На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 259
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Вече има нов закон,сега говорих....и майчинството ще се изплаща от тук нататък след 9-то число!Този месец на 11

# 616
Вече има нов закон,сега говорих....и майчинството ще се изплаща от тук нататък след 9-то число!Този месец на 11
благодаря за информацията   bouquet
чудя се кой ли е тоя нов закон
като гледам в сайта на нои няма качена нова наредба за изчисление и изплащане на обезщетенията  newsm78

# 617
Ами и аз гледах...то ми каза че бил приет от отдавна ,но сега е в сила....!Много лошо защото се пада,че вече повече от месец без майчинство....ядосана съм,ама нямаме избор това е положението!

# 618
А относно 50 лв ,ако някой го интересува ще се изплатят до края на месеца,но не знаят точна дата,защото ще се изплащат от социалните!

# 619
  • Пловдив
Ами и аз гледах...то ми каза че бил приет от отдавна ,но сега е в сила....!Много лошо защото се пада,че вече повече от месец без майчинство....ядосана съм,ама нямаме избор това е положението!

Да,бе,много е лошо да си има точна дата и от НОИ да го превеждат ежемесечно.А,не като преди  ooooh!

# 620
Хубаво е да си има точна дата.
Но още по-хубаво е да има информация по въпроса, не хората по 5 пъти на ден да си проверяват с ПИК-а в системата ще има ли ще няма ли пари. И искам да видя, къде я пише тая точна дата. Два месеца ги превеждаха на 5-то число, сега на 11-то, другия месец може да решат, че датата е 30-число  Crossing Arms

# 621
  • Beyond the Frontiers
Интересно ми е кой е този нов закон. Някой да помогне с линк. Мерси.

# 622
Няма никакъв нов закон. Промяната в КСО е в сила от 01.01.2013, но никъде не се упоменава дата. Обезщетението за отглеждане на дете до 2 год. /от 411 ден до 2 години - чл. 53 от КСО/ ще се изплаща към 9то число на следващия месец. Имат някакво технологично време на обработка.
Добавката от 50 лв. няма нищо общо.

# 623
  • Варна
Някой разбра ли как ще се получават тези 50лв тъй като ще са обвързани с дохода? Ще се подават документи ли както за детските или ще си  вземат информацията по служебен път? Аз звънях да питам, но за момента ми казаха от НОЙ, че и те не  знаят още.

# 624
  • Beyond the Frontiers
Няма никакъв нов закон. Промяната в КСО е в сила от 01.01.2013, но никъде не се упоменава дата. Обезщетението за отглеждане на дете до 2 год. /от 411 ден до 2 години - чл. 53 от КСО/ ще се изплаща към 9то число на следващия месец. Имат някакво технологично време на обработка.

Да, и аз проверих за промени и видях, че няма нови. Хубаво до 9-то, ама предните месеци беше първия работен ден, то заради това е чуденето.

Добавката щяла да се изплаща от социалните, т.е. с детските според мен и е за деца до 2 години.

# 625
  • София-Младост

Да, и аз проверих за промени и видях, че няма нови. Хубаво до 9-то, ама предните месеци беше първия работен ден, то заради това е чуденето.

Добавката щяла да се изплаща от социалните, т.е. с детските според мен и е за деца до 2 години.
Такава помощ ще получат само майки, които отговарят едновременно на три критерия - плащали са осигуровки за общо заболяване и майчинство; имат доход до 350 лв. на член от семейството; отглеждат дете на възраст между 1 и 2 години.
А как ще става тепърва ще кажат Simple Smile

# 626
Доколкото разбрах( така пишат в ФБ) тази добавка ще се изплати с детските - и всъщност има логика: щом взимаш детски, значи имаш право и на тези 50 лв

# 627
  • Варна
Еднократна помощ за майки с деца между 1 и 2 години

Право на еднократна помощ в размер на 50 лв. имат осигурените майки с доход до 350 лв. на член от семейството, на които е отпуснато обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години в периода от 1 януари 2013 г. до влизане в сила на приетото днес постановление на Министерския съвет.

Еднократната помощ ще бъде изплатена заедно с детските надбавки в края на май 2013 г.

Това пише в сайта  на Социалното подпомагане.

# 628
А, който не взима детски ???Ще има ли превод ? И как ?

# 629
  • Пловдив
А, който не взима детски ???Ще има ли превод ? И как ?

отговаряш ли на условието за доход

Общи условия

Активация на акаунт