Отговори
# 690
Marieta,ти хубаво даваш сокчета,ама защо със захар.

Знам ли, доки така каза Simple Smile Аз даже във водичката слагам, ама гледам съвсем малко, че и без това  е кюфтенце. Ти без захар ли даваш сокчетата?

# 691
Marieta,ти хубаво даваш сокчета,ама защо със захар.

Знам ли, доки така каза Simple Smile Аз даже във водичката слагам, ама гледам съвсем малко, че и без това  е кюфтенце. Ти без захар ли даваш сокчетата?
Я недей да слагаш повече захар ни във водата,ни в соковете.Това само вреди.Аз сокове не давам и няма да давам нищо,освен кърмс,до  7м.-ми месец.

# 692
ДесиХ3 и аз ще кърмя докато имам, няма да отбивам, но сокчета ще давам, за мен плодовете и зеленчуците също са много полезни.Виж - за захарта може и да я спра, на мен също не ми звучи здравословно Simple Smile, даже се учудих защо да слагам в соковете, при положение,че са тъпкани с плодова захар

# 693
Здравейте.Влизам само да ви пожелая весело посрещане на новата 2010 год. Hug

# 694
ДесиХ3 и аз ще кърмя докато имам, няма да отбивам, но сокчета ще давам, за мен плодовете и зеленчуците също са много полезни.Виж - за захарта може и да я спра, на мен също не ми звучи здравословно Simple Smile, даже се учудих защо да слагам в соковете, при положение,че са тъпкани с плодова захар
Ти си кърми,не отбивай,но внимавай със сокчетата и захранването,че много често майки,захранили рано и заменили рано едно хранене/а нте ще те накарат скоро/ ,им спира кърмата или силно намалява.Колкото до захарта,незлучайно й казват бялата смърт и е премахната от всички здравосложни режими на хранене,а тук я дават на малки бебета. Crazy Плодовете и зеленчуците никой не казва,че не са полезни,но си има време за тях. Grinning

# 695
Здравейте момичета Hug  Виждам за режими говорите:) Ние май само през нощта имаме такъв Thinking, но все пак е нещо Party Вечер се къпем между 20-21ч. и се храним и заспива сама в леглото, но през деня е супер изключение да я убедя да заспи там. Денем спим навън в количката или в шезлонга или заспива като я гушна и тогава чак я мятам в леглото. Но нощем детенцето е ангелче яде към 5ч. и после спинка до към 9-10ч. и тогава пак ядем за сутрин, че си отспиваме вкъщи всички.  Party  Нас нещо ни минаха коликите, но пък започна едно лигавене, че се чудя не е ли рано за зъбки Thinking На каката и проби зъбче на 6 месеца, но София отсега се лигави.
Аз голямото си дете съм го захранвала рано по старите схеми, слава Богу нищо и няма, но сега няма да дам нищо различно от мляко преди 5-6 месеца.  Захар абсурд да дам, но всеки сам си решава Peace
ПОЖЕЛАВАМ ВИ ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2010 ГОДИНА!!!! И МНОГО ЗДРАВЕ И УСМИВКИ ЗА ВСИЧКИ !!!!

# 696
  • Пловдив
Момичета, някой да е писал за тази мама,която имаше възражения срещу Тина Киркова и лекарите там? Сещате ли се? Беше в предавания, прави сцени пред болницата....
Една от темите,в които се говори за това е-
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338041.0

А другата е тази
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447173.0.На 30 и някоя страница се включва и майката.Първоначално  следих темата,но после спрях Tired

# 697
Здравейте Hug
Днес бяхме по разходки и много добре ни се отрази.
Сега за спането-Теодор заспива в мен и само като го тупам за дупето и то няколко пъти и е готов.През нощта спи в кошарата си и почти не ми се буди, през деня спим двамата на спалнята и особено към 16:00 часа като му легнем,че до 19:00.Когато го оставя да спи сам - спи по 40 минути и за това майката спи с бебето Joyза здрав сън това WinkКъпя го в 20 :00
Защо не е добре захарта във водата-да я спирам и аз тогава?!

