Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 121 303
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 11 415
56 за период 18.11-18.12.2017 доволна съм. Климатик, топла вода на ТЕЦ, всички обичайни ел. уреди. Като сравнение сметки без климатик около 40-45лв..

Само с климатика ли се топлите?  Shocked
Да, климатика е в помещение хол, трапезаря , бокс. Другите стаи са вътрешни и даже не пускаме парно. Климатика работи сутрин, вечер и през нощта.

# 11 416
Това е защото сградата е топлофицирана, трябва да се уточни, защото е много важно  Laughing реално общите части затоплят до съвсем нормална Т и ако въобще е нужно още топлене то е съвсем малко.
Ние тази година досега сме пускали радиатор само в детската за няколко часа. Сега съм в дневната по тениска, тръбите са студени.

# 11 417
А защо се ползва климатик при топлофицирана сграда? newsm78

Тръбите топлят доста, да Peace

# 11 418
Ок, да отговоря.
Помещението е изложение ю/з външно от запад. Няма външна изолация.  Сега се санира блока ни и предполагам скоро ще усетя разликата.
При отопление с ТЕЦ не постигаме комфорта който имаме с климатик. Това е нашето усещане за топлина. Тръбите в блока ни са в стените, при допир на стената се усеща топлина, но не излъчва такава както е с тръби които не са в стените.
и като цена ни е по-изгодно 56- ток и 35 ТЕЦ.

# 11 419
В стените ли? Shocked За първи път чувам. А радиатори няма ли?

# 11 420
В стените ли? Shocked За първи път чувам. А радиатори няма ли?
Да, в стените са тръбите ни. Естествено, че има радиатори. Сградата е ЕПК.

# 11 421
Е, супер, ние сме в момента сами в къща, като отгоре и отдолу са бели мечки, отопляването е безумно  Simple Smile

# 11 422
Здравейте,моята сметка за ток за ноември е 300,60лв.😭Възможно ли е според вас това при положение че живея само с детето си и отоплявам само една стая с конвектор airelec,а лятото плащах 50лв.Според мен този конвектор не може да и харчи около 200-230лв,въпреки че работи денонощно,но никога на max.Вие как мислите?

# 11 423
Доста е....ние имаме 140 лв. за ноември, като имаш предвид, че пускаме климатик /всъщност не го спираме, пуснат е нонстоп/, маслен радиатор и две духалки чат-пат. Това само отоплението, другото си върви.

# 11 424
  • Монтана
Здравейте,моята сметка за ток за ноември е 300,60лв.😭Възможно ли е според вас това при положение че живея само с детето си и отоплявам само една стая с конвектор airelec,а лятото плащах 50лв.Според мен този конвектор не може да и харчи около 200-230лв,въпреки че работи денонощно,но никога на max.Вие как мислите?

Това е вече прекалена сума.

Нашата сметка за ток за декември е 163 лв (акумулираща печка в стаята поддържаме 24 градуса, на децата в стаята климатик настроен на 25 градуса, готвя на ток през ден, два бойлера не изключваме, вечер духалка докато вечеряме, фризер който също мисля че гълта доста и другото са вече телевизори, компютър, лаптоп и крушки). Вярно, че апартамента ние вътрешен, но няма изолация и повечето стай са с дървена дограма.

# 11 425
Каква мощност пише на него? Сметнете приблизително и ще се види възможно ли е.
Ако е 2 киловата излиза точно 230 лв., ако е 1.5 - 200 лв.
Това е един от най-скъпите начини на отопление.

# 11 426
Каква мощност пише на него? Сметнете приблизително и ще се види възможно ли е.
Ако е 2 киловата излиза точно 230 лв., ако е 1.5 - 200 лв.
Това е един от най-скъпите начини на отопление.
Признах те....със сигурност работиш за някое енерго дружество.    Peace   Mr. Green

230 лв излиза, ако работи 30 дни по 24 часа на пълна мощност 2 киловата.
Така би работил или ако е повреден, или ако в стаята има постоянно отворен прозорец/врата, което не би позволило нормално затопляне и изключване при достигане на желана температура.
Или ако не могат да живеят на по-ниска от 30 градуса температура.

300 лв само за едно отоплително тяло е нереално.
Или уреда е дефектен, или електромера е ненаред, или е отчетено грешно.
У дома имаше такъв "епизод" преди 4-5 години, в началото на есента.При средни сметки 50-60 лв изведнъж идва сметка от 250 лв.Слиза мъжа ми да види показанията на електромера, нищо общо с тези от фактурата.В нея завишени неколкократно.Обадихме се, сторнираха фактурата и издадоха нова според реалното показание на електромера....просто инкасаторката гледала, ама недогледала.

# 11 427
Цялата сметка е 300 лв., но тя казва, че 200-230 са от него, останалата част е от други уреди.
Преди в темата ми обясниха, че посочените мощности не са максимални, а средни или дори минимални, при идеални условия, така че разберете се  Simple Smile

За грешките при засичане - и на нас ни се е случвало със стария електромер, не ни караха да я плащаме, но и тогава не засичаха всеки месец, а пишеха прогнозни и изравняваха после. Но сега май автоматично с уред засичат, а не ръчно, така че се избягва човешката грешка.

Защо да работя за някое дружество, защото мога да си сметна реалното потребление ли  newsm78

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 13:31 от Не се сърди, човече

# 11 428
Скрит текст:
Цялата сметка е 300 лв., но тя казва, че 200-230 са от него, останалата част е от други уреди.
Преди в темата ми обясниха, че посочените мощности не са максимални, а средни или дори минимални, при идеални условия, така че разберете се  Simple Smile

За грешките при засичане - и на нас ни се е случвало със стария електромер, не ни караха да я плащаме, но и тогава не засичаха всеки месец, а пишеха прогнозни и изравняваха после. Но сега май автоматично с уред засичат, а не ръчно, така че се избягва човешката грешка.

Защо да работя за някое дружество, защото мога да си сметна реалното потребление ли  newsm78
Защото за всяка парадоксална нелогична аномалия, споделена в темата, извърташ нещата така, че да изглежда "вярна".
Както и да е, беше шега.    Peace

# 11 429
Просто го смятам по часове на консумация и цена на киловат, това че нямате реална представа кое колко харчи не прави стойността парадоксална Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт