Търся повече информация за сдружение "Послушковци"

• 3 643
  • 15
  •   1
Отговори
Някой може ли да каже нещо повече? Рових се из нета, но няма кой знае колко информация, като за "Шилер" примерно. От колко време съществува това сдружение? Ако има родители чийто деца посещават по-специално 55 у-ще, нека да споделят своето мнение и впечатления.

# 1
Включвам се, за да се запиша към темата, че ми стана любопитно - има ли още хора, които смятат послушанието за качество, което осигурява добра стартова позиция за едно дете. Вярно, че "послушковци" съдържа лека усмивка, но все пак недоумявам и направо не мога да повярвам, че става дума за сдружение с такова име през 21-и век ooooh!

# 2
# 3
Да тръгнеш да даваш оценка по името ми се вижда доста несериозно, но както и да е, по темата:
Моето дете учи в 55-то и до миналата година използвахме техните услуги. Всичко започна чудесно в първи клас, продължи и втори, но в трети клас смениха учителката по английски (следобедните занимания). Класната, от която съм много доволна също, продължи все така добре да работи с децата и сутрин и следобед, но новият господин по английски категорично отказваше да си върши работата. Дадох му шанс един срок, но резултати не последваха, така че от тази година вече не сме членове на сдружението. Проблемът очевидно се крие в ръководството, което не успява да намери качествени учители по езика от едно известно време. Та моят съвет е: Ако те задоволява вариантът, в който имаш съвестен класен ръководител, който се грижи да научи децата ти, да се приберат вечер в къщи с научени уроци и написани домашни (което пак не е малко, де), но обучението по английски е малко съмнително, тъй като не се знае дали няма да попаднеш на онзи "бастун" или друг такъв, вариантът е добър. Но сложете представител на класа в управлението на сдружението, за да може да се чува вашето мнение при решаването на важни въпроси.

# 4
Iana, моля сподели за госпожата , която е преподавала в 55- то Ако правилно съм пресметнала сега би трябвало да преподава на 4- ти клас ,  а на есен на 1- ви

# 5
# 6
Здравейте, аз също се интересувам от сдружение послушковци. Записали сме синът ми от есента там. Още няма инфо кои учителките ще бъдат към сдружението. Вие какво мислите за лятното училище, което предлагат?

# 7
  • София
Както писах и в една друга тема за 55 СОУ (синът ми учи там, дъщеря ми беше там до 4 клас) - това, че сте се записали в Послушковци
уви, не се оказа гаранция, че класната ще води занималнята следобед и детето ще се прибира с написани домашни и научени уроци.
Има добри паралелки, има и ... да кажем по-меко, не толкова добри паралелки. Таксата от 40 лв. - толкова беше преди пет години,
ние бяхме от първия випуск - вече май стигна 150 лв (ако греша в точната цифра, не ми се сърдете), а паралелките са огромни (31-32 деца).
За тази сума можете да си позволите АВО, Британика (плюс курсове към СМГ, ако математиката ви влече) и на детето пак ще му остава доста повече свободно време,
но за сметка на родителските нерви и време, разбира се  Twisted Evil

Ако искате английска занималня, но се окаже, че класната ви не е към "Послушковци", поне моят съвет е - местете детето в друг клас, докато има време.  Naughty

# 8
Съжалявам за късния отговор, просто не съм видяла въпроса към темата:Госпожа Кавлачка- много добър педагог, има много добри и съвременни  идеи за обучението на децата.Често работят по различни проекти в екипи от по няколко деца, като имат и индивидуални и колективни задачи. Би трябвало да поеме първи клас от учебната 2010-2011

# 9
Моля, ако някой има актуална информация за:
1. Колко деца ще бъдат приети тази година в предучилищните паралелки и тези за първи клас?
2. Колко е таксата?
3. Има ли някакъв изпит за предучилищната и съответно някакви срокове или вече са изпуснати.
4. Ако има изпит за предучилищна и за първи клас, какъв е изпита?

Ако имате актуално информация, към момента за сдружението, споделете я.

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 10:33 от Ronichka77

# 10
В кои учлилища развива дейност това сдружение?

# 11
и аз се интересувам за повече инфо, в кои училища, прясна информация и т.н.

# 12
  • София
И аз на опашката  Sunglasses   bouquet

# 13
някой нещо ново дали би споделил насам  Flutter

# 14
  • София
Сдружението вече се казва Луйс Карол - http://www.luiskarol.com/
Моята щерка я приеха тази година, но не се записахме, тъй като ни е прекалено далеч.
ПУК е в 10-то училище, от първи клас са в 10-то и 55-то.
Подобен формат на Шилер, но с английски език.
Имам познато дете, което се записа при тях, но нямам отзиви засега. По-нататък ще споделя.

Общи условия

Активация на акаунт