Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 121 055
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 11 760
Колкото на самата баба. От телевизора ще да е.
Иронията е излишна.
Факторите са много, телевизорите съм посочила какви суми правят.
Дали бабата ще е сама или ще са трима вътре, каква е разликата при отоплението (което е основното перо в тези месеци)?

# 11 761
Колкото на самата баба. От телевизора ще да е.
Иронията е излишна.
Факторите са много, телевизорите съм посочила какви суми правят.
Дали бабата ще е сама или ще са трима вътре, каква е разликата при отоплението (което е основното перо в тези месеци)?
Ако човек е сам, ще отоплява само една стая, а когато са 3-ма трябва да се отоплява целият апартамент. Ако е сам човек, ще гледа 1 телевизор, а ако са 3-ма и имат повече от 1тв, ще са включени и двата. Определено има значение колко човека са не само зимата, но заради отоплението при трима, може и да се получат драстични разлики в зимните сметки.

# 11 762
А не са ли индивидуални нещата?
Баба ми е сама, но отоплява цял етаж.
Ние сме трима, но почти не пускаме парно, защото харесваме по-ниски Т.
Също до преди седмица имахме един телевизор, не сме много по телевизията и рядко работи. Баба ми не го спира, даже заспива на него. 16 часа са й миинимум, което е колкото 2 телевизора по 8 часа в едно семейство, пак не малко, нормално гледане.

# 11 763
Баба ти е от изключенията, повечето пенсионери пестят от всичко.  Но т.к. отдавна съм се убедила, че с теб не може да се спори точно в тази тема, се отказвам предварително  bouquet 
Скрит текст:
по едно време даже мислех, че имаш дялове в ЧЕЗ  Mr. Green

# 11 764
Баба ти е от изключенията, повечето пенсионери пестят от всичко.  Но т.к. отдавна съм се убедила, че с теб не може да се спори точно в тази тема, се отказвам предварително  bouquet 
Скрит текст:
по едно време даже мислех, че имаш дялове в ЧЕЗ  Mr. Green
Баба ѝ хич не е изключение, че май и аз, като се замислих и свекърва ми.
До сега не бях се замисляла за телевизорите колко харчат. То си било сериозен разход.
При нас телевизора го позиционирам да спре след 2 часа примерно. Тъкмо изключи и аз се събуждам.Следват нови 2 часа и до сутринта, когато задължително трябва да видя какви ги плещят.
При майка ми ис векърва ми разликата е, че те и не си задават час. Спят си цяла нощ на работещ телевизор.

# 11 765
Scarlet~, не съм от ЧЕЗ, просто се занимавам с управление на имоти, имам поглед над разнообразие от домакинства и съм се убедила колко не могат да преценят реалното си потребление. Разбира се има случаи на прикачени съседи, но това са изключително редки случаи.

# 11 766
138 лв до 15,01 на майка ми, пенсионерка. Живее сама в южен две с кухня. Около Коледа десетина дни децата ми и бяха на гости, а в останалото време сама, освен в събота и неделя, когато е само с едното ми дете. Не стои на студено, но когато е сама почти не готви. Два климатика, от които единия се включва рядко, бойлер, пералня и телевизор, като последния работи по цял ден  Laughing. Не е очаквала толкова, за нея са много, все пак това е половината и пенсия.
Живи и здрави да сме само!
Ами удари едно рамо на жената, щом децата са били при нея. newsm78
То е ясно, че все пак заради тях е поддържала по високи температури. Повече перални, бойлер, готвене и т.н.
Ами аз никъде не съм писала, че не помагам, и не само че помагам, ами всички разходи и поемам, поне това мога да направя.

# 11 767
138 лв до 15,01 на майка ми, пенсионерка. Живее сама в южен две с кухня. Около Коледа десетина дни децата ми и бяха на гости, а в останалото време сама, освен в събота и неделя, когато е само с едното ми дете. Не стои на студено, но когато е сама почти не готви. Два климатика, от които единия се включва рядко, бойлер, пералня и телевизор, като последния работи по цял ден  Laughing. Не е очаквала толкова, за нея са много, все пак това е половината и пенсия.
Живи и здрави да сме само!
При изброената консумация сметката е съвсем нормална, не знам какво друго е очаквала?

# 11 768
Явно около мен са само бедни пенсионери.
Скрит текст:
Нашите плащат около 30 до 50лв на месец ток с бойлер, свекърите и те. Дядо ми бог да го прости, почина скоро, но плащаше по 5-7лв на месец. Все са някакви такива, баба ми и тя почина, и тя пестеше и от къпане, един път седмично, че да не включва бойлера. Затова все съм си мислела, че всички пенсионери са такива. А и с тези пенсии, нормално да са икономични, иначе ще им стигат само за сметките и лекарствата.

# 11 769
Цитат
Нашите плащат около 30 до 50лв на месец ток с бойлер, свекърите и те.
50 лв. е нормална сметка за двама с бойлер, без пестене.

# 11 770
  • София
278.04 лв  - в най- студения отрязък време до сега - за стая, трапезария и бокс - всеки ден целодневно,  втора стая - само нощем.

# 11 771
  • София
220 лв за януари, иде ми да се гръмна! Отоплявам една стая денонощно с конвектор, в кухнята като стана и отида сутрин е между 5-9 градуса, в другата стая се пуска само вечер и през нощта.

# 11 772
Цитат
Нашите плащат около 30 до 50лв на месец ток с бойлер, свекърите и те.
50 лв. е нормална сметка за двама с бойлер, без пестене.
Допреди детето пак не съм плащала 50лв  newsm78 уж все нощна, това онова и пак плащахме 60-70. Сега вече и 80лв лятото. А 30 дори нямам спомени да съм плащала някога. Така че без особени лишения няма как да стане.

# 11 773
Ако сте с бойлер и аз не мисля, че може да видите 30.
30 лв. е нашата стандартна с дете, без никакви лишения, готвене всеки ден.
С бойлер би била 60.
За двама смятам 50 за нормална, това имах предвид.

# 11 774
Засега класацията води един приятел със сметка 700лв за декември.

Общи условия

Активация на акаунт