторите за сега.
Иначе другата ни консумация е като едно нормално семейство, бойлер, пералня, сушилня, миялна машина...  newsm78
Завиждам Ви БЛАГОРОДНО на тези с малките сметки  bouquet

# 7 571
Кръстева ние се отопляваме на климатици, и да ти кажа не ми изсушават въздуха, влагата в стаите е много висока даже стига до 70% в спалнята и 80% в кухнята, та трябва да отваряме често за да излиза навън тази влага.
150лв почти ми е сметката - празничната, 50лв по-малко от миналата година - доволна съм. Но защо според фактурата цената на тока вместо да е намалена, както се твърдеше по тв, е увеличена  newsm78

# 7 572
mysterious може би е въпрос на лично усещане и избор, знам ли и аз... но преди с климатиците, нещо не ми беше гот, все схваната, все сутрин носът ми запушен. Може би по скоро въпрос на лично усещане.
Ами аз не, че се оплаквам кой знае колко много, понеже 190 лв за 40 дена, при положение, че този месец взех акъла на пералнята и сушилнята заради подготвянето на мъжа ми за заминаване на мисия... де да знам, може би не са толкова много. Абе да сме здрави, но ми направи впечатление сметките на останалите, но сега разбрах.
160 лв ТЕЦ + 50 лв ток - същата работа

# 7 573
  • София
157 лв, сега пристигна декемврийската. Доволно.

# 7 574
  • София
Така си е.  Парно 125 + ток 35= 160. Отоплението си е скъпо.  Разликата е, че като се отоплява с парно цялата сграда е по-топла, и  на ток само сме били (в по-малък ап.), ами зимата 180 не ни мърдаха.

а освен парното, няма ли и топла вода?

Общи условия

Активация на акаунт