# 698
Ето ме и мен... Сега приключих работа... Егати предновогодишните издънки, дето стават... Ужас работа. Днес до обяд в данъчното. По едно време крещяхс пълно гърло. На финала нахълтах при шефката на данъчното и се разбрахме на 4-ти да съм при нея да мислим как да оправим тая каша.
Мария, това със тясното дупе и кръвта въобще не ми звучи правдоподобно  newsm78. В смисъл, че ако сега на кашавите акита акате кръв какво ще стане като захраниш и започнат твърдите изпражнения  newsm78. Какво те съветват лекарите? Аз лично по бих се доверила на теорията за АБКМ. Това определено е доста по-правдоподобно.  Дори при възрастните определени храни провокират хемороиди и кървене от тях. Предполагам, че някоя храна, кояо ядеш провокира Валерия и затова се получава това кървене. Ако все пак е сцепено дупе незнам някой, който да може да ти помогне. Мажи с кремче и това е
Сийгълче, спедполагам, че е късно, ама и аз не бих дала свещичка. На иван биехме пентаксим също и никога не сме имали реакция. На ева бих пентаксим в десния и превенар в левия крак и също нямаше никаква реакция. Ама да ти кажа не съм и я проверявала за температура  newsm78. Беше си спокойна и не съм се шашсала
Мариета, това със сокчетата ме уби. Първо за количеството  #Crazy и вноро за захарта, ама ти си знаеш
За режима - всеки път като си помисля, че имаме такова животно и ева ме опровергава. Режим нямаме  ядем по 4-5 пъти нощно време ама а ми е жива и здрава.

# 699
Здравейте момичета аз нещо нямам много време да пиша но ви чета моите деца вече са здрави и трите.Честити месечинки на всички бебчета.За шишетата аз ползвам НУК  със силиконова биба и на Камера нямам проблеми с нито едно.Искам да ви пожелая весело посрещане на Новата Година много щастие в семействата през идната и най вече здраве.Много се радвам че ви има макар и рядко да пиша.Ето нещо интересно за четене.
 Речник на средностатистическия софиянец
- О! = - Добър ден.
- Аре! = - Довиждане.
- Опа! = - Извинете, че ви настъпих.
- Охоо! = - Много си красива без дрехи!
- А? = - Би ли повторил, че не те разбрах...
- Ааа. = - Ясно разбрах те.
- Къде си бе копеле?/Къде ходиш бе, да те еба? = - Здравей приятелю, как си?
- Мотам се насам натам.../Нагоре, надолу... = - Добре съм, благодаря че попита.
- Аре бе пумияр/Аре ма овцо! = - Хайде де, докога ще те чакам...
- Я деба/Еба си мамата/Я глей! = - Много интересно.
- Чуеш ли бе пендел? = - Слушай ме внимателно!
- Глух ли си бе копеле? = - Нали ти казах да ме слушаш.
- Духай бе педал! = - Остави ме намира/Гледай си работата!
- Ти си ебати путката, сериозно говора. = - Много си хубава(за жена) - На теб не може да се разчита.(за мъж)
- Ей копеленце недоклатено! = - Внимавай, ще те бия!
- Немам кинти... = - Няма да излизам днес.
- Хуя ми фърчи!/Рипа ми гъзо! = - През онази работа ми е...
- Ебало си е майката ей! = - Положението е мого лошо.
- Алоо кво правиш ма курво заспала? = - Кой ти е дал книжка?
- Джам = Амфетамини
- Аре на кафе. = - Хайде да ходим в кръчмата.
- Аре в градинката. = - Хайде да ходим да се напием на открито.
- Изчезвай бе боклук! = - Няма ли да си ходиш?
- Айдее! = - Сега вече я фтасахме.
- Браво бе копеле!/Виде ли го тоа?/Абе ей дебил смотан! = - Много си зле, видя ли какво направи?
- Ебати тъпото копеле! = - Много си глупав!
- Курвии ставайте баща ви е пиян! = - Ох, как се напих...
- Ебати мутанта! = - Този е много висок.
- Е са, да изгърмим една липа и идвам! = - Изпушвам си тревата, и ще дойда.
Ето още нещо което е по хубаво

Ти - си на 1 година...
Тя - те храни, къпе, облича...

