На коя дата ви превеждат майчинството?

• 164 149
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
Добър ден! Имам следния въпрос: вместо в началото на месеца, работодателя ми е подал документите за отпуск по майчиство след 135 ден до 410 на 10 септември, и сега се чудя дали ще получа парите около 21 и 23 или чак последния вторник или четвъртък на месеца?

А другото, което искам да питам е, дали се виждат документите, които са отнесени и на коя дата ще е превода?

Благодаря предварително!

# 121
  • Пловдив
Добър ден! Имам следния въпрос: вместо в началото на месеца, работодателя ми е подал документите за отпуск по майчиство след 135 ден до 410 на 10 септември, и сега се чудя дали ще получа парите около 21 и 23 или чак последния вторник или четвъртък на месеца?-за парите за август ли питаш,ако да-ще ги получиш накрая на септември.след това до 5 октомври ще получиш за целия септември и така докрая на 410 те дни.Работодателят е подал документите съвсем в срок

А другото, което искам да питам е, дали се виждат документите, които са отнесени и на коя дата ще е превода?-да,виждат се док и кога ще имаш пари-трябва да имаш пик

Благодаря предварително!

# 122
Elfita,аз да те попитам пак нещо.Днес говорих със счетоводителката на фирмата ни и тя каза,че още не е изпратила документите ми за 45-дневния болничен в НОЙ.Каза,че това щяло да стане към 26.09 тъй като тогава оправяла осигуровките.Аз от 24.08 съм в болничен.В такъв случай кога трябва да си получа първото обезщетение и то само за август ли е?Ами септември кога ще бъде изплатен с това забавяне

# 123
  • Пловдив
В такъв случай кога трябва да си получа първото обезщетение и то само за август ли е?Ами септември кога ще бъде изплатен с това забавяне

към 15 октомври ще получиш парите за август като могат да ти преведат тогава и парите за целия септември
зависи кога ще внасят обр 1 за септември
в най-лошия случай 15 октомври парите за август.края на октомври-целия септември

# 124
  • В.Търново
Аз имам следния проблем и ако може някой да ми го разясни.Значи синът ми е роден на 10.09.2009г.А парите за първата година ми се водят по документи до 17 септември включително.За август парите ми ги преведоха на 2 септември.До сега все на 1,2 или 3 число от месеца ги превеждаха.Значи би трябвало да си чакам парите от 1 до 17 септември,нали?Които все още ги няма днес.А от 18 септември до 30 септември вече ще се водят парите за отглеждане на дете до 2г.,нали?Дали сега ще ми преведат парите от 1 до 17 септември или през октомври всичките пари за септември общо?А парите за отглеждане на дете до 2г. на кое число да ги очаквам,те с 1 месец закъснение ли вървят или веднага като изтече месеца ги превеждат?Много въпроси имам,извинете ме!Ако някой може да ми разясни ще съм много благодарна! Hug

# 125
  • Пловдив
До сега все на 1,2 или 3 число от месеца ги превеждаха

няма да е вече така

парите от 1 до 17 септември-утре ще ти ги преведат
парит от 17 до 30 септември-края на октомври
целия октомври-15-20 ноември

и така в средата на месеца ще ти превеждат 240 те лв за предходния месец

# 126
  • В.Търново
Elfita,много ти благодаря за разяснението!!!  bouquet
Дано утре да ми преведат паричките,защото ги чакаме с отворени обятия Laughing .Значи поне до края на ноември ни очаква безпаричие,така да се каже,защото се получава луфт междуначалото на октомври до края на ноември.
Благодаря ти още веднъж! Hug

# 127
Да питам и аз - счетоводителката на фирмата твърди ,че ми е подала документите за майчинство за отглеждане на детето за втората година - началната дата е 21.07.2010г , но в сайта на НОИ няма отразени никакви документи и пари не са ми превеждани. По нейни думи имало проблем в НАП с обработка на декларации 1 на майките . Да и вярвам ли още , или да звъня някъде?
Последно получих парите си за юли на 03.08 и от тогава - нищичко...

# 128
  • Пловдив
Елла ,дори да има проблем с обр 1,трябва да виждаш декларацията за отглеждане на дете до 2 г

според мен нищо не ти е подадено-искай й входящия номер и после пиши мейл до НОИ

# 129
Благодаря Elfita. Явно утре сутрин ще звъня в НОИ . И все пак защо тя твърди ,че декларацията се подавала в НАП , а не в НОИ и от НАП още не я били препратили в НОИ ?  Hug

# 130
  • Пловдив
декларация обр 1 се подава в НАП,да

декларацията за отглеждане на дете е различна от обр 1

# 131
декларация обр 1 се подава в НАП,да

декларацията за отглеждане на дете е различна от обр 1
Сега вече и на мен ми стана ясно . Значи счетоводителката все още не си е свършила работата.

# 132
  • Пловдив
на сайта на НОИ трябва да видиш прил 4-декларацията за 240 те лв

а обрз 1 няма как да го видиш-разбираш,че е внесен като ти излезат на сайта социалните осигуровки за съответния месец-от юли насам излизат ли ти социални осигуровки?

# 133
на сайта на НОИ трябва да видиш прил 4-декларацията за 240 те лв

а обрз 1 няма как да го видиш-разбираш,че е внесен като ти излезат на сайта социалните осигуровки за съответния месец-от юли насам излизат ли ти социални осигуровки?
Излиза ми за август месец - социални осигуровки - 0лв

# 134
  • Пловдив
е значи обрз 1 е внесен до август вслючително

просто не са ти занесени документите в НОИ и те мяткат,че в НАП има проблем

Общи условия

Активация на акаунт