Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 131 849
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 13 260
Има и едни джаджи, които се слагат на контакта и засичат колко харчи уреда. Лични впечатления обаче нямам...бях се навила по едно време да взема, че да си сверя часовника...

# 13 261
  • София /Абсурдистан
Знаете ли как се наричат?

# 13 262
  • Plovdiv, Bulgaria
Има ли някакви марки по-икономични, или всички са така?
По-принцип уредите клас А+++ са икономични. Мисля че пише годишен разход на ток на всеки уред в магазина.

# 13 263
  • ВАРНА
Има ли някакви марки по-икономични, или всички са така?

Гледаш да е А++ и  за климатик и хладилник да е инверторен.  

За готварска печка стъклокерамични котлони Зануси.   Това за който търси безопасност.

Иначе на газ е най-икономично - но в къши имаме претърпял газов инцидент и на газовите домашни уреди е обявена война.

и печките и на пералните А+++ описана консумация в етикета е зададена на ниски градуси! 
Пералнята е изчислена при 40 градуса!   Имайте го предвид....като я пуснете на 50 гр. и консумацията рязко скача!

# 13 264
  • Plovdiv, Bulgaria
Знаете ли как се наричат?
Ние имаме такъв уред вкъщи и сме пробвали колко гори климатика и стария радиотор. Като видях разхода на радиатора и се уплаших. И тази зима климатик. Сега ще видя за уреда.

# 13 265

Уред за измерване разхода на ел енергия написах в гугълчо.

# 13 266
За печките, нашата харчи много малко на функция вентилатор, под 1 киловат. Става за всичко. Освен това се изключва 10 мин. преди да е готово яденето и тя си поддържа Т. Печем на 120-180 градуса, в зависимост от вида храна, максималните май са 250, но никога не сме ги ползвали.
Горенье е, но вече на 13 г. модел (снимката е от нета), май вече не се продава, разгледай различните видове и консумацията им. Новите би трябвало да са още по-икономични Hands Plus1

# 13 267

Ето още един.

# 13 268
  • ВАРНА
Точно така.  Колко по-малко градуси толкова по ниска консумация.

И като не се ползват се изключват от щепсела.  Това пести още мъничко.

# 13 269
Аз за печка за отопление си помислих.

# 13 270
  • Plovdiv, Bulgaria
Нашият уред е на марка волткрафт . Преди години го купихме за около 60лв.

# 13 271
  • София /Абсурдистан
От контакта няма как да изключвам, че трява да се завирам зад шкафове. Благодаря за инфото за уреда, не съм го виждала, но ще потърся. Другите уреди са ми нови, само печката остана за смяна.
За отопление климатиците са инверторни.

# 13 272
  • София
Стара или нова печка - пералня всички харчат над 1200 вата - когато са набримчени на максимум градусите.  Важи за всеки уред и А++ да е. 

Стъклокерамичните котлони дори ехубаво да се гасетят две-три мин. преди сготвяне...греят още

Това въобще не е вярно!

Ние си купихме уред като показания по-горе миналата есен и вече сме измерили основните консуматори вкъщи.
Едно пускане на пералнята на дълга програма 2 ч. и 15 мин. на 40 градуса е точно 590 вата.

Уредчето е много полезно и го препоръчвам на всеки!

# 13 273
  • до най-прекрасния мъж
Такива уредчета има в Практикер и Мосю Бриколаж. Ние също имаме и дават добър ориентир. Другият вариант - ако ви е електронен електромера, изключваш всички консуматори и оставяш да работи само желания. Електромерът показва и моментна консумация. А от това по-точно, здраве му кажи.

# 13 274
  • София /Абсурдистан
Заключили са таблата с нови ключалки и само техниците от ЧЕЗ имат ключ.

Общи условия

Активация на акаунт