А ти й се отблагодари,
като плачеш по цели нощи и не я оставяш да поспи...
~ . ~ . ~
Ти - си на 2 години...
Тя - те научи да стоиш здраво на краката си и да вървиш уверено...

А ти й се отблагодари,
като побягваш всеки път от стаята, щом тя те повика...
~ . ~ . ~
Ти - си на 3 години...
Тя - приготви с огромно старание най-вкусните храни за теб...

А ти й се отблагодари,
като тайно изсипваш под масата онова, което е в чинията ти...
~ . ~ . ~
Ти - си на 4 години...
Тя - постави в ръката ти най-красивите цветни моливи и те научи да пишеш и рисуваш...

А ти й се отблагодари,
като оцвети и надраска всичките стени вкъщи...
~ . ~ . ~
Ти - си на 5 години...
Тя - те облече в най-новата ти и красива рокля и те пусна да си играеш...

А ти й се отблагодари,
като нагази още в първата локва, която ти попадна и се омаза цялата с кал...
~ . ~ . ~
Ти - си на 6 години...
Тя - всеки ден идва заедно с теб до училище...

А ти й се отблагодари,
като плачеш и крещиш “Не искам да ходяяя...” по целия път до там...
~ . ~ . ~
Ти - си на 7 години...
Тя - ти подари най-хубавата топка, която успя да намери и купи...

А ти й се отблагодари,
като още същия ден счупи с нея прозореца на съседите...
~ . ~ . ~
Ти - си на 9 години...
Тя - ти нае за теб най-добрият учител по пиано...

А ти й се отблагодари,,
като не учи нотите нито ден...
~ . ~ . ~
Ти - си на 10 години...
Тя - те кара с колата навсякъде, където поискаш – от уроците по танци до купоните и рождените дни на приятелите ти...

А ти й се отблагодари,
като всеки път скачаш от колата, дори без да погледнеш към нея и думичка да кажеш...
~ . ~ . ~
Ти - си на 11 години...
Тя - заведе теб и твоята приятелка на кино...

А ти й се отблагодари,
като й каза: “Ти седни на друго място, не тук до нас!”...

~ . ~ . ~

Ти - си на 12 години...
Тя - не иска да гледаш вредните за теб ТВ предавания и програми...

А ти й се отблагодари,
като ги пускаш винаги, когато нея я няма вкъщи...

~ . ~ . ~

Ти - си на 15 години...
Тя - те изпрати през ваканцията на летен лагер в чужбина...

А ти й се отблагодари,
като не й написа нито ред и дори една картичка не й изпрати от там...

~ . ~ . ~

Ти - си на 17 години...
Тя - ти позволи да отидеш с гаджето си на купон извън града...

А ти й се отблагодари,
като не се обади и се прибра вкъщи едва на разсъмване...

~ . ~ . ~

Ти - си на 19 години...
Тя - пое всичките ти разходи за университета, закара те с колата си до общежитието, пренесе ти багажа...

А ти й се отблагодари,
като не й позволи да те прегърне и целуне пред приятелите ти, като си тръгваше...

~ . ~ . ~

Ти - си на 21 години...
Тя - се опитва да ти даде съвет във връзка с професионалния ти живот и кариерата ти...

А ти й се отблагодари,
като й каза: “Аз няма да бъда като теб!”...

~ . ~ . ~

Ти - си на 22 години...
Тя - с гордост и умиление те аплодира на тържеството по повод дипломирането ти...

А ти й се отблагодари,
като й поиска пари за обиколка на Европа...

~ . ~ . ~

Ти - си на 24 години...
Тя - поиска най-после да я запознаеш с момчето, с което излизаш вече близо година...

А ти й се отблагодари,
като й каза, че ти ще прецениш кога да стане това...

~ . ~ . ~

Ти - си на 25 години...
Тя - плати всичките разходи по сватбата ти, толкова е развълнувана, но и много щастлива, да те види като булка...

А ти й се отблагодари,
като се пренесе да живееш на другия край на света...

~ . ~ . ~

Ти - си на 30 години...
Тя - се иска да ти даде някои полезни съвети за отглеждането на бебето...

А ти й се отблагодари,
като й каза да престане с тези остарели разбирания и примитивни методи...

~ . ~ . ~

Ти - си на 40 години...
Тя - ти се обади, за да ти напомни рождения ден на близък роднина...

А ти й се отблагодари,
като й каза троснато, че си затрупана с работа и й затвори телефона...

~ . ~ . ~

Ти - си на 50 години...
Тя - се разболя тежко и когато в края на седмицата ти отиде да я видиш, тя много се зарадва.

А ти й се отблагодари,
като й каза, че на стари години хората се превръщат отново в капризни и глезени деца...

~ . ~ . ~

И един ден ТЯ... си отива от ТЕБ...
В този миг всичко, което до тогава ти се е искало да направиш за нея, но не си намерила време или начин да го сториш, изведнъж се стоварва върху теб като мълния! И силна, пареща болка раздира сърцето ти...

~ . ~ . ~

Затова, ако Тя все още е до Теб,
сега я обичай по-силно от всякога! И направи така, че Тя да го почувства! Защото Тя го заслужава, повече от всеки друг човек в живота ти!!!
Тя - твоята Майка!..
Извинявам се за дългия пост.

# 700
Мн ви благодаря за мненията и окуражаващите коментари. Засега сме добре, малко ревливи, но това не е от ваксината, ние си плачкаме вечер по принцип преди да заспим по-серионо.
Засега държим фронта, добре си е детенцето и на пипане няма температура и аз вярвам, че няма да има реакции. Няма да слагам свещичка без да има нужда. Вярвах, че това е правилното решение, но реших пак да се допитам за всеки случай до вашия опит. Благодаря ви Hug
Лека и спокойна нощ на мамчета и бебчета Heart Eyes

# 701
Здравейте момичета, честита Нова година на всички!
Относно соковете на бебета на нашата възраст, няма да забравя сравнението, което беше на правил един лекар (български) - че едно малко бебе има нужда от сок толкова, колкото и една пчела има нужда от пържола Laughing Иначе аз като захранила първото си дете на 1 месец със сок Sick, третото го захраних на 7 месеца (и пак му беше рано, запече го), а четвъртото ще го захраня още по-късно. Говорих си по въпроса с една диетоложка още като бременна, казах й че с мъжа ми имаме алергии и искам да захраня по-късно, тя ми каза че до годинката спокойно мога да го оставя само на кърма, защото кърмата имала всичко необходимо до тази възраст. Иначе официалната препоръка е захранване на 6 месеца, ама това е по-скоро за да се предотврати даването на твърда храна по-рано. Че и тук има настойчиви баби, свикнали на ранно захранване Laughing
Мама Тони, съжалявам че детенцето ти е болно. Да ти напомня ако си забравила, че е много добре детето да приема пробиотик (за предпочитане с бифидобактерии) за да му се възстанови по-лесно чревната микрофлора. Герчо скоро беше писала за това подробно. Аз дадох на моето бебе пробиотик около месец след като беше пило антибиотици, защото едва тогава разбрах колко е важно.
Някой беше питал каква лъжичка да се използва за хранене на бебето - най-обикновена чаена лъжичка върши работа. Low tech Laughing
Деси хубаво ме подсети да приемам Омега 3 (аз предпочитам чрез храната) като профилактика на суха кожа и дерматит на бебето.  

# 702
Здравейте мами! И ние ве4е си имаме някакъв режим.През деня ве4е пове4е будуваме(с изклю4ение когато сме на вън),храним се през 2 часа.Ве4ер заспива около 21,22 часа и се буди в 4.30,яде и заспива до 7,30ч.От няколко ве4ери ни е трудно заспиването,не пла4е,но иска ръчи4ки Simple Smile,или го оставям да си рита в леглото.Къпането ни е любимото занимание и редовно пла4ем за още.
Аз както писах запо4нах да давам сок4е от ябълка,давах 4 дни ,запо4нах с по 1 лъжи4ка,стигнахме до 20мл.Днес дадох лъжи4ка сок от круша.За сега нямаме промяна в акането,по един път на ден сутрин.
За захарта и аз знам,4е не е хубаво,аз давам 4иста преварена води4ка.
Весело посрещане на новата година! Hug

П.П.И ние много се лигавим,ве4но сме мокри.Ръцете непрекъснато са му в устата,дъв4е ги,все едно зъбки ще му излизат Rolling Eyes Не е ли прекалено рано? Thinking

# 703
  • Пловдив
Оф,направо ме трепете с тези сокчета Tired.Чак косата ми се изправя вече ,когато я чуя или прочета тази дума.Само ми кънти в главата- сокчеее,че,че Laughing.Ама това са си мои размисли и мнения.Всеки да си прави каквото си знае.
Ето една статийка-http://www.biberonbg.com/info/juicewhynot.htm

Аз на моето дете няма да му дам пък. smile3534

Нека да стои гладно и невитаминозно hahaha

А бе не се оплаква душата.Спи си,спокойна е,аз главно след баткото тичам Crazy

Режим твърдо установен нямаме,а и на мен изобщо не ми трябва такъв.Гъвкавост е тактиката за справяне с моите деца.Всичко е според зависи кой какво и кога го сърби newsm47.Но горе -долу малката я къпя около 22ч,яде около 22.30.После се буди към 2-3.После може и през час да се буди,може и да не се буди newsm78
И аз отдавна съм забравила какво е добър сън(вече 2 години),толкова съм забравила,че чак не помня какво е това да спиш непробудно,следователно не ми е липсва вече newsm53.Знам,че след всяко събуждане може да няма ново заспиване ,затова спя бързо Mr. Green

.....
Да ви се оплача,че нещо ме хвана хрема и веднага ми се възпали синузита,защото ми е слабо място.Сега главата си я чувствам пълна с олово и едва дишам.УжасссТ Rolling Eyes
....
Пожелавам ви весело изкраване на празника и нека новата година донесе най-вече здраве и вяра на хората Hug

Ние ще бъдем у майка ми.Ще отида от сутринта с малкото ремаркенце да помагам,но и оттам ще ви следя да знаете smile3508

.....
Лека вечер newsm46

# 704
  • София
Ах, тези сокчета!  Grinning Аз все пак успях да се преборя с наставленията по този въпрос. Нали ме беше погнала свекървата, че някаква страшна специалистка педиатърка в тяхната поликлиника препоръчвала сокчета от 20 ден да се дават. Спорих, спорих, давах й да чете статиите от кърмаческия по въпроса за соковете и тя пак ме отряза, че в тия статии ставало дума за натуралните сокове в кутия, а не за прясно изцедените и че така детето нямало да си набави витамини и му забавям развитието...  #Crazy След последната разправия обаче ме остави да правя каквото знам, макар и да не беше хич доволна. Мойто мамче пък за сокове и пюрета хич не ми дава зор. Казах й, че ще захранвам от 6 месец и тя дори не ме и пита защо. Само каза, че по-добре така вместо да се занимавам от сега да цедя плодове като луда  Laughing С нея по отношение на кърменето имахме разправии защото все обясняваше, че сигурно ще трябва да дохранвам и че може да ми е рядка кърмата... ама след като за два месеца качи близо 3 кила мойто прасе вече и дума не обелва по въпроса. Само всеки път като се чуем ми казва "И да ядеш повече, че да не вземе да намалее тая твойта хубава кърма"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт